Remko Pasveer
 PETER LOUS Dppi Via Afp
ISKOČIO U PRVI PLAN

Čovjek koji je izludio Erlinga Haalanda: Nikome u LP tako nešto prije nije uspjelo protiv Norvežanina

‘Bila je ovo sjajna večer i jedna od najboljih utakmica moje karijere...‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 20. listopad 2021. 09:59

Ajax je demolirao Borussiju Dortmund, navijači su u Amsterdamu imali razloga za slavlje u visokoj pobjedi (4:0) i odličnoj igri Kopljanika na Johan Cruyff Areni.

- Ovo je vjerojatno jedna od najboljih večeri ikad na ovom stadionu. Dortmund je jako dobra momčad, a Ajax ju je otpuhao. Ježio sam se cijelo vrijeme – rekao je Rafaël van der Vaart, bivši veznjak kluba iz Amsterdama.

Prezadovoljan je bio i trener Erik ten Hag.

- Jedan od prioriteta bio nam je dobar posjed. Moji su igrači u tom pogledu bili iznimni, stvorili su puno prilika. Najviše me zadovoljio način na koji smo pritiskali. Sretan sam što smo pobijedili uz fantastičan nogomet, ali čekaju nas još tri utakmice. Naravno da sam nevjerojatno ponosan na moju momčad, odigrali smo fantastično. Kad se sastanu dvije momčadi s napadačkom filozofijom, tada to postaje otvorena streljana, u kojoj smo mi na kraju pobijedili – rekao je Ten Hag.

Puno je dobrih pojedinaca bilo u njegovoj momčadi, a igračem utakmice je zbog gola i asistencije proglašen Daley Blind. Međutim, posebne pohvale zaslužuje vratar Kopljanika.

Remko Pasveer ima 37 godina, ali znate onu o golmanima i vinu. Iskusni Nizozemac ispred sebe ima odličnu obranu, ali i on svoj posao obavlja izvrsno, u posljednjih 10 utakmica primio je svega dva pogotka, a protiv Borussije je zadržao čistu mrežu obranivši tri udarca Erlinga Brauta Haalanda.

Nitko još protiv mladog norveškog centarfora u Ligi prvaka nije uspio ne primiti gol ako je Haaland tri puta gađao u okvir, no Pasveer je u utorak bio nesavladiv.

- Bila je to sjajna večer, izvrsna atmosfera, i pobjeda 4:0. Ne možeš poželjeti puno više kao navijač Ajaxa. Bila je ovo jedna od najboljih utakmica moje karijere – rekao je Pasveer.

Krenuo je 2004. godine u Twenteu, bio je u Heraclesu, PSV-u i Vitesseu, odakle je ljetos stigao u Ajax. Prvi vratar Andre Onana je pod višemjesečnom suspenzijom zbog dopinga, a Pasveer je trebao biti pričuva Maartenu Stekelenburgu koji se ozlijedio na početku sezone te je morao na operaciju.

Ulogu Ajaxove jedinice spremno je preuzeo Pasveer, kojem je pričuva 17-godišnji Englez Charlie Setford. Zanimljivo je da je u dosadašnjem dijelu sezone iskusni čuvar mreže doživio dosta kritika na svoj račun iako su mu brojke odlične, no to ga nije pokolebalo.

- Ponekad vam treba malo vremena da se uklopite, mislim da su svi igrači imali to u novim momčadima. Sad smo defenzivno veoma jaki. Drago mi je što sam mogao dati svoj doprinos. No, pobjeda je na kraju plod truda cijele momčadi – zaključio je Remko Pasveer.

Linker
25. travanj 2024 05:18