Oršić
 Damir Krajac / CROPIX
NAJTEŽA VEČER U MILANU

DINAMO DOŽIVIO DRUGI PORAZ U LIGI PRVAKA I DOVEO U PITANJE EUROPSKO PROLJEĆE Atalanta promašila desetak velikih šansi i opet uvjerljivo pobijedila!

Završio je dvoboj 5. kola skupine C Lige prvaka između Dinama i Atalante na San Siru. Atalanta je slavila s 2:0 i dodatno umanjila šanse Modrih za prezimljavanje u Europi. Dinamovci će posljednji susret igrati protiv Manchester Cityja na Maksimiru 11. prosinca u 19.00 h.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 26. studeni 2019. 22:59

ATALANTA - DINAMO 2:0 (Muriel 27' p., Gomez 47')

ATALANTA (3-4-1-2): Gollini - Toloi, Kjaer, Palomino - Hateboer (od 67. Castagne), De Roon, Freuler, Gosens - Pašalić, Gomez (od 90. Malinovskij) - Muriel (od 62. Iličić)

Trener: Gian Piero Gasperini

DINAMO (3-5-2): Livaković - Theophile-Catherine, Dilaver, Perić - Stojanović (od 79. Đira), Olmo (od 90. Šitum), Ademi, Ivanušec (od 67. Gojak), Leovac - Petković, Oršić

Trener: Nenad Bjelica

MILANO Stadion San Siro. Gledatelja 26.496 Sudac: Sergej Karašev (Rusija)

Onaj tko je mislio da će nogomet Dinamu u Milanu vratiti ono što mu je "uzeo" protiv Šahtara pa i Hajduka, taj je brzo shvatio da to nije "ta" utakmica, već da bi Modri na San Siru mogli ozbiljno stradati. I baš je nekako sve otišlo "k vragu", umjesto da Modri zadnje kolo i domaći susret protiv Cityja čekaju s optimizmom i s europskim proljećem u džepu, sad im je taj dvoboj "u glavu", drugo mjesto sve dalje, a ni za treće više ne ovise nužno sami o sebi. Odnosno, ovise o sebi ako pobijede Građane. A u toj će utakmici Nenad Bjelica morati "iskemijati" obranu bez Theophilea-Catherinea i Perića koji su zaradili treće žute kartone već u ranoj fazi dvoboja.

Znači, već u prvim napadima Atalanta je najavila kanonadu. Dvije velike greške Dilavera, propusti na koje od njega nismo naviknuli, donijeli su u drugoj i trećoj minuti dvije velike šanse domaćina. Prvo je prošao Muriel, odigrao povratnu loptu, no Hateboer se u izglednoj situaciji spetljao. Onda je Papu Gomez, koji stasom, plavom bojom kose, ali i igrom podsjeća na Agüera centrirao pred gol, a Pašalić promašio loptu.

U Dinamovoj igri puno je bilo propusta, teško se sjetiti tako neuvjerljivog europskog poluvremena Modrih, koliko početničkih grešaka. Kad je Stojanović nepotrebno izgubio loptu pa Theophile morao već u 13. minuti spašavati faulom za žuti karton. Pa je onda obrana opet Pašalića ostavila samoga, a on je ponovno promašio loptu.

Darivao je Pašalić Modre u tim trenucima, mogao ih je već dobro napuniti. Do 20. minute pamtimo tek jedan pokušaj Stojanovića glavom, koju minutu kasnije Oršić je pucao u blok. Baš kad je izgledalo da je Dinamo malo primirio Atalantu, da su se gosti nepovratno ispromašivali, stigao je gol. Prvo je Gosens pogodio gredu, na odbijanac su loše reagirali Leovac i Perić, koji je i srušio Muriela za kazneni udarac. Često su u zadnje vrijeme igrači Atalante promašivali s bijele točke, ali sad je Muriel bio precizan.

