JUNIORSKA LIGA PRVAKA

Dinamovi klinci u lovu na polufinale: ‘Pobijedili smo već i jače momčadi od Benfice...‘

Mladi dinamovci danas u Nyonu u 18 sati u četvrtfinalu igraju s Benficom koja je među favoritima
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 18. kolovoz 2020. 08:47

Otputovali su u ponedjeljak Dinamovi juniori u Nyon, na poprište završnog turnira Lige prvaka. Cilj je na početku sezone i bio doći u Švicarsku, no u drugim okolnostima, tada su se Modri nadali Final fouru. Sad je to Final eight, ali ulog je isti, za polufinale treba pobijediti Benficu. Trebala se ta utakmica u ožujku igrati u Maksimiru, na glavnom terenu, pa se pričalo da se neće ni igrati, da je UEFA ‘prekrižila’ juniorsku Ligu prvaka. No, eto, dočekali su Modri tu utakmicu.

- Napokon je došla, dugo smo je čekali. Idemo s optimizmom u Nyon, nadamo se što boljem rezultatu, a naš cilj je osvojiti Ligu prvaka - odmjereno, ali i samouvjereno poručio je Edin Julardžija, jedan od junaka one pobjede nad Bayernom u Münchenu.

No, otada se puno toga promijenilo. Otišao je trener Jovićević, došao Sedloski, duga je bila stanka, neki su igrači napustili Maksimir, stigli su novi, neki bitni sad su ozlijeđeni. Ovo je ipak drugačija momčad od one koja je izborila četvrtfinale?

- To je tako u nogometu, puno je nepredviđenih situacija, ali svi se trebamo što prije naviknuti i mislim da smo se naviknuli. No, u suštini, momčad je ista, poznajemo se, znamo jedni druge, znamo koji su ciljevi i zadaci i nema tu puno promjena.

Dosta izostanaka

Ipak, nedostajat će neki važni igrači, dosta njih?
- Nedostaju, ali ima dovoljno pojedinaca u Dinamu koji ih mogu zamijeniti, neće biti problema. To su sve igrači Dinama, kvalitetni su i odgovaraju zahtjevima.

Znači, još uvijek su to fakini, kako ih je prozvao Jovićević nakon Münchena?
- Je, fakini su i dalje tu, fakini idu dalje, dolazimo po pobjedu protiv Benfice. I još dalje. Kvalitetna su momčad, gledao sam njihovu utakmicu protiv Liverpoola (4:1), ali i mi smo kvalitetni, nemamo se čega bojati.

Njemu osobno ta je utakmica s Bayernom pomalo preokrenula karijeru. Počeli su ga cijeniti u vlastitom dvorištu, u međuvremenu je debitirao i za prvu momčad, potpisao novi ugovor.

- Sve to mi je dalo samopouzdanje i sigurnost, debi za prvu momčad je ostvarenje dječačkog sna, vjetar u leđa, puno mi je značilo.

I Joško Gvardiol jaka je uzdanica ove momčadi. Još jedan iz prve momčadi koji je za ovu akciju vraćen ‘dolje’, još jedan kojemu se život promijenio u zadnjih šest mjeseci.
- Lijep je osjećaj postati prvotimac, to mi je bio san, nije mi problem pomoći mladima, koliko god treba, do kraja - poručio je Gvardiol, odašiljući, kao i ostali, vrlo optimistične najave iz Nyona.

- Dugo smo čekali ovu utakmicu, ali koliko god čekali tu Benficu, spremni smo, idemo po pobjedu. Istina, dosta je promjena, novi je trener, neki novi igrači, ali organizirani smo, dobro posloženi i dolazimo odraditi svoj posao.

Veliki respekt

I on kaže da nije problem što će nedostajati nekoliko važnih igrača, nositelja ove momčadi?

- Nismo kompletni, ali ima dosta igrača koji ih mogu zamijeniti. Cilj se ne mijenja, želimo osvojiti Ligu prvaka.
Jedna od ‘žrtava’ promjena i deficitarnog kadra bit će, po svemu sudeći, i on. Naime, u Nyonu će zaigrati lijevog beka?
- Da, vjerojatno ću igrati beka, ali ne predstavlja mi to nikakav problem, igrao sam i ranije tu poziciju, odradit ću utakmicu maksimalno.

Neki će reći da je Benfica među favoritima u Nyonu?
- Kvalitetna su momčad, tehnički jako potkovani, ali igrali smo i protiv kvalitetnijih i pobjeđivali. Možemo izgurati tu pobjedu!

Goce Sedloski traži desnog beka, veznjaka, napadača...

Stalno spominjemo nedostatak važnih igrača, pa kakve to probleme zapravo ima Sedloski? U zadnjoj liniji zbog ozljede nema Tina Hrvoja, standardnog i pouzdanog desnog beka. Lijevi bek Roko Jurišić, koji je uz Hrvoja bio najstandardniji u dosadašnjem Lige prvaka, propustit će (samo) utakmicu s Benficom zbog kartona. U veznom redu nema Bartola Franjića i Tomislava Krizmanića, zbog ozljede, također dvije važne poluge momčadi, a u napadu više nema Leona Šipoša koji je otišao iz Dinama.
S obzirom na to da će lijevog beka vjerojatno igrati Gvardiol, očekujemo na stoperskim mjestima neupitnog Josipa Šutala te Luku Jelenića. No, što je s desnim bokom? Tu Sedloski nema pravu zamjenu za Hrvoja, pa će odlučiti između Vite Batistića, inače napadača koji to igra u zadnjim utakmicama, i Austrijanca Lucasa Pargera koji je po prirodi krilo, ali tek je ušao u ovu momčad i na ovu razinu nogometa pa još nije zaradio bezuvjetno povjerenje, nitko ne zna koliko može.
U vezi su sigurni Edin Julardžija i Niko Janković, uz njih vjerojatno i Tomislav Duvnjak. A naprijed, na krilima Karrica i Marin i u sredini Bartol Barišić ili Tueto? Barišić je možda ipak nešto bliži, iako postoji mogućnost da Sedloski zaigra i bez prave špice, da Karrica i(li) Marin budu najistureniji pa u vezu uđe još jedan igrač (Svržnjak, Martin Baturina). Nešto Dinamov trener mora smisliti, znao je ‘kemijati’ i Jovićević, dosad je uvijek upalilo.

Linker
05. svibanj 2024 10:14