Benković slavi izjednačujući gol
 Srdjan Vrancic / CROPIX
IZGLEDA NEMOGUĆE, ALI...

DINAMO ČEKA NEVJEROJATNI RASPLET Evo kakvo čudo vodi Modre do lakšeg ždrijeba u Ligi prvaka

Hrvatski prvak može do statusa nositelja ako u srijedu ispadnu dva od četiri bolje rangirana kluba
Piše: Toni RoićObjavljeno: 03. kolovoz 2016. 01:29

Dinamo je u utorak bez većih problema u Tbilisiju riješio pitanje prolaza u doigravanje za plasman u skupinu Lige prvaka, a moglo se dogoditi da čak osigura i status nositelja u ždrijebu. Za to mu je trebalo ispadanje Viktorije iz Plzena, APOEL-a iz Nikozije i BATE-a iz Borisova, ali od ta tri kluba put u Ligi prvaka završio je samo BATE, posve neočekivanim nokautom doživljenim od irskog Dundalka. Bjeloruski prvak imao je 1:0 iz prvog dvoboja na svom stadionu, da bi noćas doživio debakl u Dublinu porazom 0:3.

I češka Viktoria bila je blizu izlaznih vrata jer je poslije 0:0 u prvom dvoboju u Plzenu, Karabah u uzvratu u Bakuu poveo u 29. minuti i prednost držao do 85. minuti, kada je Krmenčik izjednačio i zavio u crno izbjeglički klub iz grada Agdama u pokrajini Nagorno Karabah, koju su okupirali Armenci.

Pomalo nevjerojatna bila je utakmica u Nikoziji između APOEL-a i norveškog Rosenborga, koji je donio na Cipar prednost 2:1 i sve do druge minute sudačke nadoknade 90. minute držao 0:0 i prolaz. Tada Gianniotas pogađa za APOEL i sve mijenja, a kako je nadoknada trajala čak 10 minuta, Ciprani su postigli još dva pogotka i na kraju uvjerljivo slavili.

Danas se igraju preostale uzvratne utakmice 3. pretkola, a da bi Dinamo bio nositelj u doigravanju, morali bi ispasti barem dva kluba iz četverca Legia - Salzburg - Olympiacos - Celtic. Nerealno je očekivati posrtaj Salzburga, koji ima pobjedu u gostima 1:0 protiv albanskog Partizanija, a istim rezultatom poljska Legia je u gostima dobila slovački Trenčin.

Nada Zagrepčana je najviše u grčkom i škotskom klubu, koji su daleko manje sigurni u prolaz. Olympiacos ide u goste izraelskom Hapoelu Beer-Sheva nakon 0:0 u Pireju, dok Celtic dočekuje Astanu s povoljnih 1:1 iz prvog dvoboja. No, bogati i igrački jaki Kazahstanci se ni izbliza nisu predali, dok je Celtic ove sezone već poražen od Lincolna iz Gibraltara, pa mu nije previše za vjerovati...

Linker
26. lipanj 2024 01:25