CONOR MOLLOY/NEWS IMAGES/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Conor Molloy/news Images/imago Sportfotodienst/profimedia
NA UDARU KRITIKA

‘Da je Manuel Neuer bio na vratima, to bi obranio. Žao mi je što tako moram reći, ali...‘

Nakon dolaska u Bayern, Thomasu Tuchelu prijeti gubitak čak dva trofeja u samo dva tjedna
Piše: Mihael FarkašObjavljeno: 12. travanj 2023. 14:42

Reakcije nakon pobjede Manchester Cityja nad Bayernom 3:0 se ne stišavaju. Bavarski gigant na udaru je kritika, a najgore su prošli igrači iz obrambenog dijela terena. Kritike nisu zaobišle niti trenera njemačkog prvaka, Thomasa Tuchela, piše Blick.

Strateg engleskog prvaka Pep Guardiola u taktičkom je srazu nadmudrio svog kolegu Tuchela prepustivši posjed Bayernu koji je prema SofaScoreu 56 posto vremena imao loptu u nogama, no "Građani“ su bili efikasniji te na kraju došli do pobjede. Nakon dolaska u Bayern, Thomasu Tuchelu prijeti gubitak čak dva trofeja u samo dva tjedna. Prije ovog poraza, imao je posrtaj u kupu protiv Freiburga prošli tjedan.

Jedan igrač također je bio u fokusu javnosti nakon utakmice, a radi se o švicarskom reprezentativnom vrataru Yannu Sommeru. Iako je upisao šest obrana te bio jedan od najbolje ocjenjenih igrača Bavaraca prema SofaScoreu, našao se na udaru kritika zbog prvog primljenog pogotka.

Rodrijev gol Bayernu možete pogledati OVDJE.

Bivši vratar dortmundske Borrusije i svjetski prvak s Njemačkom iz 2014. godine, Roman Weidenfeller, komentirao je da ovaj udarac Rodrija ne bi završio u mreži da je na vratima stajao ozlijeđeni Manuel Neuer.

"U ovom slučaju Sommeru su nedostajali centimetri. Da je Neuer bio na vratima, on bi to obranio“, rekao je Weidenfeller.

S njim se složio i švicarski nogometni vratar Pascal Zuberbühler koji je rekao da je gol bio predivan, no da je Sommer morao bolje reagirati i ostaviti čistu mrežu.

"Gol je bio lijep za vidjeti, no ako ti nedostaje nekoliko centimetara, moraš napraviti korak koji Sommer uvijek napravi. Žao mi je što to tako moram reći, ali takva je situacija“, rekao je švicarski vratar.

Unatoč velikoj rezultatskoj razlici, utakmica nije bila neizvjesna kao što se čini. Cityjev vratar Ederson bio je sjajan u drugom dijelu te je odlično reagirao u teškim trenutcima za domaćina, a pogotovo je bio dobar u dvobojima protiv bivšeg suigrača Leroya Sanea. Ipak, rezultat stoji, a san o prvoj "kanti“ za englesku momčad sve je bliži.

Linker
29. travanj 2024 23:04