SERGEI SUPINSKY
NATRPALI IM MREŽU

Debakl koji izaziva nevjericu: Srušili Real usred Madrida, pa doživjeli najveću katastrofu u Ligi prvaka!

Odigrane su prve dvije utakmice Lige prvaka, a iznenađenje večeri već stiže iz Ukrajine.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 03. studeni 2020. 20:56

ŠAHTAR - BORUSSIA M'GLADBACH 0:6 (0:1 – Plea (8), 0:2 – Bondar (17-ag), 0:3 – Plea (26), 0:4 – Bensebaini (44), 0:5 – Stindl (65), 1:6 – Plea (79)

ŠAHTAR (4-2-3-1): Trubin – Dodo, Bondar, Khocholava, Kornijenko – Maycon (od 69. Stepanenko), Antonio (od 46. Patrick) – Tete, Marlos (od 46. Kovaljenko), Solomon – Taison (od 46. Moraes). TRENER: Luis Castro.

BORUSSIA M'GLADBACH (4-3-1-2): Sommer – Lainer (od 82. Lang), Ginter, Elvedi (od 82. Jantschke), Bensebaini – Hofmann (od 75. Lazaro), Kramer, Neuhaus – Stindl (od 69. Wolf) – Plea (od 82. Traore), Thuram. TRENER: Marco Rose.

image
SERGEI SUPINSKY

Borussia Mönchengladbach je izrazitom dominacijom i visokom razinom efikasnosti potvrdila sjajnu formu i na impresivan način osvojila važne bodove na gostovanju u Ukrajini. Šahtar, koji je u prvom kolu s 3:2 slavio protiv Reala u Madridu, nastradao je s nestvarnih 6:0.

Već u ranoj fazi njemačka momčad stigla je do prednosti na kijevskom Olimpijskom stadionu, Lainer je prošao po desnoj strani i ubacio za sredinu, a Plea je rutinski zabio. Nakon udarca Kramera u 17. minuti Bondar je skrenuo loptu koja je prevarila vratara Trubina i završila u mreži.

Odličan je bio drugi gol kojeg je postigao Plea, francuski napadač opalio je s 25 metara i pogodio gornji desni kut. Uoči odlaska na odmor Bensebaini se nakon kornera najbolje snašao u gužvi pred domaćim vratima i iz blizine poentirao za 0:4.

Golijada je nastavljena u 2. poluvremenu. Nakon lošeg ispucavanja vratara Trubina, gosti su u tri poteza stigli do 'petarde', pogodio je Stindl na asistenciju Plee koji je u završnici stigao i do hat-tricka nakon asistencije Thurama.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

LOKOMOTIV - ATLETICO MADRID 1 :1 (Gimenez (18), 1:1 – Mirančuk (25-11 m)

LOKOMOTIV (4-4-2): Guilherme – Zivogljadov, Rajković, Paim, Rybus – Ignjatev, Kulikov, Krychowiak, Mirančuk (od 89. Ribčinski) – Smolov (od 64. Zemaletdinov), Ze Luis. TRENER: Marko Nikolić.

ATLETICO MADRID (4-4-2): Oblak – Trippier, Savić, Gimenez, Lodi – Llorente (od 69. Vitolo, od 78. Torreira), Saul (od 46. Koke), Herrera, Correa (od 69. Lemar) – Suarez, Felix. TRENER: Diego Simeone.

Lokomotiv je u Moskvi dočekao madridski Atletico bez ozlijeđenog kapetana Vedrana Ćorluke. Kod gostiju već dulje vrijeme zbog ozljede nema Šime Vrsaljka, dok je na klupi kao pričuvni vratar bio hrvatski reprezentativac Ivo Grbić. Bila je to zanimljiva utakmica u kojoj je ruski prvoligaš izdržao sve nalete favoriziranih gostiju te je uspio ostati neporažen.

Španjolska momčad do vodstva je stigla u 18. minuti. Herrera je ubacio s lijeve strane, a visoko je skočio stoper Gimenez i matirao vratara Guilhermea. Iako je Atletico bio opasniji, domaćin je uspio izjednačiti iz kaznenog udarca koji je u 25. minuti dosuđen nakon intervencije VAR-a. Herreru je lopta pogodila u ruku, a Anton Mirančuk mirno je svladao Oblaka.

U 33. je Correa pogodio gredu, a u nastavku je Atletico stisnuo u potrazi za novim vodstvom. Najbliže drugom pogotku Simeoneva je momčad bila u 66. minuti kad je Koke glavom pogodio gredu. U nastavku akcije Suarez je spremio odbijenu loptu, ali se nalazio u zaleđu. Do kraja se rezultat nije mijenjao...

Linker
17. travanj 2024 11:51