Andreas Schaad - Fc Red Bull Salzburg/imago Sportfotodienst/profimedia
PRATIO GA I DINAMO

Dečko kojeg Hrvatska želi ‘ukrasti‘ Austriji briljira u Ligi prvaka mladih: U pobjedi namjestio i zabio gol

Oliver Lukić već je debitirao i za austrijsku U18 reprezentaciju, ali HNS nije digao ruke od njega
Piše: SNObjavljeno: 03. listopad 2023. 19:00

Mlada momčad Salzburga je u 2. kolu Lige prvaka mladih stigla do visoke pobjede protiv Real Sociedada (5:2), a jedan od junaka bio je Oliver Lukić.

Mladić koji je svojevremeno bio na meti Dinama već je u 12. minuti odlično uposlio Adama Daghima koji je Austrijance doveo u vodstvo, a onda je i sam u 65. minuti postao strijelac zabivši pogodak iz penala. Treba reći kako je, nakon remija u prvom kolu protiv Benfice, momčad Salzburga pobjedom protiv Španjolaca zauzela vodeću poziciju u skupini D.

Bila je to još jedna sjajna utakmica za Olivera Lukića koji se, kako smo ljetos pisali, već neko vrijeme nalazi na meti Vatrenih. Ipak, Lukić je u dosadašnjem dijelu karijere prošao sve omladinske uzraste austrijske reprezentacije, a premda ima samo 16 godina već je debitirao i za U18 reprezentaciju. Potvrda je to činjenice da se radi o sjajnom nogometašu kojega u zemlji vide kao najvećeg talenta generacije.

Ipak, Austrijanci dobro znaju da Oliver Lukić i njegova obitelj jako vole Hrvatsku te već sad poduzimaju sve što mogu da im se ne ponove Luka Sučić i Robert Ljubičić, dva sjajna igrača koja su odrasla u Austriji, no odlučila su se za Hrvatsku.

Linker
29. travanj 2024 02:07