CROPIX
BORBA ZA EUROPSKO PROLJEĆE

DINAMOVCI OPUTOVALI NA VELIKI OKRŠAJ S ATALANTOM Petković zabrinuo navijače uoči utakmice na San Siru, Bjelica obećao: Igrat ćemo kao u Zagrebu!

Nogometaši Dinama u 10 sati su sati otputovali za Milano gdje će u utorak u 21.00 igrati utakimicu petog kola Lige prvaka protiv Atalante. Novinarima se uoči leta na Plesu obratio trener Dinama Nenad Bjelica.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 25. studeni 2019. 09:32

"Nema niti jednog razloga za negativnostima, u dobroj smo formi, dobro igramo, pokazujemo kvalitetu i protiv najjačih protivnika u HNL-u i Europi. Atmosfera među igračima je odlična i s velikim raspoloženjem čekamo utakmicu", rekoa je Nenad Bjelica u uvodu pa otkrio taktiku za Atalantu:

"Idemo isto kao u prvoj utakici. Agresivno, disciplinirano, odgovorno, napadački, jer i oni tako igraju. Tako moramo i mi igrat i tako ćemo im se suprotstavit pa ćemo vidjet kako će bit. Vidjet ćemo kakav će bit njihov pristup, to ne mogu pretpotstavit. Mi ćemo ući odlučni hrabro, na pobjedu".

Što bi moglo presuditi?

"Ne znam što može presudit. Ispunjavanje zadataka, odgovornost u igri, nogomet je nepredvidiv, nikad ne možete znati unaprijed, ali vjerujemo u našu dobru igru, zalaganje naših igrača i naravno - u pobjedu".

Rekao je Bjelica i nešto o šansama Dinama za prolaz u drugi krug

"Veliki je privilegij igrat Ligu prvaka sa šansama da se prezimi i u Ligi prvaka i u Euroligi. Dinamo je godinama bio ekipa koja je dosta neslavno prolazila u Ligi prvaka, a mi smo sada u situaciji da imamo šanse za prolaz, i to bez obzira kako odigramo na San Siru", rekao je Bjelica i otklonio strahove da bi Bruno Petković mogao propustiti susret zbog ozljede.

"Petković je dobio udarac u koljeno, ali mislim da će biti spreman".

Dinamo je u prvoj utakmici (1. kolo) pobijedio Atalantu sa 4:0, a u uzvratu se očekuje spektakl i na terenu i na tribinama. Iz Hrvatske za Italiju kreće 4.000 navijača, Modri će imati moždai najveću podršku na europskim nastupima u ovom stoljeću, a ohrabrujuće zvuči i vijest da se u prvu momčad vraća kapetan Ademi koji je zbog ozljede propustio veliki derbi s Hajdukom.

To je još važnije jer Nikola Moro zbog crvenog kartona u utakmici sa Šahtarom neće moći igrati u Milanu.

Uoči puta pojavila i bojazan da Bruno Petković neće moći igrati na San Siru. Zabrinuo je Petković navijače, suigrače i sve oko sebe kad je prvo zašepao, a poslije i napustio teren zbog udaraca koje je zaradio u derbiju. No vratio se na travnjak, nastavio utakmicu, a nakon susreta na naše pitanje hoće li moći igrati u Milanu kratko je rekao:

- Moći ću, moći ću...

Udarac u koljeno bio je neugodan i bolan, Petković je u subotu i nedjelju trenirao smanjenim intenzitetom, jučer je, recimo, odradio trening po posebnom programu.

Međutim, po svim naznakama, nije upitan za dvoboj s Atalantom, Bjelica s njim ozbiljno računa kao i svaki put dosad. Uostalom, Petković je večeras predviđen i za press-konferenciju (18.30) na San Siru, što je također dokaz da bi za utorak trebao biti spreman.

Rus Karašev drugi put sudi Modrima

Pravdu će u Milanu na utakmici Atalante i Dinama dijeliti Rus Sergej Karašev sa svojim sunarodnjacima te Nijemcem Bastianom Dankertom u VAR sobi. Radi se o 43-godišnjem sucu, koji ima iskustva u Ligi prvaka, na Europskom prvenstvu...

Inače, već je jednom sudio Dinamu, protiv Skënderbeua u play-offu Lige prvaka u Albaniji 2015. godine. Dinamo je, podsjetimo, golom Pivarića u zadnjim minutama pobijedio 2:1. Također, sudio je i dvaput splitskim klubovima, Splitu protiv Fulhama (0:0) 2011. te Hajduku protiv Evertona (1:1) prije dvije godine.

Linker
06. svibanj 2024 02:05