JONATHAN MOSCROP
HRABAR NASTUP MODRIH

Dinamo imao vodstvo i sjajnu priliku, ali ipak je ispao iz Lige prvaka! Utakmica završila ružnim scenama

Benfica je u četvrtfinalnoj utakmici juniorske Lige prvaka uvjerljivo nadjačala Dinamo
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. kolovoz 2020. 16:38

DINAMO - BENFICA 1:3 (Karrica 16' / Araujo 36', Ramos 53', 59')

DINAMO (4-1-4-1): Josipović - Batistić, Šutalo, Leš, Gvardiol - Duvnjak - Karrica, Julardžija, Janković, Marin - Tueto

BENFICA (4-3-3): Kokubo - Joao Ferreira, Pedro Alvaro, Morato, Tiago Araujo - Paulo Bernardo, Rafael Brito, Tiago Dantas - Ramos, Araujo, Umaro

KRAJ: Završena je utakmica u Nyonu. Benfica slavi, Dinamo je odigrao hrabro, ali nedovoljno dobro za plasman u polufinale juniorske Lige prvaka.

90+4' Dinamo utakmicu završava s devet igrača budući je isključen i Janković.

90' U sudačkoj nadoknadi Josipović namjerno starta na napadača Benfice, a sudac mu pokazuje crveni karton. Pedro se nije želio odmaknuti od lopte, a Josipović ga ruši...

Ulazi rezervni vratar Čavlina za samu završnicu.

85' Žuti karton za Leša nakon prekršaja nad dvostrukim strijelcem Ramosom. Mateo Leš danas upisuje debitantski nastup u Ligi prvaka mladih.

83' Najopasnija prilika Dinama u nastavku! Kapitanović centrira s desne strane, lopta se neobično odbijala, stigla do Marina koji je nije uspio najbolje zahvatiti. Moglo je biti vrlo nezgodno za Benficu. ostaje 1:3.

79' Dogodio se udarac Modrih, točnije Gvardiola iz dosta velike blizine, Kokubo je boksao a naletio Marin koji je iznudio korner njegovin pokušajem nakon krasnog primanja lopte na prsa.

74' Karrica je zaustavljen u trenutku kad je mogao uputiti udarac u jednom od rijetkih Dinamovih izleta pred suparnički kazneni prostor. Posljednjih petnaest minuta. čini se, ovosezonskog europskog puta Dinamovih "fakina" je pred nama...

71' Ulazi Barišić umjesto Julardžije. Perspektivni napadač dobit će posljednjih 20 minuta ovog predvečerja u Nyonu, a Sedloski može napraviti još jednu izmjenu.

67' Benfica je u potpunosti promijenila ritam utakmice i podložila igru svojim nastojanjima, a to je - lagano privesti susret kraju. U tome zasad uspjevaju igrači Luisa Castra.

62' Ulaze Parger i Tomek, a izlaze Batistić i Duvnjak. Dvostruku promjenu napravio je Goce Sedloski.

59' GOOOOL! Još jednom - Benfica. Po već prokušanoj kombinaciji, Ramos je zabio nakon novog ubojitog centaršuta Umara. On je ovoga puta centrirao lijevicom, a Ramos se ubacio između dva Dinamova stopera koji su stajali na širokom prostoru.

58' Dinamov stoper može nastaviti utakmicu. Trener Sedloski s klupe mu je poručio da ne riskira ako ne može, Gvardiol je kazao da je u redu i da će nastaviti s igrom.

56' Još je jednom Gvardiol ozlijeđen. Sada je lijeva noga ta koja je nastradala nakon jednog duela s protivničkim napadačima.

53' GOOOOL! Vodi Benfica. Zabija Ramos za preokret rezultata. Procurilo je s lijeve strane, Tiago Araujo je nabacio, Ramos je glavom pogodio natrčavši iz drugog plana.

51' Dobra situacija za Dinamo. Marin je presjekao loptu Ferreire pa onda pao nakon duela s Araujom i tražio kazneni udarac, međutim dobio je Dinamo samo korner. Iz njega je Leš probao, nije bio odviše jako za ugroziti Kokuba.

49' Prva šansa za Benficu u nastavku. Promašio je Joao Ferreira. Inače, ušao je novi, Tomas Araujo umjesto Pedra Alvara. Sada su tri Arauja na terenu za Benficu...

47' Batistićev žuti karton. Startao je na Rafaela Brita jako oštro, ispred očiju švedskog suca.

Istovremeno, liječnička se pomoć pruža Gvardiolu zbog problema s lijevim stopalom.

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Jedna izmjena na poluvremenu u Dinamovom sastavu. Kapitanović ulazi umjesto Tueta.

Kapitanović je po vokaciji krilni napadač, ali kako se čini, sad će on biti najistureniji Dinamov igrač.

POLUVRIJEME: Po jedan pogodak vidjeli smo sa svake strane. Ostane li ovako do kraja, još jednom će o Dinamovom prolasku dalje odlučivati kazneni udarci...

45+1' Novi verbalni okršaj Joaa Ferreire i Antonija Marina. Obostrani je to žuti karton zbog međusobnog unošenja u lice... Imali su već jedan sličan slučaj ranije. Švedski sudac odlučio je tome doskočiti.

45' Opasan je, jako opasan Umaro koji je već nekoliko puta pobjegao po svojoj, desnoj strani. Trebat ćže ga u nastavku bolje zatvoriti...

Čekaju nas još čak četiri minute sudačke nadoknade.

42' Araujo je mogao potpuno preokrenuti rezultat. Leš ga je ostavio potpuno samog nakon centaršuta Dantasa s desne strane, Batistić ga više nije uspio pokriti i samo zahvaljujući nepreciznoj završnici nije postignut novi pogodak.

