Goce Sedloski vodit će Škupi protiv Dinama

 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
BIVŠI DINAMOVAC

‘Da im stavim ‘flastere‘? Trebali bi mi svi iz ljekarne! Pa oni su dio te utakmice odigrali strašno...‘

‘Strahovito je to jaka momčad. Pa u Maksimiru su pokleknuli kudikamo jači klubovi od mojeg...‘
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 18. srpanj 2022. 22:21

Opasno je živio sjevernomakedonski prvak Škupi na Gibraltaru. Iako je na uzvrat dvoboja 1. kvalifikacijskog kola za ulazak u Ligu prvaka otputovao s visokom 3:0 prednošću iz prve utakmice u Skoplju, iako je trener Škupija, bivši dinamovac, Goce Sedloski, najavljivao da i na uzvratu idu po pobjedu, domaći je Lincoln slavio 2:0 i prolaz Škupija visio je na tankoj niti. No, uspjeli su gosti u nakani i u utorak će se u Zagrebu sučeliti Dinamu u prvoj utakmici 2. kvalifikacijskog kola za ulazak u LP.

Spremni u Zagrebu

Što se, dakle, dogodilo na Gibraltaru? Sedloski kaže:

"Moram biti realan. Igrali smo loše i to je jedini razlog zašto nam je taj uzvrat “pojeo živce”. Imali smo i nekih problema, dvojica su nam igrača ostala u Skoplju, treći je izgubio putovnicu, ali ne želim tražiti nikakve alibije. Lincoln se nametnuo, poveo je i “poletio”, a mi se nismo snašli i zahvatila nas je panika. Samo se čekao njihov drugi pogodak, domaćin ga je i dočekao i poveo 2:0, a mi svoje dvije prilike nismo iskoristili i nije bilo ugodno u posljednjih 20 minuta. Igralo se na umjetnoj travi, sparina je bila užasna, ali ponavljam, ni u čemu ne želim tražiti izgovor, poanta je da smo loše igrali. Gledajte, Lincoln je prošle sezone igrao u skupini Konferencijske lige, nije to baš naivan sastav. Nismo ih podcijenili, to je definitivno, ali odigrali smo loše, griješili smo i oni su to znali materijalizirati", rekao je Sedloski.

Nervoza je obilježila kraj te utakmice, po završetku ste imali verbalni sukob s njihovim vratarom...

"Ma bilo je nekih sitnih provokacija, ali sve u granicama dopuštenoga. Malo smo se posvađali i to je to."

Imali ste problema s povratkom u domovinu. Utakmica je, naime, odigrana u utorak navečer, a vi ste se u Skoplje vratili tek u četvrtak navečer. Zašto?

"Da, dogodile su se neke promjene u redu letenja. Bio je, naime, otkazan let iz Beča za Skoplje u srijedu, pa smo prespavali u Beču i došli doma dan kasnije. Malo nas je to poremetilo, ali ne želim o tome previše pričati. U normalnom smo ritmu treninga i spremni ćemo doći u Zagreb."

image

Škupi je opasno ‘visio‘ u Gibraltaru

GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

Prvenstvo Sjeverne Makedonije počinje tek 10. kolovoza, tako da će Škupi doći odmoran u Hrvatsku. No, je li taj nedostatak natjecateljskih utakmica svojevrsni hendikep skopskoj momčadi?

"Ne znam, teško je to reći. Uvijek se ta situacija može gledati i s jedne i s druge strane. Dinamo je igrao u petak, ali ne vjerujem da će ta utakmica s Lokomotivom ostaviti nekakvog traga na Plavima. Ma zna se dobro kakav roster imaju Zagrepčani, ne treba trošiti riječi na Dinamovu moć, najkvalitetnija je to momčad na ovim prostorima. Dinamo igra lijep, napadački nogomet, a naša je želja predstaviti se u dobrom svjetlu."

Strašan nogomet

Jeste li gledali utakmicu Dinamo - Lokomotiva?

"Jesam, kako ne. Primili su Plavi rano pogotke, ali na kraju je presudila kvaliteta i “okrenuli” su rezultat. Lokomotiva je bila dobra, ali Dinamo ju je u drugom dijelu prvoga poluvremena baš “nagazio”, igrao je strašan nogomet."

