KOMENTAR TOME NIČOTE

Dinamo ‘ovo‘ nikad nije dobio! Već se pisala oda dečkima s mu**ma do poda, a onda se javilo prokletstvo

Livaković je izveo Dinamo iz provalije iz koje nije bilo izlaza, bio je sinoć veliki junak Modrih
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 27. kolovoz 2020. 07:56

Junaci su postali tragičari, pa tragičari ponovno junaci. U 90. minuti već se pisala oda velikoj pobjedi karaktera, preživljavanju u nemogućim uvjetima, o dečkima sa m..... do poda, s igračem manje punih 40 minuta.

Onda se javio duh starog Dinamova prokletstva, a Gabriel Debeljuh, dečko koji je prije utakmice javno rekao da se divi Petkoviću i da bi volio imati njegov dres u svojoj kolekciji, postao jedan od onih brojnih imena koja su se proslavila na Dinamovoj boli. Petkoviću, jesi li morao 'pimplati' s tom loptom, Dilaveru, o čemu si razmišljao dok je Debeljuh prolazio iza leđa, Livakoviću, kako je ona onako prošla kroz ruke?

I da, Kevine Theophileu, zar opet? Za 900 tisuća eura godišnje (netto), pa stvarno je previše. Da, i Zoran Mamić koji nije u sudačkoj nadoknadi mijenjao i oduzeo još koju minutu?

Izgledalo je beznadno, izgubljeno, izgledalo je kao neka presuda za sve ono što se događalo u Maksimiru počevši od onog Šahtara...

Ne, Dinamo 'ovo' nikad nije dobio!

Preživjela je ta momčad sve. I odlaske igrača, odlazak trenera koji je tu momčad stvarao, preživjeli su smanjenje plaća i nesuglasice s klubom, crne rupe u postkoroni i lošu završnicu sezone, ali činilo se...

Nakon tog gola Debeljuha se činilo da ovo neće preživjeti. Jednostavno, ne može. A pogotovo ne može preživjeti trenutak kad je Gojak promašio s bijele točke, jedini. No, bio je tu Livaković, u Dinamu je prije ove utakmice obranio tek jedan penal, Uzuniju, jednom je Caktaš promašio. Sad je obranio dva, izveo Dinamo iz provalije iz koje nije bilo izlaza, bio veliki Dinamov junak. A onda se umjesto boli ukazao - Boli. Dinamo je 'ovo' dobio? Jest, dobio je, prošao je i - točka! Trijumf, koji je nakon svega, možda i veći nego da je završilo 0:1 ili 1:2.


Visio je Dinamo na rubu, ne moramo naglašavati kakve bi sve posljedice donijelo ispadanje, od terena, preko klupe do klupskih ureda, ali sad, nakon ovakve pobjede - sve je moguće! Takva pobjeda mogla bi dati nova krila ovoj momčadi, koja je u 90. i nekoj minuti izgledala kao da je dala svoje, kao da odlazi u uspomenu. Jedan trenutak, jedna obrana ili gol dijele pobjednike od gubitnika, tako je u nogometu. Ova je momčad iz Cluja došla s pobjedom, nije slučajno!

Linker
18. travanj 2024 03:09