Nije štimala obrana, ali ni prema naprijed to nije bilo bogznašto. Olmo ništa nije mogao, Ivanušec je previše "davio" loptu pa je potom gubio, Petković je još i znao zadržati loptu, no rijetko je imao kome odigrati. Jedini je bljesak bila greda Mislava Oršića! Sjajno je naciljao, Gollini je samo gledao, ali imao je sreće. Imao je sreće i Dinamo do kraja poluvremena, jer puno su još toga promašili domaćini. Perić je izgubio loptu, Muriel krenuo sam prema golu, pucao preko grede. Onda je Livaković kratko odbio loptu, natrčao Hateboer, pucao, a Perić ovaj put očistio s crte. Pa još jednom Muriel preko gola. Kakva je bila utakmica, tih 1:0 za Atalantu bilo je sasvim prihvatljivo.

Baš ti silni promašaji domaćina možda su držali nadu da će ih Dinamo i znati naplatiti Ono, nepisano nogometno pravilo... Međutim, nisu maksimirski Žuti stigli ni pokazati jesu li štogod promijenili, a opet je zasjao nezadrživi Papu Gomez. Veličanstvenu partiju okrunio je briljantnim pogotkom, Ivanušecu kroz noge pa u dalji Livakovićev kut.

Znao se ovaj Dinamo već vraćati iz ponora raznih dubina, međutim, bilo je očito da u Milanu to neće uspjeti. Bilo je to najlošije Dinamovo europsko izdanje, dugo, dugo, osim Oršićeve grede sve je bila "teška stativa". I do kraja je samo trebalo izdržati, ne potonuti skroz, ne dopustiti da Atalanta izjednači i nadmaši onih zagrebačkih 4:0, da ne bi u slučaju istog broja bodova bila bolja od Modrih. I jedina dobra vijest sa San Sira jest da to i nije uspjela, a nije da nije i tome bila blizu. Imao je šansu Pašalić, Iličić je pogodio vratnicuu, Livaković je obranio čisti zicer Gomezu... A kako je sve lijepo i bajkovito izgledalo u 90. minuti dvoboja sa Šahtarom.

ATALANTA - DINAMO 2:0 (Muriel 27' p., Gomez 47')

ATALANTA (3-4-1-2): Gollini - Toloi, Kjaer, Palomino - Freuler, Hateboer, Gosens, De Roon - Pašalić - Gomez, Muriel

DINAMO (3-5-2): Livaković - Perić, Dilaver, Theophile-Catherine - Leovac, Ivanušec, Ademi, Olmo, Stojanović - Oršić, Petković

--------------------------------------

TIJEK SUSRETA:

KRAJ UTAKMICE!

90'+3' - Kakvu je šansu imao sada Dinamo u posljednjim trenucima! Petković je poslao desno do Gojaka koji odmah centrira u peterac, ali nažalost nije to došlo do Šituma, reagirali su na vrijeme igrači Atalante...

90'+2' - Posljednju zamjenu radi Bjelica. Izašao je Dani Olmo, a nastup će upisati Mario Šitum.

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

90' - Gasperini vadi i drugog strijelca Gomeza koji doživljava 'standing ovation' domaće publike. Umjesto njega u igri je Ukrajinac Ruslan Malinovsky.

85' - Sve je manje nade da će Dinamo ovdje doći do izjednačenja. Sada je sve na razini teorije... međutim, nade još uvijek ima.

80' - Niti u 80. minuti ne prestaje navijanje fantastičnih BBB-a. Ori se tribinama: 'Volim te, Dinamo!'

76' - ŠTO JE SADA OBRANIO DOMINIK LIVAKOVIĆ! Gomez je ostao potpuno sam i neometan na šest-sedam metara, a Dinamova 'jedinica' brani ne stopostotnu, nego dvjestopostotnu šansu! Ma zicer svih zicera je ovo bio, a čudesni Livaković to fenomenalno brani... Liva, majstore!!!

75' - Druga zamjena kod Dinama. Izašao je Petar Stojanović koji je dobio žuti karton u prethodnoj akciji, zamijenit će ga 20-godišnji Marko Gjira.

72' - Još jednom prijeti Iličić! Theophile je izgubio loptu na centru, a slovenskog napadača u nastavku akcije uspijeva blokirati Perić.

