Stefano Pioli

 BARBARA GINDL Afp
PRODAN ZA - MILIJUN EURA!

Dinamo je osjetio njegovu moć! Čačićev protivnik je znao kakvog džokera ima, kad god on starta, Milan ne gubi

Došao je za ‘siću, i odmah se nametnuo kao jedan od odlučujućih igrača u pohodu na naslov prvaka
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 15. rujan 2022. 06:04

Stefano Pioli u rukavu uvijek ima jednu sigurnu kartu na koju može odigrati čim mu malo zagusti. Naime, kada iskusnog francuskog napadača Olivera Girouda (35) stavi u udarnu postavu onda mirno spava, jer Milan tada nikada ne gubi, a najčešće - pobjeđuje.

Olivier Giroud stigao je u Milan u ljeti prošle godine. Odmah se nametnuo kao jedan od odlučujućih igrača u Milanovom pohodu na naslov prvaka. Unatoč svojih 35 godina i činjenici da ga je Chelsea prodao za samo milijun eura.

image

Olivier Giroud i Stefano Pioli

ISABELLA BONOTTO Afp

Uglavnom, kada je Giroud bio u udarnoj postavi Milana momčad u Serie A nikada nije izgubila. U 26 takvih utakmica upisala je 21 pobjedu i 5 remija. Što je fantastičan učinak. Također je i Giroud u tim utakmicama bio iznimno efikasan, jer je zabio 14 golova uz četiri asistencije. Nikada u karijeri nije imao tako dobar učinak, a znamo da je kao igrač Arsenala bio sjajan.

Milan je doduše izgubio jednu utakmicu s njim u udarnoj postavi, ali to se dogodilo u Ligi prvaka i to na gostovanju kod Porta (1:0). Na San Siru Milan i dalje ne zna za poraz kad je Francuz u startnih 11. Giroud je Dinamu zabio gol iz 11-erca, to mu je 20. u karijeri u Ligi prvaka. U ukupno 18. koji je zabio za Milan.

Linker
19. travanj 2024 17:23