38' Šteta što Dinamo nije uspio izdržati do poluvremena s vodstvom. Pogodak je primljen u nezgodnom trenutku. Sedloski je odmah krenuo zatvarati formaciju, Karrica i Marin će se malo povući...

36' GOOOOL! Benfica je izjednačila. Ultrabrza akcija nakon što je Dinamo gotovo osvojio loptu u jako dobroj poziciji. Araujo je zabio nakon kontre koju je pokrenuo Umaro, Josipović nije mogao ništa napraviti. Obrana ga je ostavila na cjedilu odlaskom prema naprijed. Benfica je zabila iz tranzicije, glavnog Dinamovog oružja. Araujo je poentirao iz neposredne blizine.

33' Napravio je Karrica sada mali dar-mar obrani Benfice, uspjeli su Portugalci uz dosta problema neutralizirati njegov prolazak po desnoj strani i otkloniti opasnost. Dinamo se oslanja na brzu tranziciju nakon postignutog gola.

30' Žuti karton dobio je nogometaš Benfice Paulo Bernardo zbog prekršaja u napadu nad Duvnjakom. Prethodno su igrači Benfice tražili jedanaesterac, sudac Nyberg je samo odmahnuo rukom...

28' Dantas je izveo korner, lopta je u nezgodnom letu za Josipovića i Dinamovu obranu išla prema Moratu, no srećom nije bilo ozbiljnije opasnosti za Modre. Drži Dinamo njegovo minimalno vodstvo.

24' Tueto je napravio prekršaj pa je Dantas izveo slobodan udarac iz pozicije stvorene za dobar ubačaj pred vrata. On se i dogodio, ali je dosuđeno zaleđe Ferreire. Dvije opasnije prilike za Benficu.

20' Evo i Portugalaca. Ramos je promašio nakon Dantasovog centaršuta. Ubacio se Ramos ispred Leša i uputio nezgodan udarac koji je zamalo promašio okvir vrata Josipovića.

16' GOOOOL! Vodi Dinamo 1:0! Sjajna asistencija Julardžije kroz sredinu, nije bilo zaleđa, pravovremeno utrčava Karrica i zabija za vodstvo preko Kokuba.

14' Gvardiol je probao nakon novog kornera Jankovića, udarac već iskusnog Dinamovog stopera otišao je preko gola Kokuba.

11' Benfica se oporavila nakon početnog udara Modrih. No, i dalje je lopta više na polovici Portugalaca. Odlično se drže izabranici Goce Sedloskog.

7' Evo sada i Gvardiola naprijed. Iznudio je i prvi korner za Dinamo. Janković je to ubacio na Julardžiju, Portugalci su izbacili.

6' Prva velika prilika za Dinamo! Sjajno je po desnoj strani prošao Batistić, a lopta je otišla na drugu stativu gdje Marin nije uspio poentirati. Jako dobro otvaranje Modrih.

3' Krenuli su mladi igrači Dinama ofanzivno, probao je Julardžija s udarcem, no nije bio odveć precizan. Inače, Portugalci su veliki favoriti po kladionicama... Na njihovu se pobjedu gleda koeficijentom 1.80...

18.00 Utakmica je počela! Sretno, Modri!

17.55 Utakmica samo što nije počela, donosimo nekoliko fotografija dosadašnjeg boravka Dinamovih nogometaša u Nyonu.

16.35 Stigli su sastavi za današnju utakmicu!

Cilj je na početku sezone i bio doći u Švicarsku, no u drugim okolnostima, tada su se Modri nadali Final fouru. Sad je to Final eight, ali ulog je isti, za polufinale treba pobijediti Benficu. Trebala se ta utakmica u ožujku igrati u Maksimiru, na glavnom terenu, pa se pričalo da se neće ni igrati, da je UEFA ‘prekrižila’ juniorsku Ligu prvaka. No, eto, dočekali su Modri tu utakmicu.

- Napokon je došla, dugo smo je čekali. Idemo s optimizmom u Nyon, nadamo se što boljem rezultatu, a naš cilj je osvojiti Ligu prvaka - odmjereno, ali i samouvjereno poručio je Edin Julardžija, jedan od junaka one pobjede nad Bayernom u Münchenu.

No, otada se puno toga promijenilo. Otišao je trener Jovićević, došao Sedloski, duga je bila stanka, neki su igrači napustili Maksimir, stigli su novi, neki bitni sad su ozlijeđeni. Ovo je ipak drugačija momčad od one koja je izborila četvrtfinale?

- To je tako u nogometu, puno je nepredviđenih situacija, ali svi se trebamo što prije naviknuti i mislim da smo se naviknuli. No, u suštini, momčad je ista, poznajemo se, znamo jedni druge, znamo koji su ciljevi i zadaci i nema tu puno promjena.

Pobjednik će četiri dana kasnije igrati u polufinalu, dok je finalni okršaj predviđen za 25. kolovoza.

- Znamo Benficu, gledali smo ih i analizirali. Jedna su od najboljih momčadi u Europi, ali time ne tražim alibi. Benfica je bila prva u skupini s pet pobjeda u šest utakmica, u gostima su pobijedili Zenit sa 7-1 i RB Leipzig s 3-0, u osmini finala Liverpool s 4-1. Benficu je jedino pobijedio Lyon, i to s 2-1 uz pobjednički gol u sučevoj nadoknadi vremena. Ali, unatoč svemu tome, mi ćemo se postaviti kao Dinamo, dakle s čvrstim gardom. Znamo kakva je Benficina škola, ali znamo i kakva je Dinamova - rekao je U najavi susreta trener Dinamova sastava Goce Sedloski.

Linker
20. travanj 2024 10:09