BERTRAND GUAY Afp
UTAKMICE ZA ZABORAV

‘Crnu noć‘ Milana obilježila dva gotovo nemoguća rekorda, ikona poručila: ‘On i Mbappé? Nemojmo se šaliti‘

Stefano Pioli jedinu je utjehu pronašao u porazu Newcastlea od Borussije Dortmund
Piše: SNObjavljeno: 25. listopad 2023. 23:46

Milan je u Parizu pao bez ispaljenog metka protiv PSG-a, koji je slavio s glatkih 3:0. Momčad Stefana Piolija ponovno je ostala sterilna u napadu, čime je stigla već do pete uzastopne utakmice u Ligi prvaka bez postignutog pogotka. Postali su tako prvi talijanski klub u povijesti Lige prvaka koji nije u pet uzastopnih susreta uspio pronaći put do suparničke mreže.

Ujedno, posebno poražavajuć podatak za Rossonere govori kako je ovo bila prva utakmica u povijesti europskih natjecanja u koju je Milan krenuo bez talijanskog igrača. Svih 11 članova udarne postave bilo je iz drugih država.

Nakon slabe partije, kritike na račun igre milanske momčadi samo su se nizale. Posebno oštar bio je Patrice Evra, koji je "na zub" uzeo Rafaela Leãa, a u izjavi je spomenuo i svog sunarodnjaka, Kyliana Mbappéa.

- Nemoguće je uspoređivati Mbappéa i Leãa, nemojmo se šaliti. S jedne strane je "ubojica", a s druge strane je igrač koji se samo zabavlja - poručio je bivši lijevi bek Manchester Uniteda, Juventusa i francuske reprezentacije.

Pioli, trener momčadi, dašak optimizma našao je u porazu Newcastlea od Borussije Dortmund, u drugoj utakmici iste skupine.

- Nevjerojatno je da nismo zabili, imali smo svoje šanse. Mislim da je rezultat Newcastlea jedina pozitivna stvar za nas ove večeri jer nam daje nadu, moramo vjerovati, imamo kvalitetu za pobjede u iduće tri utakmice - rekao je trener.

Linker
04. svibanj 2024 22:49