ODD ANDERSEN
INTERVJU ZA SN

Dani Olmo oduševljen nakon rušenja Uniteda: ‘Sad hoćemo Real! Moćni smo, možemo svakoga nokautirati‘

‘Ha, ha, ha... Neka su samo u Dinamu sretni. Sretan sam i ja kad igram i kad Leipzig pobjeđuje.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 12. prosinac 2020. 22:38

Dani Olmo s RB Leipzigom nastavlja u Ligi prvaka, pobjedom nad Manchester Unitedom (3:2) u posljednjem kolu skupine dohvatili su proljeće u najelitnijem klupskom natjecanju na svijetu. Olmo je do 56. minute utakmice s Crvenim vragovima, kada ga je trener Julian Nagelsmann zamijenio, ponovno ponudio dobru partiju, ali to više nije vijest. Član udarne postave španjolske reprezentacije igra cijelu sezonu na vrhunskoj razini.

image
OZAN KOSE


- Uspjeli smo protiv Manchester Uniteda, u odlučnoj utakmici bili smo onakvi kakvi trebamo biti. Zaista smo bili dobri, ali ako ste gledali mogli ste vidjeti kako se utakmica u kojoj smo vodili sa 3:0 pretvorila u dramu. U posljednjih deset minuta bilo je gusto, Englezi su zabili dva pogotka i eto dramatike. Tako je to ponekad u nogometu. Međutim, na kraju smo svi bili sretni, napravili smo veliki uspjeh, a naravno ne mislimo stati samo na plasmanu u europsko proljeće - kazao nam je Dani Olmo.


Priča nam kako je trener Julian Nagelsmann, koji je emotivno slavio svaki pogodak svoje momčadi, jako zadovoljan i sretan.

Revanš za 0:5

- Baš je jako sretan, velika je stvar što smo uspjeli proći u šesnaestinu finala Lige prvaka u tako jakoj skupini. Kada igraš odlučujuću utakmicu protiv Manchester Uniteda i trijumfiraš onda zaista moraš iskazivati ogromno zadovoljstvo. Tako smo se revanširali momčadi s Old Trafforda za onaj poraz 0:5 u Engleskoj. Mogli smo zabiti i više, imali smo još prilika. Zaslužili smo pobjedu i prolaz dalje. No, nema vremena za slavlje, želimo ovu 2020. godinu završiti u velikom stilu.

image
AFP


Pitali smo ga ima li kakvu želju u ždrijebu osmine finala Lige prvaka koji je na rasporedu u ponedjeljak, kojeg bi suparnika htio vidjeti s druge strane travnjaka na proljeće?
- Eto, Real iz Madrida se kao prvi u svojoj skupini plasirao u daljnje natjecanje. Pa zašto ne bismo igrali protiv Reala, volio bih igrati protiv Kraljeva, ali i protiv bilo koje momčadi iz Španjolske. Ali, vidjet ćemo, Leipzig je spreman za sve, dobri smo, moćni, imamo kvalitetu, niti jedan suparnik u Ligi prvaka za nas nije nesavladiv. U svim utakmicama naša ambicija je pobjeda, znamo da svakoga možemo nokautirati, nikoga se ne plašimo.


Kada ga pitamo o njegovim prezentacijama, veli da je zadovoljan s onim što pruža na travnjaku.
- Sretan sam i zadovoljan s onim što odigram, makar me, eto, trener često mijenja. Ali dobro, to je tako u velikoj momčadi, idemo dalje. Meni je bitno da stalno igram, da sam unutra, da sam uvijek prisutan. Držim da ću biti sve bolji i bolji, super se osjećam na travnjaku.

Napeto u Bundesligi

RB Leipzig ima i velike ambicije u Bundesligi. U dosadašnjem dijelu prvenstva doživjeli su samo jedan poraz, od Borussije iz Mönchengladbacha. U prošlom kolu na Allianz Areni odigrali su 3:3 protiv Bayerna, mogli su i do pobjede, bili su vrlo blizu, vodili su 3:2 do petnaest minuta prije kraja.
- Istina, zaista smo bili blizu. Ako ćemo ovako dobro igrati i dalje, onda se zaista možemo potući za sam vrh. U sudaru s Bayernom smo također, kao protiv Manchester Uniteda, igrali jako dobro, ali onda smo primili taj pogodak kojeg je zabio Thomas Müller. Dogodila se pogreška, Müller je ostao sam, a on ne promašuje kada je u takvoj poziciji. U Bundesligi je zaista napeto, iznimna je to liga. Eto, u Ligi prvaka su prošle sve momčadi iz Bundeslige, Bayern, obje Borussije i mi. Kod nas je vrhunska atmosfera u momčadi, znamo da možemo napraviti velike stvari.


Kažemo Olmu da se i u Dinamu vesele uspjesima RB Leipziga i njegovim stalnim nastupima, jer u plavu blagajnu tako stalno ulaze bonusi dogovoreni kod transfera.
- Ha, ha, ha... Neka su samo u Dinamu sretni. Sretan sam i ja kad igram i kad Leipzig pobjeđuje.

Gvardiolovi nastupi prate se u Leipzigu, sretni su što je dobar i što stalno igra

Pitali smo Olmo zna li nešto o tome kada će se Joško Gvardiol pridružiti Leipzigu, možda već ove zime ili ipak sljedećeg ljeta? Priča li se o tome u klubu?
- To zaista ne znam. Međutim, znam da se Gvardiolove igre prate. U klubu su jako sretni što Joško igra tako dobro za Dinamo. Također su iznimno zadovoljni što stalno igra. Bitno je za njega da ima stalnu minutažu, a to je isto bitno i za Leipzig, jer imaju svog igrača koji igra na visokoj razini - zaključio je Olmo. (do)

17 nastupa skupio je Olmo ove sezone za RB Leipzig

1 pogodak postigao je u dresu njemačke momčadi

5 asistencija je upisao ove sezone za bundesligaša

Linker
26. travanj 2024 11:04