Srdjan Vrancic / CROPIX
DRUGO MIŠLJENJE

'DA SAM JA NENAD BJELICA...' Iskusni trener otkrio koje su mogućnosti za utakmicu sezone: 'On nema ritam i razinu igre, ne radi ono što bi trebao'

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 11. prosinac 2019. 20:59

Što bi trener Branko Karačić napravio da je na mjestu Nenada Bjelice u današnjem dvoboju s Manchester Cityjem koji Modri igraju za europsko proljeće? Bjelica je u Ligi prvaka znao mijenjati sustav, igrati s trojicom u zadnjem redu, no kako je zbog kartona (Theophile, Perić) i ozljeda (Leovac), smanjen kadar obrambenih igrača, opcije su sužene. No Karačić je skloniji opciji s četvoricom u zadnjem redu u kojoj bi bio i Ademi

- Nema se puno mogućnosti, stoga bi normalno bilo staviti Ademija i Dilavera. No, postavljanje Ademija na stopera je gubitak u veznom redu. On stopera može jako dobro igrati, no treba paziti da se ne zaboravi pa da ga igra povuče prema naprijed što može biti jako opasno, pogotovo s protivnikom kakav je City. Nema dvojbe da bi u posljednjoj četvorci trebali igrati Stojanović, Ademi, Dilaver i Leovac, ukoliko se oporavi. Volio bih da on igra jer je ofenzivniji, može napraviti puno iz drugog plana. Ako on pak ne bude mogao, dvojba je Moubandje ili Šitum. Moubandje nema minutažu, ritam i razinu igre, ne radi sprinterske stvari koje bi trebao raditi na toj poziciji. Šitum ima ipak veću minutažu i pitanje popunjavanja te pozicije dosta je složeno.

Zadar, 270419.
Stadion Stanovi. 
Utakmica 2. HNL izmedju NK Zadar i NK Varazdin.
Na fotografiji: Branko Karacic trener Varazdina.
Foto: Luka Gerlanc / CROPIX
Luka Gerlanc / CROPIX
Branko Karačić

Kako bi Dinamo trebao igrati protiv Cityja, napasti ili čekati?

- Dinamo nije toliko jak da odigra na silu i sve na brzinu riješi. Sreća za Dinamo je da je City već prošao te da će oni doći svjesni toga i činjenice da im ovo nije odlučujuća utakmica, stoga će im glave biti možda na nekom drugom mjestu, a ne u Maksimiru.

Guardiolu sigurno peče friški poraz od Uniteda, pa bi pobjedom u Zagrebu malo to ublažio i dobio na samopouzdanju ekipe?

Opreznije u 4-4-2

- Igrači Cityja su profesionalci i sigurno daju maksimum na svakoj utakmici. Ali činjenica je da i njima za ovu utakmicu nedostaje nekoliko igrača, a nisu ni u formi. U negativnom su nizu i dolaze bez opterećenja. Ako Dinamo bude vrlo čvrst i discipliniran kao što je to bio u Ligi prvaka, onda imaju izgleda. Moraju biti gusti, imati plitku formaciju i brzu tranziciju nakon oduzete lopte. Postoji mogućnost i da se zaigra 4-4-2 pa da na krilnim pozicijama budu Oršić i Olmo, a u samoj špici Petković i Gavranović, ali bi onda trebalo igrati opreznije, a važne uloge bi igrali Oršić, Olmo te Gavranović nakon oduzete lopte koja bi trebala ići na Petkovića koji bi povratnom loptom otvarao prostor za brzance - podijelio je Karačić neka svoja razmišljanja uz napomenu da je odluka na treneru Bjelici jer on ima najbolji uvid.

Linker
20. travanj 2024 08:36