71' - Šansa za Atalantu! Gomez je izveo slobodnjak koji je skrivio Perić, srećom nije pogodio okvir gola.

Soccer Football - Champions League - Group C - Atalanta v Dinamo Zagreb - San Siro, Milan, Italy - November 26, 2019  Atalanta's Josip Ilicic hits the post with a shot  REUTERS/Alessandro Garofalo
REUTERS/Alessandro Garofalo

69' - ILIČIĆ POGAĐA VRATNICU! Opet je duplim pasom izbačena Dinamova obrana, a slovenski napadač pogađa vratnicu samo osam minuta nakon što je ušao s klupe! Ni u nastavku dinamovci ne izgledaju najbolje...

67' - Prvi put mijenja Bjelica. Iz igre je izvadio Luku Ivanušeca kojega su BBB-i pozdravili pljeskom, mijenja ga Amer Gojak.

65' - Druga izmjena kod Atalante. Izašao je Hateboer, u igri je belgijski branič Timothy Castagne.

65' - Mario Pašalić je 'požutio' zbog prekršaja na Emiru Dilaveru.

63' - Opet je u prilici Pašalić, ali i ovoga puta Dilaver izlazi kao pobjednik.

61' - Prvu zamjenu radi Gasperini. Ušao je Josip Iličić umjesto strijelca Luisa Muriela.

61' - Šansa za Dinamo! Olma je Leovac gurnuo u šansu, Dinamov Španjolac se sjajno snašao i bio blizu pogotku, no ruski je sudac ničim izazvan dosudio faul u napadu. Niti nakon pogledane ponovljene snimke nije jasno zašto.

56' - I opet prijeti Atalanta! Freuler i Muriel odigrali su dupli pas, ispao je Theophile, ali je Dilaver reakcijom u posljednji trenutak uspio blokirati Freulera...

Soccer Football - Champions League - Group C - Atalanta v Dinamo Zagreb - San Siro, Milan, Italy - November 26, 2019  Fans let off a flare in the stands  REUTERS/Alessandro Garofalo
REUTERS/Alessandro Garofalo

55' - Vrijedi spomenuti i neumorno navijanje BBB-a koji nisu stali od početka utakmice... trenutno se milanskim tribinama ori: 'Dinamo, Dinamo, znaj da mi te volimo, mi smo uz tebe!'

53' - Jedan dalekometni projektil Gomeza, ali ukrotio je to sada Dominik Livaković.

- Na tribinama San Sira je 26.496 gledatelja.

47' - GOL! Gomez je prošao Ivanušeca kao da ga nema i zatim silovito opalio s ruba šesnaesterca, a lopta je odsjela u mreži pored nemoćnog Livakovića... kakav šokantan početak drugoga dijela!

Soccer Football - Champions League - Group C - Atalanta v Dinamo Zagreb - San Siro, Milan, Italy - November 26, 2019  Atalanta's Alejandro Gomez celebrates scoring their second goal   REUTERS/Alessandro Garofalo
REUTERS/Alessandro Garofalo

46' - Počelo je drugo poluvrijeme na San Siru. Niti Bjelica niti Gasperini nisu ništa mijenjali u svojim momčadima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Dramatično je bilo prvo poluvrijeme u Milanu i mora se priznati da su igrači Atalante nadigrali dinamovce u svim segmentima. Vidi se da je to jedna druga Atalanta u odnosu na maksimirski susret te da će Bjeličine trupe imati težak zadatak do kraja dvoboja. Nakon mnogobrojnih pokušaja talijanske momčadi, prvenstveno Muriela i opasnog Gomeza, Perić i Leovac skrivili su najstrožu kaznu koju je realizirao Kolumbijac. Do kraja prvoga dijela Oršić je bio najbliži pogotku kada je zatresao gredu, no više od toga Dinamo nije mogao. Loša vijest su i žuti kartoni Theophile-Catherinea i Perića koji će morati propustiti sljedeći susret protiv Manchester Cityja u Maksimiru.

45' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

44' - Zastao je dah sada svim dinamovcima i Dinamovim navijačima na tribinama! Nakon jednog ubačaja Ademi je igrao glavom prema svom golu i zamalo zabio autogol... Iako se činilo da je Livaković na toj lopti, bilo je dosta blizu!

42' - Oršić je izveo taj slobodnjak s oko 30 metara, bio je to snažan i precizan šut, međutim prošlo je par centimetara iznad gola...

41' - U sjajnoj je šansi sada bio Bruno Petković, no Toloi ga je zaustavio hrvačkim zahvatom u zoni udarca i pritom zaradio žuti karton!

39' - Muriel još jednom opasno prijeti s vrha šesnaesterca, ali prohujalo je to srećom iznad gola!

36' - MISLAV ORŠIĆ TRESE GREDU! Kako je ovo čudesno izgledalo... fintom je 'slomio' svog čuvara i majstorski gađao suprotne rašlje, Gollini je već bio svladan, no lopta se od grede odbila u teren! Kakav potez napadača Modrih, šteta što to sad nije ušlo...

Soccer Football - Champions League - Group C - Atalanta v Dinamo Zagreb - San Siro, Milan, Italy - November 26, 2019  GNK Dinamo Zagreb's Dani Olmo hits the post with a shot  REUTERS/Alessandro Garofalo
REUTERS/Alessandro Garofalo

34' - Perić čisti s gol-linije! Hateboer je usred jedne gužve pucao po golu s desetak metara, a Dinamov branič fantastično je reagirao i spriječio na gol-liniji da lopta zatrese mrežu! Izvrsna je to bila intervencija, međutim ne izgledaju dinamovci toliko sigurni u sebe kao u prethodnim utakmicama Lige prvaka.

33' - Evo da malo i Dinamo pokaže zube! Nakon niza požrtvovnih reakcija lopta je došla do Leovca koji pokušava iz daljine, ali brani to Gollini...

32' - Neprepoznatljiv je Perić danas, čini se da je pritisak važne utakmice učinio svoje... glupo je izgubio loptu i Muriel se sjurio prema golu, nadmudrio je Dilavera i opalio prema vratima, srećom prohujalo je iznad grede!

27' - GOL! Siguran realizator je Muriel - lopta u jednu, Livaković u drugu i to je 1:0 za Atalantu.

Soccer Football - Champions League - Group C - Atalanta v Dinamo Zagreb - San Siro, Milan, Italy - November 26, 2019  Atalanta's Luis Muriel scores their first goal from the penalty spot   REUTERS/Alessandro Garofalo
REUTERS/Alessandro Garofalo

26' - JEDANAESTERAC ZA ATALANTU! Gosens je prvo zatresao gredu s desetak metara iskosa, a u nastavku su Leovac i Perić loše reagirali i skrivili najstrožu kaznu... Perić je udario Muriela pokušavajući izbiti loptu, Kolumbijac je pao i ruski sudac odmah je pokazao na bijelu točku!

23' - Šansa za Oršića! Stojanović je Dinamova napadača gurnuo u priliku, Oršić se sjurio u šesnaesterac, a onda njegov udarac nekako uspijeva blokirati Palomino! Malo je nedostajalo sada da Modri dođu do vodstva...

20' - Još jedan neiskorišteni veliki zicer za Pašalića! Gomez je dobio duel protiv Ademija i ubacio u peterac, a ondje je Pašalić opet promašio loptu na kojih četiri-pet metara od gola! U nastavku je Dilaver požrtvovno izbio izvan kaznenog prostora i spriječio novu šansu za Atalantu... opasno visi Dinamo na San Siru.

19' - Još jedan minus za dinamovce... Dino Perić je požutio zbog zaustavljanja laktom opasnog Gomeza. Propustit će i on važan dvoboj protiv Cityja.

17' - Još jedna, naizgled bezazlena prijetnja domaćih nogometaša... Muriel je zapucao iz daljine, izgledalo je isprve da mu je lopta prešla preko noge, no ponovljena snimka pokazuje da je to bio opasan udarac koji je uspješno ukrotio Livaković!

