StoryEditor
 REUTERS/Antonio Bronic
VEČER ZA ZABORAV

'DINAMO NAS JE RASTRGAO! MODRI SU IGRALI KAO BARCELONA, A ATALANTA KAO PEPELJUGA' Žestoka reakcija talijanskih medija nakon potopa na Maksimiru

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 19. rujan 2019. 02:48

Dvije i pol godine Atalanta nije tako teško stradala kao u Maksimiru, od 12. ožujka 2017. godine kad je na San Siru kod Intera poražena s 1:7.

"Debi iz noćne more Atalante, rastrgani 4:0 od Dinama prevođenog Olmom i Oršićem", naslov je na portalu Gazzette dello Sport.

Izvadili su talijanski mediji zanimljive podatke, da je to najteži poraz Talijana u skupinama Lige prvaka od Rominih 1:6 u Barceloni u studenom 2015. godine, da je Atalanta u 36. utakmici u Europi prvi put primila četiri ili više pogodaka...

Zagreb, 180919.
Stadion Maksimir.
UEFA Liga prvaka  2019/2020, utakmica GNK Dinamo Zagreb - Atalanta BC.
Na fotografiji: rezultat.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Dinamo - Atalanta 4:0
 

"Noćna mora Atalante", piše i Sport Mediaset, a isti je naslov i na tekstu Corriere dello Sport, kao, uostalom i na Sky Sport Italia.

Naglašavaju talijanski mediji da je Dinamo do dvoboja s Atalantom nanizao čak 11 uzastopnih poraza u skupinama Lige prvaka i tu činjenicu naglašavaju kako bi istaknuli težinu poraza njihova predstavnika.

"Dinamo je igrao poput Barcelone, a Atalanta je bila poput Pepeljuge, izgubljena na velikom balu...", jedan je od zanimljivijih komentara navijača Atalante na forumima.

Linker
23. rujan 2020 21:39