Je li vam Lokomotiva možda pokazala neke smjernice kako treba igrati protiv Dinama?

"Ha, ha... Ostavit ću to za sebe. Uglavnom, Dinamo je opipljivi favorit, objektivno je bolji od nas, a mi ćemo pokušati igrati najbolje što možemo. Pa što bude, u nogometu je sve moguće."

Kako ćete igrati u Maksimiru? Hoćemo li vidjeti obrambeno izdanje vaše momčadi i “parkirani autobus” ispred kaznenog prostora, ili...?

"Ne mogu vam sad govoriti o taktičkim zamislima. No, sigurno se nećemo isključivo braniti, takav je pristup u današnjem nogometu osuđen na propast."

Pripremate li možda Plavima neko “tajno oružje”?

"Ma ne... Nema tu tajni, kako ja znam sve o Dinamu, tako su i nas u Maksimiru sigurno pratili i imaju dosta informacija o mojoj momčadi. Nema, dakle, nikakvog skrivanja, ni iznenađenja. Mogu samo ponavljati da je Dinamo moćan, sedam godina proveo sam kao igrač u Maksimiru i znam kakva je Dinamo institucija. U svakom pogledu. I svatko tko odjene dres s Dinamovim grbom, mora dati na svakoj utakmici svoj maksimum. Jer, na klupi spremno čekaju jednako kvalitetni igrači, koji samo čekaju priliku za dokazivanje."

image

Nekadašnji igrač Dinama sada se vraća u ulozi protivničkog trenera

Hoćete li možda nekome od Dinamovih igrača staviti “flaster”? Od koga vam prijeti najveća opasnost?

"Flaster? Pa morao bih pokupovati sve “flastere” u ljekarni da to učinim! Ne zna se tko je opasniji, je li to Petković, ili Oršić, pa Drmić, Ivanušec, Ademi...? Svi su kvalitetni, reprezentativci, strahovito je to jaka momčad. Dinamo svake godine ostavlja trag u Europi, iskusan je, pa u Maksimiru su pokleknuli kudikamo jači klubovi od mog. A nekim mojim igračima bit će to prva takva utakmica u karijeri, nikad nisu igrali protiv tako jakog suparnika."

Produljiti neizvjesnost

Kad bismo razgovarali u postocima, u kojem je omjeru Dinamo favorit protiv Škupija?

"Pustimo brojke..."

A hoće li vaši igrači imati možda posebne premije za dobar rezultat protiv Dinama?

"O tome odlučuje klupski gazda. No, kakva bi dodatna premija trebala igračima uz spoznaju da igraju protiv jakog Dinama, to je sasvim dovoljna motivacija. Vjerujem da možemo dobro parirati, igraju se dvije utakmice, želja nam je neizvjesnost prenijeti na skopski uzvrat. Prije šest godina bio sam na klupi Vardara u istom dijelu natjecanja kad smo igrali protiv Dinama, u Skoplju smo bili poraženi 1:2, na uzvratu u Maksimiru bilo je 3:2 za Dinamo. Ali, pružili smo čvrst otpor, vjerujem da i sa Škupijem mogu namučiti Plave."

Bi li netko od igrača Škupija mogao igrati u Dinamu?

"Ha, ha... Ne želim odgovoriti na to pitanje, neću to komentirati."

A kojeg biste Dinamovog igrača, kad bi to bilo moguće, najradije doveli u Škupi?

"Sve! Baš sve", uz osmijeh je rekao Sedloski, koji sa svojom momčadi dolazi u Zagreb u ponedjeljak.

Dinamo će napuniti i Arenu Toše Proeski

Uzvrat u Skoplju nećete igrati na svom stadionu na Čairu, nego na Areni Toše Proeski. Je li vam to hendikep?

"Jest, sigurno jest. Naš je stadion nerijetko pun, kapacitet je 6000 gledatelja i stvarno doma imamo veliku navijačku potporu. No, očekujem da će Dinamo napuniti i Arenu, te da ćemo i na tom krasnom stadionu imati brojne navijače uz sebe. Ali, ima još vremena do uzvrata. Sve su nam misli okrenute prema prvoj utakmici u Zagrebu..."

Linker
30. travanj 2024 13:53