16' - Zaprijetili su opet igrači Atalante, kombinirali su Muriel i Gomez, ali uspjeli su to na vrijeme zatvoriti Ivanušec i Livaković.

13' - Theophile-Catherine je prvi igrač sa žutim kartonom, doduše ne svojom krivnjom. Netko od suigrača pogriješio je u predaji lopte, sijevnula je kontra i morao je branič Dinama prekršajem zaustaviti Gosensa. Propustit će Theophile idući susret protiv Cityja.

10' - Petković odrađuje lavovski posao u napadu, zasad uspješno parira domaćim braničima, no tvrda je talijanska obrana i sve je izglednije da ćemo gledati pravu rovovsku bitku večeras u Milanu.

Soccer Football - Champions League - Group C - Atalanta v Dinamo Zagreb - San Siro, Milan, Italy - November 26, 2019  Atalanta's Hans Hateboer in action with GNK Dinamo Zagreb's Mislav Orsic    REUTERS/Alessandro Garofalo
ALESSANDRO GAROFALO REUTERS

5' - Uzvraća odmah i Dinamo! Oršić je lijepo centrirao za Stojanovića čiji udarac glavom prolazi malo pored gola!

3' - I odmah nova ogromna prilika za Atalantu! Gomez je poslao prizemnu oštru loptu u peterac, a ondje je Pašalić imao novu stopostotnu prigodu, no nije dobro zahvatio taj ubačaj! Malo mu je zasmetao i Theophile... kakva drama u Milanu!

2' - Šokantan početak na San Siru! Muriel je prošao desnim bokom i poslao povratnu do Hateboera kojemu je lopta ostala na peti! Bila je to gotovo stopostotna šansa na samome startu...

1' - Počela je utakmica u Milanu. Sretno, Dinamo!!!

--------------------------------------

20.55: Igrači su istrčali na travnjak milanskog stadiona Giuseppe Meazza. Preko zvučnika su odjeknuli taktovi himne Lige prvaka, tribine nisu do kraja popunjene, međutim navijači Dinama pobrinuli su se da San Sirom odzvanja zaglušujuće skandiranje i pjesma. Prema procjenama na stadionu je oko 4300 simpatizera Modrih. Sve je spremno za ključnu utakmicu Bjelice i društva!

Soccer Football - Champions League - Group C - Atalanta v Dinamo Zagreb - San Siro, Milan, Italy - November 26, 2019  General view as the players line up before the match   REUTERS/Alessandro Garofalo
REUTERS/Alessandro Garofalo

20.50: Pogledajte dolazak navijača Dinama na San Siro:

Snimio: Ronald Goršić/Cropix

20.45: Dinamova 'jedinica' Dominik Livaković o Atalanti:

"Činjenica je da su oni među elitom Serie A, što poziva na oprez s naše strane. Maksimalno ih respektiramo i ne smijemo se zavarati rezultatom iz prve utakmice: mi jesmo bili izvrsni, no oni su možda tad bili preopušteni."

Rijeka, 161119.
Rujevica, stadion HNK Rijeka.
Nogomet, grupa E, utakmica Hrvatska - Slovacka, kvalifikacije za Europsko prvenstvo EURO 2020
Na fotografiji: Dominik Livakovic, vratar.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanjesic / CROPIX

20.30: RUSKI 'METALAC' SUDI MODRIMA: Sluša Slayere, svirao je hrvatskom trećeligašu, sjeća ga se hajdukovac koji je promašio penal na prepunom Poljudu!

Utakmicu AtalantaDinamo vodi Rus Sergej Karasev (40), s pomoćnicima Igorom Demeškom i Maksimom Gavrilinom, četvrti je Sergej Ivanov (35), VAR je Nijemac Bastian Dankert, a pomoćni VAR (AVAR) opet Rus, Vitalij Meškov.

