CROPIX
DAN ODLUKE

DINAMOV NOVI ADUT DODATNO PALI ATMOSFERU! 'Želimo da Maksimir bude krcat kao u stara vremena. Da Zagreb gori! Da nam se suparnici uplaše kad istrče..'

Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 28. kolovoz 2018. 10:32

Emir Dilaver u Dinamo je došao na preporuku Nenada Bjelice, koji ga je vodio u bečkoj Austriji i poljskom Lechu, no svojom je igračkom kvalitetom, karakterom i gardom - na terenu i izvan njega - ekspresno osvojio svlačionicu, modru struku, ali i navijače.

Nije slučajno 27-godišnji stoper (može i na desnog beka) rodom iz Tomislavgrada gurnut pred novinare uoči obje utakmice doigravanja za Ligu prvaka.

Pun stadion

- Uzeli smo u Bernu dobar rezultat, sad imamo kod kuće svoj finale koji smo htjeli - naglasio je Dilaver, kojem se već ostvarila želja koju je izrekao nakon prolaska Astane.

- Navijači su bili uz nas, bili nam potpora. Mi želimo da ih još dođe, želimo ih svojim igrama navući da Maksimir bude krcat kao u stara vremena. Da Zagreb gori! I da nam se suparnici uplaše kad istrče na naš teren. To nam je cilj, želimo svi skupa vidjeti puni Maksimir. Sada, dok je tako odlična atmosfera u momčadi i oko kluba, bilo bi fenomenalno u tu priču uključiti i navijače - proročanski je nedavno govorio Dilaver, jer će mu u tandemu s Theophile-Catherineom "cijeli stadion" pomagati u zaustavljanju ključnog napadača gostiju, gorostasa Hoaraua.

- Drago nam je, čujem od svih igrača, da će cijeli Zagreb biti za nas, volio bih da bude i Hrvatska, kao uz 'vatrene', i da vratimo stari ambijent na stadion i ujesen - rekao je Dilaver uoči večernjeg treninga na glavom terenu. Upitan je i o Hoarauu.

- Čovjek ima dva metra, nije ga lako čuvati, mi smo po 1,85... Oni igraju na centaršute, ali mi ćemo na svojem terenu biti još agresivniji u skoku i izlascima nego u Bernu i niti ne razmišljamo o njegovoj, nego samo o svojoj igri - rekao je.

Tablete

Neće ni večeras biti lako, kaže Dilaver, ali ovih 1-1 je "top-rezultat za uzvrat".

- Oni moraju doći na našu polovicu, malo potegnuti, to nama odgovara. Sigurno će nas pokušati sabiti u naš 16-erac jer imaju idealne igrače za to, ali ako mi osvajamo lopte, uzmemo koju glavom, pa dobre pasove prema naprijed odigramo, moramo doći u dobre situacije, stvoriti šanse. Mogli smo tako i tamo još najmanje jednom zabiti. Moramo biti kompaktni i možemo ih čekati jer imamo dobra krila, dobre napadače, znamo dobro kontrirati... Pripremit ćemo se za to i bit ćemo pravi - dodao je.

Dilaver je opreza radi propustio subotnji sraz s Lokomotivom, kao i Theophile-Catherine.

- Ovo je još ta jedina tekma koja se mora odraditi za Champions League, uzimat ćemo i tablete protiv bolova ako treba, bit će to dobro. Kad smo došli dovde, uz pozitivan rezultat koji imamo pred uzvrat... Idemo dalje - poručio je Dilaver.

Linker
20. travanj 2024 15:46