AGENCIALOF/ACTIONPLUS/PROFIMEDIA Agencialof/actionplus/profimedia
KOMENTAR LEGENDE

‘De Bruyne je među najboljima, ali jedno mu nedostaje da bude uz bok najvećih, Modrića, Inieste, Xavija‘

‘Mislim da je on najpametniji igrač kojeg sam ikad vidio. On je perfekcionist, nevjerojatan je‘
Piše: SNObjavljeno: 10. svibanj 2023. 06:57

Stručni sukomentatori CBS-a Thierry Henry i Jamie Carragher nakon sipali su nakon prve polufinalne utakmice Lige prvaka između Reala i Manchester Cityja hvalospjeve na račun Kevina de Bruynea.

De Bruyneov topovski udarac donio je Manchester Cityju gol za 1:1 uoči uzvrata na Etihadu, a pale su usporedbe s velikanima, uključujući našeg Luku Modrića.

- Ne mislim da je De Bruyne odigrao sjajnu utakmicu, ali zabio je važan gol. Moram reći da sam igrao s puno sjajnih igrača i protiv nekih od najvećih. A mislim da Kevin ima najbolji mozak od svih igrača koje sam susreo. Gledate ga i jednostavno ne znate što će napraviti. To ponekad može biti i problem jer niste na njegovoj razini. Mislim da je on najpametnii igrač kojeg sam ikad vidio. On je perfekcionist, nevjerojatan je. Zbog njegovog načina razmišljanja i sve što sam vidio čini mi se kao da je s druge planete, rekao je Henry.

Oglasio se i Jamie Carragher.

- Nitko ne sumnja u njegove sposobnosti i mogućnosti, ali igrača se uvijek ocjenjuje prema najvećim trenucima na najvećim turnirima. Zato sam ga prije utakmice usporedio s Lukom Modrićem. On je osvojio Zlatnu loptu, pet naslova u Ligi prvaka i igrao je finale Svjetskog prvenstva. Ako Kevin odvede City do kraja, tada ne govorimo samo o jednom od najboljih veznjaka generacije, već jednom od najboljih veznjaka koje sam ikad vidio. Ne mislim da sam vidio puno boljih u 30 ili 40 godina. Ne mislim da sam vidio boljeg dodavača, ali treba mu ta Liga prvaka. Tada bi bio odmah uz bok Inieste, Xavija i Modrića", rekao je Carragher, bivši stoper Liverpoola.

Micah Richards upitao je Carraghera smatra li da je De Bruyne bolji i od Stevena Gerrarda?

- Ne trenutno, jer Stevie ima taj trenutak iz Istanbula (naslov u Ligi prvaka). Ne mogu reći da je Gerrard bio puno bolji od De Bruynea, ali ima taj trenutak iz Istanbula. To je jedna utakmica, ali to vam odmah padne na pamet kada pomislite na Gerrarda. Taj trenutak još nismo dobili kod De Bruynea. Ali ovo bi mogla biti ta sezona, zaključio je Carragher.

Linker
27. travanj 2024 04:41