Dani Olmo

 JOSE BRETON Nurphoto Via Afp
VELIKI INTERVJU

Dani Olmo nahvalio Modrića pa poručio: Ovaj će Hrvat ubrzo postati jedan od najboljih na svijetu

‘On kontrolira sve na terenu, ima tijelo mladića, a misli veterana‘, rekao je bivši igrač Dinama.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 24. listopad 2022. 12:03

Bivši Dinamov as Dani Olmo dao je veliki intervju španjolskom AS-u uoči ogleda njegovog RB Leipziga s Real Madridom u Ligi prvaka.

Olmo je sa 16 godina napustio Barceloninu akademiju nakon što je u njoj proveo šest godina te se priključio zagrebačkom Dinamu u riskantnom, ali i hrabrom potezu koji ga je u konačnici doveo i do statusa seniorskog reprezentativca Španjolske.

Danas je s 24 godine jedna od zvijezda Bundeslige. Doduše, sezona mu nije krenula dobro jer je ozlijedio lijevo koljeno, dok se Leipzig mučio na startu. Olmo se na teren vratio u subotu protiv Augsburga nakon stanke koja je potrajala sedam tjedana, a u utorak bi po prvi put u profesionalnoj karijeri mogao zaigrati protiv Reala.

- Tek tjedan dana treniram s momčadi, još uvijek mi nedostaje ritma. Zamisao je da postupno ulazim u ekipu, tako da se nadam određenoj minutaži. Nisam dosad imao priliku igrati protiv jedne od najboljih momčadi na svijetu, i bilo bi veoma posebno da se to ostvari u Ligi prvaka.

Kaže Olmo kako zna da je potrebno odigrati savršeno da bi se pobijedilo Madriđane.

- Dočekat će ih jaka momčad koja treba pobjedu. U dobroj smo dinamici, pokušat ćemo dominirati. Naša je momčad nakon promjene trenera napravila brzu tranziciju. S Tedescom smo osvojili prvi naslov u povijesti, ali nismo dobro započeli novu sezonu. Marco Rose ima drugačiju ideju igre, mislim da smo joj se dobro prilagodili.

Kad je razgovarao s novinarom Asa, Olmo još nije znao da Luka Modrić zbog lakše ozljede neće konkurirati za nastup u Njemačkoj.

- Od Realovih igrača najskloniji sam Modriću. Ne samo zbog toga što sam igrao u Hrvatskoj, nego zato što je nenadmašan, i zbog toga kako igra s obzirom na svoje godine. Sviđa mi se sve oko njega, on je jedan od mojih omiljenih igrača. Izgleda kao da se radi o mladom tijelu u mislima veterana. On određuje ritam utakmica, sve čini jako lakim, savršeno čita igru, sve kontrolira, ima impresivnu kvalitetu te je nevjerojatan pri donošenju odluka. Sve radi kako treba.

image

Luka Modrić

MANUEL REINO BERENGUI/DEFODI IMAGES/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Manuel Reino Berengui/defodi Images/shutterstock Editorial/profimedia

Spomenuo je Olmo još jednog hrvatskog reprezentativca, to je njegov klupski suigrač Joško Gvardiol.

- Mislim da će on ubrzo postati jedan od najboljih stopera na svijetu, bez ikakve dvojbe.

Španjolski ofenzivac složio se da je Karim Benzema zasluženo dobio Zlatnu loptu, no ujedno je istaknuo da mu je drago što će propustiti gostovanje u Leipzigu.

- Bez obzira na to, Real ima dovoljno talentiranih igrača, stoga se ne možemo pouzdati da će nam biti lakše zato što nema Benzeme. Primjerice, Fede Valverde je sad na spektakularnoj razini.

Nije se Olmo dao ‘navući‘ pitanjima o možebitnom povratku u Barcelonu ili transferu u Real.

- Volio bih zaigrati u španjolskoj ligi, ali trenutačno mi je vrlo dobro u Njemačkoj. Imam ugovor još godinu i pol, ne znam što će biti poslije toga. Na glasine oko transfera u Real ili Barcelonu ne obraćam previše pažnje, fokusiran sam na sebe, klub i reprezentaciju.

Očekuje li da će biti na popisu za Svjetsko prvenstvo?

- To mi je cilj, ali ne smatram se sigurnim. Veoma sam zahvalan izborniku Luisu Enriqueu na njegovom povjerenju, pokušat ću mu to vratiti svaki put kad me pozove. Učinit ću sve da zaigram u Kataru, optimist sam i uvijek nastojim razmišljati pozitivno.

Što može Španjolska na Mundijalu?

- Vjerujem da možemo ići do kraja i boriti se za sam vrh. Ne bi me zadovoljilo polufinale, moramo pokušati osvojiti naslov jer smo spremni za to. Mi smo jedna od najboljih momčadi i možemo učiniti nešto veliko.

Nabrojao je i svoje favorite za osvajanje svjetskog naslova.

- Španjolska, Argentina i Francuska.

Linker
19. travanj 2024 12:00