CHRISTOF STACHE Afp
JUNACI IZ VILLARREALA

Čudesan put ‘Žute podmornice‘ - nevjerojatan niz u dvije europske sezone krenuo je dolaskom jednog čovjeka

Unai Emery je na klupi Villarreala prošle sezone osvojio Europsku ligu, a sada je u polufinalu Lige prvaka
Piše: SNObjavljeno: 12. travanj 2022. 23:24

Villarreal je večeras šokirao nogometnu Europu i izbacio Bayern u četvrtfinalu Europske lige. Nakon domaće pobjede od 1:0, večeras je u Munchenu bilo 1:1 s golom Chukwuezea u 88. minuti.

Izbacivanje Bayerna znači nastavak ludog europskog puta kojeg Villarreal ima od kada ih je preuzeo Unai Emery. On se vratio u Španjolsku, preuzeo 'Žutu podmornicu' i odmah je odveo do povijesnog europskog uspjeha, osvajanje Europske lige.

Villarreal je do naslova stigao na impresivan način. U skupini je bio prvi ispred Maccabija, Sivasspora i Qarabaga s 5 pobjeda i jednim remijem. U prvoj nokaut fauzi izbacili su Salzburg s dvije sugurne pobjede, 2:0 u gostima pa 2:1 kod kuće. Slijedila su dva Dinama, kijevski pa naš, zagrebački. Četiri pobjede Villarreala, gol-razlika 7:1.

image

Unai Emery ne zna za poraz u nokaut fazi s Villarrealom

MARCO BERTORELLO Afp

U polufinalu su kod kuće pobijedili Arsenal s 2:1 te zadržali 0:0 u gostima, a sjećate se onog finala protiv Manchester Uniteda i lude serije jedanaesteraca nakon 1:1. Odluka je pala u 11. seriji, a tragičar je bio David de Gea.

Ove sezone Villarreal je igrao u skupini F Lige prvaka i osvojio drugo mjesto iza Manchester Uniteda, a ispred Atalante i Young Boysa. U osmini finala je protiv Juventusa odigrao 1:1 kod kuće da bi onda u Torinu bilo čudesnih 3:0 za Emeryjeve igrače. I sada Bayern.

Emery ne zna za poraz u nokaut fazi od kada je preuzeo Villarreal. Sada ga čeka polufinale Lige prvaka. Vjerojatno Liverpool koji ima 3:1 protiv Benfice iz prve utakmice, ali nakon večerašnjih utakmica teško je bilo što prognozirati.

Linker
19. travanj 2024 20:31