"Modri" imaju dobra iskustva s Karasevom i Ivanovom. Karasev je vodio prvu utakmicu doigravanja za Ligu prvaka SkënderbeuDinamo (1-2) 19. kolovoza 2015., danas je od onih koji su tada igrali u kadru Ivo Pinto. Bio je danas 40-godišnji Moskovljanin dvaput u Hrvatskoj: prvo u Dugopolju, SplitFulham 0-0 28. srpnja 2011., ne sumnjamo da se okupao i u moru, a šest godina kasnije sudio je "play-off" Europske lige HajdukEverton 1-1, dosudio kazneni udarac za "bijele" kojeg je Said promašio... Jednom je Karasev sudio hrvatskoj reprezentaciji, u pripremnoj utakmici za Euro 2012. u Norveškoj (1-1).

MOSCOW, RUSSIA - SEPTEMBER 15: Referee Sergey Karasev shows a yellow card to Vedran Corluka of FC Lokomotiv Moscow (R), as Victor Obinna reacts, during the Russian Premier League match between FC Lokomotiv Moscow and FC Rubin Kazan at Lokomotiv Stadium on September 15, 2012 in Moscow, Russia.  (Photo by Dmitry Korotayev/Epsilon/Getty Images)
Dmitry Korotayev/Epsilon/Getty Images

Prema dostupnim podacima, Karasev je otac dvoje djece, a u slobodno vrijeme "metalac", omiljena grupa mu je američki Slayer. Statistika kaže da u utakmicama koje sudi većinom pobjeđuju domaćini, zadnju u Ligi prvaka koju je vodio bila je Valencia – Lille (4-1), a nedavno je sudio reprezentacijama Bugarske i Češke (1-0). (Nikola Lipovac, Jutarnji list)

20.20: Hrvatski napadač u redovima Atalante Mario Pašalić počeo je karijeru u splitskom Hajduku, a Dinamu je zabio dvaput u 'vječnom derbiju' 14. rujna 2013. kada je imao 18 godina. Za splitski je klub postigao 11 golova u 32 nastupa tijekom dvije sezone na Poljudu.

Split, 140913.
Stadion Poljud, 
Utakmica MAXtv 1. HNL, 09. kolo, derbi izmedju HNK Hajduk i GNK Dinamo. 
Na fotografiji: Mario Pasalic.
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
Vladimir Dugandzic / CROPIX

20.15: Dinamov kapetan Arijan Ademi još će jednom stisnuti zube i zaigrati unatoč ozljedi zgloba koju vuče već tjednima. Ademi je preskočio i derbi s Hajdukom samo kako bi bio spreman za večerašnji ogled s Atalantom.

Budimpesta, Madjarska, 130819.
Groupama Arena.
Uzvratna utakmica 3. pretkola UEFA Lige prvaka,
Ferencvaros TC - GNK Dinamo.
Na fotografiji: Arijan Ademi.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

20.00: Prvi put u Ligi prvaka od prve minute krenut će i Luka Ivanušec

Luka Ivanušec, Dinamov veznjak koji je ovoga ljeta potpisao za Modre, protiv Šahtara je postigao svoj prvijenac u Ligi prvaka. Ušao je u 72. minuti umjesto Petra Stojanovića, a deset minuta poslije na asistenciju Brune Petkovića odvažno je ušao u šesnaesterac i pogodio suprotni kut. Nažalost, Modri su prosuli veliku prednost protiv ukrajinskog kluba i u sudačkoj nadoknadi primili dva pogotka. Utakmica na Maksimiru završila je rezultatom 3:3.

"Kad dođete u situaciju da ste nezadovoljni bodom protiv Šahtara, onda se zaista može vidjeti koliko je Dinamo napredovao u posljednjih par godina i da možemo parirati svim najboljim europskim momčadima", izjavio je Luka.

Zagreb, 061119. 
Stadion Maksimir.
Utakmica 4. kola Lige prvaka, GNK Dinamo - FC Sahtar. 
Na fotografiji: Luka Ivanusec.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX CROPIX

Opisao je i kako se osjećao u trenutku kada je lopta ušla u mrežu:

"Ne vidiš i ne čuješ ništa, u deliriju si. Tu je 30.000 ljudi na tribinama. Bio sam presretan i jako mi je drago što sam zabio taj gol, ali puno bi više vrijedio da su na kraju bila tri boda", zaključio je.

