SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
RIJEČ TRENERA

Damir Krznar: ‘Takve pogreške se događaju jednom u sto godina, ali svi su odgovorni za ovakav scenarij!‘

Nadam se da će na Islandu potvrditi što smo propustili u prvoj utakmici - kazao je na odlasku Krznar
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 12. srpanj 2021. 13:06

I tako je, umjesto na Island i razgledavanje gejzira, Damir Krznar poveo momčad na ozbiljnu utakmicu. Naravno, nitko ne sumnja da će na kraju Dinamo slaviti, iako je nogomet čudan i nepredvidljiv, ispadanje od Valura nakon maksimirskih 3:2 bilo bi za ovu Dinamovu momčad uistinu nešto nadrealno. Ali, u svakom slučaju morat će Modri biti ozbiljni i koncentrirani, ne smiju podcijeniti islandsku upornost i volju.

- Spremni smo, momčad je raspoložena, željna i nadam se da će na Islandu potvrditi što smo propustili u prvoj utakmici, prolaz u drugo pretkolo - kazao je na odlasku Damir Krznar, koji još ne može prežaliti što Dinamo nije u Maksimiru puno uvjerljivije pobijedio Islanđane.

- Bila je vidljiva razlika u kvaliteti, ali se vidio i nogometni poučak da momčadi koje nikad ne odustaju, koje imaju srce mogu nadoknaditi taj manjak kvaitete. Oni su to napravili u Zagrebu. Momčad je svjesna da je propustila laganiji put, moramo proći na teži način. Ali uvijek kad je bilo teško, momčad je dobro reagirala, vjerujemo da ćemo i sad.

Što je pokazala analiza te maksimirske utakmice, kako je došlo do pada i prosipanja velike prednosti?
- Teško je upirati u pojedinca i ne treba to činiti, odgovorna je cijela momčad, zajedno sa stožerom. Izvjesno je bilo opuštanje, iako ne mogu reći da je bilo znakova nekog drastičnog opuštanja. Jednostavno, akon 3:0 u podsvijesti je bilo da smo stvar riješili. Presudile su individualne greške, koje se događaju jednom u 100 godina. Ali i to je isto neki zalog za vjeru, jer se takve greške događaju rijetko, moramo pristupiti vrlo ozbiljno, pokazati želju i volju kakvu je Valur imao u Zagrebu. Tada će naša kvaliteta doći do izražaja i sigurni smo u prolaz.

image
SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix

Propao je plan da reprezentativci odmaraju, da se u Zagrebu pripremaju za početak HNL-a i utakmice s Omonijom.
- Nema odmora za njih, moramo biti ozbiljni, veliki je ulog u pitanju. U svakoj utakmici pristupamo da željom da pobijediti, moramo imati respekt i prema našoj momčadi. Tražimo standardizaciju, ovu utakmicu također gledamo kao priliku da započnemo taj proces.

U kakvom su stanju igrači koji su igrali Europsko prvenstvo?
- Svi spremni i zdravi, raspoloženi, tu nema nikakvih problema.

U Zagrebu je bilo jako vruće, na Islandu će biti ekstremno, prohladno, uz vjetar, na umjetnoj travi. Koliko ti faktori mogu smetati Modrima?
- Nogomet se igra u svim uvjetima, igrači su adaptirani na sve njih. Nekad je dobro spominjati te stvarit kao zanimljivosti, ali neće biti nikakve nelagode. Jedan trening na Islandu je dovoljan da se prilagodimo, trenirali smo u Maksimiru jedan dan na umjetnoj travi, nismo htjeli pretjerano opterećivati zglobove. Neće tu biti problema.

U takvim utakmicama uvijek postoji opasnost od nekog 'zalutalog metka', neki takav gol može odvesti utakmicu u krivom pravcu?
- Pripremali smo i u tom smjeru utakmicu, dakle nema panike, u nogometu je sve moguće, moguće je i primiti pogodak, rani ili kasni, bitno je ostati u fokusu, koncentriran na zadatke, pojedinačne i momčadske. Kad je Dinamo takav, odgovoran, studiozan. posvećen zadacima, nikakav razvoj situacije ga ne poljulja.

Najavio je Krznar i pravi, napadački Dinamo od prve minute.
- Krenut ćemo atuoritativno, onako kako Dinamu dolikuje. Mislim da će sve biti OK - kazao je smireno i samopouzdano.
Modri su sami sebi stvorili probleme, ali u utorak navečer sve sami i mogu popraviti.

Linker
19. svibanj 2024 09:02