DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
VRUĆA TEMA

‘Dinamo je jači i od Zvezde i od Šerifa, ali u Maksimiru bi bili sretniji da im dođu Moldavci‘

Hrvatski trener koji je u dva navrata radio u Tiraspolu komentira ždrijeb playoffa Lige prvaka
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 03. kolovoz 2021. 07:08

Zoran Zekić (47) jedan je od omiljenijih trenera koji su radili u Šerifu iz Tiraspola. I jedan od rijetkih koji je u svoje vrijeme dao ostavku, a nije bio smijenjen. Što je inače česta praksa u daleko najboljem klubu Moldavije. Zekić dakako i danas s dosta pozornosti prati Šerifove utakmice.

- Gledao sam ih utakmice i protiv Alaškerta i protiv Teute. I jedne i druge Šerif je prošao bez problema, uz jako dobru igru. Ukrajinski trener Vernydub uglavnom forsira igru s klasičnih 3-5-2, tako da takvu formaciju očekujem i protiv Crvene zvezde. Naravno da će moje simpatije biti uz Šerif - kazuje nam Zekić.

Ima li Šerif šansi protiv Zvezde?

- Ne poznajem dobro Zvezdu, ali uvjeren sam da Šerif nikako nije bez šansi. U Beogradu će zgusnuti obranu i vezni red, te sve karte baciti na kontre, u kojima su u krupnom planu dva jako dobra napadača. Jedan je Brazilac Luvannor, sigurno najbolji igrač Šerifa svih vremena. Odličan napadač, bez, dobrog driblinga i sjajna strijelac. Uz njega je kapetan Frank Castañeda, inače Kolumbijac. Obojicu sam trenirao u svoje vrijeme, jako dobri igrači i odlični dečki. Thill iz Luksemburga je igrač koji drži vezni red, dok obranom komandira Kolumbijac Arboleda. Vidim da je i naš Radeljić pojačao stoperske pozicije, ali nisam siguran da će igrati protiv Zvezde.

Znamo da je Šerif prava legija stranaca, a njih i s klupe predvodi još jedan stranac.

- Jurij Vernydub je Ukrajinac, došao je u Tiraspol još u prosincu, a do sada je radio samo u Ukrajini. Čini mi se da tamo radi dobar posao, barem po ovom što sam do sada vidio.

Bi li Dinamu više odgovarao Šerif ili Zvezda?

- Pretpostavljam da bi u Maksimiru bili sretniji da to bude Šerif, jer Zvezda je na papiru jača momčad. Dinamo je svakako jači od obje momčadi.

Linker
30. travanj 2024 14:25