Zlatko Dalić

 PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp
IZBORNIK NAKON PORAZA

Dalić ljutit na zamijenjenog Vatrenog: ‘Tri dana govorim da to ne treba raditi. Izgledao je sporo...‘

Istaknuo je pogreške iz prvog dijela, ali i bio zadovoljan drugim
Piše: SNObjavljeno: 05. rujan 2024. 23:36

Zlatko Dalić sažeo je prve dojmove i ponudio komentare na poraz hrvatske reprezentacije u Portugalu (1:2) na otvaranju Lige nacija.

- Imali smo loš ulazak u utakmicu s dosta grešaka u prvom poluvremenu To su greške koje smo vježbali na treningu, ali smo ih dopustili. Nismo izašli na igrača u zoni šuta i to nas je koštalo. Portugal je brz i okomit, vrlo opasan. Uspjeli smo se vratiti u igru, kasnije je bilo puno dobrih stvari. Kod nas je puno upitnika, stvaramo neku novu priču s novim igračima. Mislim da ovo nije bilo loše, drugo poluvrijeme bili smo konkretni u fazi obrane - kazao je za mikrofon Nove TV.

Bilo je nekoliko obećavajućih naznaka.

- Treba vremena za novi sustav. Mi smo u dva treninga, to se osjetilo prvo poluvrijeme, bilo je kasnih i sporih reakcija. Popravili smo to i mislim da je to način na koji ćemo igrati dalje. Dobro je, treba biti još kvalitetne, fali nam dubine i okomitosti,no tražit ćemo ta rješenja.

Zašto je mijenjao Pongračića?

- Imao je loših reakcija, izgledalo je dosta sporo, pogotovo kod prvog kola. Tri dana govorim da zadnja linija ne smije sama pustiti igrača da šutira, a to nije štimalo i to nisam očekivao. Drugo poluvrijeme s Ćaletom-Carom je bilo bolje.

Matanović?

- Na treningu je pokazao da ga treba staviti. pet puta je išao na loptu, zamalo zabio gol, on je budućnost hrvatske na centarforu. Treba mu dati priliku, danas smo ju dali i dobro ju je iskoristio.

Kako ćemo se postaviti protiv Poljske?

- Vidjet ćemo,rezultat nam je u Ligi nacija bitan. Nema vremena sada tu puno raditi, u Osijeku moramo dobiti i igrati najbolje što možemo. Igrači s klupe pokazali su da imaju kvalitetu i da Hrvatska na njih može računati. Hrvatska ima perspektivu i dobre igrače koji dolaze, treba im dati mogućnost da igraju. Mislim da je zadnjih pola sata pokazalo da imamo moć - zaključio je Dalić.

Linker
06. rujan 2024 19:33