Action Images via Reuters
HRVATSKI NAVIJAČI NA NOGAMA

DINAMO OŠTEĆEN NA ETIHADU? POGLEDAJTE DIVLJAČKI START NA DANIJU OLMU Zvijezdi Dinama raskrvarili glavu, snimka pokazala što je sudac trebao napraviti

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. listopad 2019. 23:45

Dinamo ipak nije uspio sačuvati mrežu u okršaju s Manchester Cityjem na Etihadu u 2. kolu Lige prvaka. Engleski prvak slavio je na kraju 2:0 golovima Sterlinga u 66. i Fodena u 95. minuti, a susret je obilježio pregršt prilika, ali i spornih situacija.

Jedna je situacija već u 19. minuti podigla hrvatske navijače na noge.

Olmo je prošao po lijevom boku, a Cancelo ga je gotovo nokautirao udarivši ga kopačkom u glavu. Prvoj zvijezdi Dinama je pukla arkada, procurila je krv, a nizozemski je sudac Cancelu pokazao samo žuti karton. Olmo se nakon ukazane pomoći, nasreću, vratio u igru, sa žutim povezom oko glave.

Pogledajte u fotogaleriji kako je to izgledalo i prosudite sami - je li sudac trebao povući najoštriju sankciju i portugalskog reprezentativca poslati u svlačionicu?

Šest dvojbenih situacija na Etihadu

Start Cancela na Danija Olma

19. minuta. Joao Cancelo vrlo je nespretno startao na Danija Olma i pogodio ga kopačkom u glavu te mu razbio arkadu. Za nekog strožeg suca bio bi taj opasan start vrijedan isključenja, ali Gözübüyük je Portugalcu pokazao žuti karton. Nije mu trebao VAR, situaciju je jasno vidio.

Ruka Theophile-Catherinea

22. minuta. Za Manchester City bi bilo dobro, a za Dinamo loše da se VAR odlučio javiti u ovoj situaciji. Opasno je bilo pred vratima gostiju, a u gužvi je lopta u ruku udarila Theophile-Catherinea. Ne bi nizozemski arbitar pogriješio da je svirao kazneni udarac, ali nije se oglasio.

Start Stojanovića na Davida Silvu

42. minuta. Stojanović i David Silva bili su u duelu u kaznenom prostoru Dinama, Slovenac je lagano odgurnuo Španjolca koji je izgubio korak i počeo padati. Guardiola je s klupe počeo mahati rukama, no Nizozemac je bio odlučan. Prekršaja definitivno nije bilo.

Start Stojanovića na Sterlinga

70. minuta. Sterling se sjurio po lijevoj strani prema kaznenom prostoru Dinama i uz njega je bio Stojanović koji je uklizao. Sterling je pao, a navijači, igrači i klupa Cityja tražili su najstrožu kaznu. Gözübüyük je ostao miran, a ako je prekršaja i bilo, on se vjerojatno dogodio izvan 16 metara.

Start Stojanovića na Gündogana

81. minuta. Još je jednom u obrambenoj akciji bio Stojanović, koji je vrlo čvrsto startao na Gündogana. Primio je njemački reprezentativac loptu u srcu šesnaesterca i pao nakon Stojanovićeva nasrtaja. Nizozemskog suca to nije impresioniralo, ništa nije svirao.

Start Perića na Agüera

82. minuta. Prvi put na sinoćnjoj utakmici VAR je bio u pravoj akciji. Na desnoj, unutrašnjoj strani kaznenog prostora Dinama, zajedno su bili Dino Perić i Kun Agüero. Dinamov stoper pokušao je doći do lopte, a dojam je da je stao Argentincu na nogu. Provjera je rekla - ništa! (dd)

Linker
20. travanj 2024 00:21