Večeras će Luka nastupiti od prve minute i nadamo se da će večerašnji nastup biti barem jednako upečatljiv kao i prethodni.

19.40: Objavljeni su službeni sastavi

U momčadi Dinama nema promjena i Nenad Bjelica će izvesti očekivani sastav.

Trener Atalante Gian Piero Gasperini napravio je tri izmjene u sastavu, od toga jedno veliko iznenađenje. Slovenski napadač Josip Iličić neće startati iako igra u izvrsnoj formi i jedan je od boljih pojedinaca u posljednje vrijeme. Umjesto njega od prve će minute na teren Kolumbijac Luis Muriel.

U obrani će zaigrati Argentinac José Luis Palomino i Danac Simon Kjær umjesto najavljenih Berata Djimsitija i Andree Masiella.

--------------------------------------

18.55: Udarna špica Modrih Bruno Petković izjavio je uoči susreta:

"Igrati na stadionu o kojem svako dijete mašta, to je nešto veliko i što te može impresionirati na prvu. Ali mirni smo, staloženi i kroz ovu i prošlu sezonu odigrali smo puno povijesnih utakmica. Nogama smo čvrsto na zemlji, svjesni po što smo došli, sigurno nećemo biti impresionirani!"

Milano, Italija, 251119. 
Konferencija za medije Dinama uoci nogometne utakmice 5. kola Lige prvaka Atalanta - Dinamo. 
Na fotografiji: Nenad Bjelica, Bruno Petkovic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

18.35: Ovo su dresovi u kojima će Modri večeras istrčati na stadion San Siro:

18.10: Dinamov krilni napadač Mislav Oršić ove sezone igra u životnoj formi. U posljednja tri mjeseca postigao je tri hat-tricka – protiv Atalante u rujnu, zatim Gorici u listopadu te protiv Rijeke u studenome. Je li to to za ovaj mjesec ili još ima goriva za večerašnji okršaj u Milanu?

Zagreb, 180919.
Stadion Maksimir.
UEFA Liga prvaka  2019/2020, utakmica GNK Dinamo Zagreb - Atalanta BC.
Na fotografiji: Mislav Orsic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

17.40: Dinamo će večeras igrati na jednom od najpoznatijih svjetskih stadiona

Velebni stadion nazvan prema legendi talijanskog nogometa Giuseppeu Meazzi poznat je u svijetu još i po nazivu San Siro. Dom je jednih od najuspješnijih europskih momčadi, Milana i Intera, te je jedan od najpoznatijih nogometnih stadiona na svijetu.

MILAN, ITALY - MARCH 12:  FUSSBALL: ITALIENISCHE LIGA - AC MAILAND und INTER MAILAND, STADION Giuseppe MEAZZA/SAN SIRO  (Photo by Bongarts/Getty Images)
Bongarts/Getty Images

Iako je Meazza igrao za oba milanska kluba, cjenjeniji je i veći uspjeh je postigao u Interu, tako da Milanovi navijači stadion zovu San Siro, prema četvrti u kojoj je sagrađen. Napravljen je isključivo za nogomet, tako da nema atletske staze.

Izgrađen je 1925. godine, a kapacitet stadiona je 80.018 gledatelja.

A large crowd watching a football match at the San Siro Stadium in Milan, originally built in 1926.   (Photo by Keystone/Getty Images)
Keystone/Getty Images

17.05: Dinamov Španjolac Dani Olmo izjavio je dan prije ključnog okršaja s Atalantom:

"Sutra neće biti običan dan, sutra ćemo igrati i boriti se do kraja kako bismo ostvarili ono što želimo, ono što naši navijači zaslužuju!"

16.40: Bad Blue Boysi su okupirali Milano. Navijači Dinama u sve se većem broju okupljaju na Piazzi Sampiano, odakle će nešto prije 18 sati u korteu krenuti prema San Siru.

Mihovil Mekić

Linker
01. svibanj 2024 13:13