DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
ŽDRIJEB U NYONU

Dinamo saznao suparnika u 3. pretkolu Lige prvaka! Evo na koga Modri idu ako izbace Ciprane

Kuglice su istoga dana, otprilike sat vremena kasnije, spojile ista dva para i za okršaj u EL!
Piše: SNObjavljeno: 19. srpanj 2021. 12:07

Danas je Nyonu s početkom u 12 sati održan ždrijeb 3. pretkola Lige prvaka.

Dinamo je bio nositelj, a prođu li Modri u drugom pretkolu ciparsku Omoniju, u nastavku natjecanja čeka ih uspješniji iz susreta poljske Legije Varšave i estonske Flore Tallinn!

Prve utakmice trećeg pretkola Lige prvaka igraju se 3. ili 4. kolovoza, dok su uzvrati na rasporedu 10. kolovoza.

Hrvatski prvak prvi će dvoboj, ako do njega dođe, igrati kod kuće.

image
Screenshot (UEFA)

Zanimljivost stiže i sa ždrijeba trećeg pretkola Europske lige koji je održan sat vremena kasnije. Naime, kuglice u Nyonu spojile su Dinamo i Omoniju s istim parom, što znači da poraženi iz tog susreta igra s poraženim od Legije i Flore. I tu će Modri u eventualnoj prvoj utakmici (5. kolovoza) biti domaćini. Uzvrat se igra tjedan dana kasnije (12. kolovoza).

Protiv varšavske Legije, za koju igra hrvatski reprezentativac Josip Juranović, Dinamo nikad nije igrao, a protiv Flore je odigrao tri susreta u kvalifikacijama za Europsku ligu i tri puta je slavio. Zadnji puta susreli su se u listopadu prošle godine u zadnjem pretkolu EL i Dinamo je eliminirao Floru s domaćom 3-1 pobjedom u kojoj je dvostruki strijelac bio Arijan Ademi, a jedan pogodak dodao je Mario Gavranović.

Spomenimo usput i da Modri prvi susret s Omonijom igraju sutra (utorak, 20.00), a uzvratna utakmica čeka nas 27. srpnja.

Linker
04. svibanj 2024 04:47