LLUIS GENE Afp
MEDIJI NEMILOSRDNI

Crveni alarm u velikanu, ikona klub na stupu srama: ‘Ne želim mu zlo, ali on nije podrška momčadi‘

Visoki poraz u Barceloni u 3. kolu Lige prvaka uzbrukao je duhove u Münchenu
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 25. listopad 2024. 14:13

Proteklih godina Bayern je predstavljao nerješivu zagonetku za Barcelonu, ali trendovi su se promijenili. Bivši strateg Bavaraca Hansi Flick nije imao milosti, njegova je momčad s 4:1 razbila goste iz Münchena.

U Bayernu su upaljeni alarmi nakon samo jedne pobjede u posljednjih pet nastupa. Posebno je zabrinjavajuća situacija u Ligi prvaka nakon poraza od Aston Ville i Barcelone, sa samo tri boda na kontu i tek 23. mjestom na ljestvici.

Posebno kritični su njemački mediji koji is svih oružja udaraju po bavarskom velikanu.

‘‘Ni traga Kimmichu, Kaneu i Palhinhi! Kim i Upamecano potopljeni i ostavljeni sami. Neuer bez njegove stare aure superheroja. Sramotno i alarmantno, Bayern‘‘, piše Bild.

image
ADRIA PUIG Anadolu Via Afp

Najtiražniji njemački dnevni list ističe kako je klub u kritičnoj fazi, a na nišanu se našao trener Vincent Kompany.

‘‘Nakon otpuštanja Nagelsmanna i Tuchela, kao i nakon sezone bez naslova, uprava je pod enormnim pritiskom kako bi stvari profunkcionirale pod Kompanyjem. U ovom trenutku postoje razlozi za sumnju‘‘, ističe Bild.

Utjecajni Kicker također je analizira stanje u Bayernu:

‘‘Hansi Flick i njegova Barcelona rastavili su Bayern na dijelove, i to potpuno zasluženo. Ne samo da su Katalonci pokazali Nijemcima njihove limite, nego nisu imali milosti za iskorištavanje rupa u njihovom sustavu. Već u prvoj minuti, nakon 58 sekundi, Barca je iznenadila Bayern. Bio je to početak gorke večeri za goste iz Münchena‘‘.

image
JOSEP LAGO Afp

Legendarni Lothar Matthäus okrivio je i vratara Manuela Neure.

- Ne želim mu zlo, ali u ovom trenutku on nije podrška momčadi kao što je bio u prošlost. Neuer trenutačno nije Neuer. Nadam se da će se vratiti svojim starim igrama i steći samopouzdanje. U prošlosti bi on obranio jedan ili dva od tri udarca na gol. U Barceloni bih ja obranio jedan ili dva od četiri udarca. Drugi gol je dobar primjer; Manuel je dvojio, tada je odlučio izaći i nije mogao napraviti ništa da spriječi pogodak – istaknuo je Matthäus.

Linker
25. listopad 2024 15:25