Dinamo slavlje
 Goran Mehkek / CROPIX
GLAZBA ZA UŠI NAVIJAČA

ČOVJEK IGRA NOGOMET ŽIVOTA, A I SAM TRENER KAŽE 'DA TO U ŽIVOTU NIJE VIDIO'! 'Tisuću puta sam ovo sanjao, a sada mi se san pretvorio u javu'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. rujan 2019. 10:21

Dani Olmo odigrao je još jednu fenomenalnu utakmicu. Ali, zar je to uopće vijest? Kapetan mlade španjolske vrste, aktualnih europskih prvaka, stožerni je nogometaš izvrsne Bjeličine momčadi. Sam Bjelica kaže ‘da tako nešto još nije vidio’. Što li je samo Dani radio nogometašima Atalante? Kako ih je samo driblao, kako je proigravao svoje suigrače, kako je komandirao igrom... Ma, bila je to prezentacija najviše klase.

Kako li je sad svima drago što je Olmo ostao u Dinamu. Znamo da zvuči previše romantično u ovim nogometnim vremenima, ali fučkaš sve te silne milijune eura, kad imaš takvog španera u momčadi. Da se prodao, blagajna bi bila puna, a ovako su puna - srca! Srca svakog Dinamovog navijača. Kad je tako, onda imate onakvu atmosferu na stadionu, onda se Dinamo voli, onda mu se vjeruje.

Nešto posebno definira ovog mladića. Iako je sasvim jasno i glasno kazao da želi otići iz Dinama, da se želi dalje nogometno izgrađivati, to se na njegovoj igri ne može zamijetiti. Dani Boy igra kao da se ništa ne događa, izgara za momčad kao da će do kraja karijere ostati u plavom domu. Rijetki su takvi, jako, jako rijetki igrači... Posebna je sorta taj dečko iz Katalonije, ne samo kao nogometaš već i kao osoba. Jedan od onih kojeg bi svaka majka poželjela za zeta.

- Želio sam igrati Ligu prvaka, želio sam igrati takve utakmice i sad ih igram. Zaista smo imali perfektnu noć. Ali ne pada nam napamet sada zastati, zaspati nakon ove velike pobjede nad Atalantom, sad idemo dalje biti perfektni. Cijela momčad je protiv Talijana bila kao jedno, a to je ono što karakterizira današnji Dinamo. Svi smo na istom putu, svi isto mislimo, svi isto želimo. Kad je tako, onda stignu i ovakvi rezultati - kaže Olmo.

SN

Naravno, nakon ovakve predstave kakvu smo vidjeli protiv Gasperinijeve momčadi, može se postaviti pitanje što očekivati od utakmice s Manchester Cityjem. Da, sad to možemo pitati. Kad su izvučene skupine, uopće se nismo htjeli zamarati Guardiolonom momčadi, svi smo samo pričali o Atalanti i Šahtaru, koji bi vrag pomislio da se Dinamo može nositi s njima. Ali sad, he, sad malo mijenjamo mišljenje. Zašto ne? Zašto ovaj Dinamo Nenada Bjelice ne bi poput onog Osvalda Ardilesa 1999. godine u Manchesteru uzeo neki bod? I nije važno što je tada bio United, a sada je City.

- Imamo dva tjedna za pripremu utakmice s Manchester Cityem. Ali, mi nikada nismo preskakali utakmice, pa nećemo niti ovaj put. Sad je na programu Varaždin, pa onda Kup. No dobro, sasvim mi je jasno da naše navijače nakon ovakve pobjede zanima kako ćemo se suprotstaviti Cityju. Oni su svakako najteži suparnik u skupini. No, mi smo Dinamo i svaku utakmicu idemo dobiti. S tom mišlju putovat ćemo u Manchester.

Naravno, uvijek stigne to pitanje o transferu koji nije ostvaren.

- Ja sam igrač Dinama i u svakoj utakmici dat ću sve za plavu boju, za plavi dres. Tako će biti do zadnje sekunde mog boravka u Maksimiru.

Nakon velikog trijumfa nad Atalantom, mnogi su kazivali da je Olmo bolji igrač nego što su to bili Robert Prosinečki i Luka Modrić u njegovim godinama. Kad smo mu to priopćili, veli...

- Ha, to je ozbiljna priča. Znamo svi kakvi su to velebni nogometaši. Za mene je najvažnije da se dobro osjećam na travnjaku. Sad sam zaista u dobrom trenutku karijere. Međutim, morate shvatiti da bi stvari mogle biti drukčije da ne igram u takvoj momčadi kakva je Dinamo. Ova momčad svima nama daje posebnu energiju. Da nema svega toga, tog zajedništva, te kvalitete, onda bi i naši pojedinačni učinci bili skromniji. No, pazite što vam kažem. Nije utakmica protiv Atalante naš vrh, mi možemo još bolje!

Pitali smo ga zna li možda je li ga protiv Atalante gledao izbornik A selekcije Španjolske Robert Moreno?

- Ne znam je li gledao utakmicu. Nemam tu informaciju. Ali znate da je moj san jednog dana igrati za A reprezentaciju Španjolske. Znam da trebam i dalje dobro igrati u Dinamu kako bi stigao taj poziv. Trenutačno sam fokusiran da dobro igram, da s Dinamom ostvarujem prave rezultate, da se opet plasiramo u europsko proljeće, ovog puta u Ligi prvaka.

Španjolski mediji su Olma nakon završetka utakmice zasipali slapovima hvalospjeva, pisali su da je Dinamo igrao po španjolskim notama...

- No, nisu pisali lijepo samo o meni, pisali su kako je Dinamo bio sjajan, ostali su iznenađeni našom kvalitetom. Neka su, ali mi smo znali što hoćemo i kako do toga doći.

Je li mu utakmica s Atalantom bila jedna od najboljih u Dinamu?

- Svakako jest. Prošle sezone super je bila ona protiv Fenerbahčea. Ali ova je bila u Ligi prvaka, zato je posebna. Ta pobjeda će uvijek biti uspomena, dokle god budem igrao. Ipak je to bio moj debi u Ligi prvaka. Otkrit ću vam jednu tajnu. Tisuću puta sam sanjao takav debi u Ligi prvaka. Sad mi se san pretvorio u javu. Bilo je savršeno, pred punim Maksimirom - zaključio je na kraju Dani Olmo.

Dani Olmo za Dinamo u Europi

U KVALIFIKACIJAMA LP

11 odigranih utakmica

893 minute na terenu

4 postignuta pogotka

5 upisanih asistencija



U KVALIFIKACIJAMA EL

2 odigrane utakmica

101 minuta na terenu

0 postignutih pogodaka

0 upisanih asistencija



U DVOBOJIMA EL

10 odigranih utakmica

101 minuta na terenu

2 postignuta pogotka

3 upisane asistencije



U DVOBOJIMA LP

1 odigrana utakmica

90 minuta na terenu

0 postignutih pogodaka

0 upisanih asistencija

Linker
19. travanj 2024 03:50