Protiv Cluja je sreća bila na strani Modrih
 NURPHOTO
GOST KOMENTATOR

Dinamu se već posrećilo u Europi i karta ga je sad stala! Pa ovakvih suparnika ima i u Europskoj ligi...

Dinamovo ispadanje u kvalifikacijama Lige prvaka za SN komentira Nikola Jurčević
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 17. rujan 2020. 22:23

Dinamo je doživio težak udarac i ostao bez Lige prvaka. Ovom pobjedom već bi došao do goleme zarade koja je uvijek bitna, a ovako čeka ga neizvjesna borba. Prolazom imao bi sigurno mjesto u Europi.

Nestanak energije

No, Ferencvaros je zasluženo slavio. Oni su jednostavno uzeli ponuđeno, igrali su na svojem maksimumu, čekali su Dinamovu pogrešku i tražili šansu iz kontre ili polukontre. Na taj način su uspjeli pobijediti, iako su Zagrepčani objektivno puno kvalitetnija nogometna ekipa.


Dinamo je nakon primljenog prvog gola odigrao odličnih 20-25 minuta. Taj pogodak koji je pao nakon lančanih pogrešaka u pokrivanju nije ga poremetio. Nastavio je vladati terenom i samo je bilo pitanje trenutka kad će zabiti izjednačujući pogodak. Tu je pokazao samopouzdanje i hladnokrvnost. Gro ove ekipe igra već treću sezonu zaredom u Europi. Tada je utakmica djelovala jako obećavajuće i činilo se da bi mogli završiti kao lani. Međutim, nakon toga utakmica je ušla u slabiji ritam, Dinamo je bio bolji, ali to nije više bila ista energija.


Pobjednika je presudio preveliki broj pogrešaka Modrih čime su omogućili Ferencvarosu da realizira svoj plan igre, a to su bile kontre i polukontre.


U drugom dijelu Dinamo je nastavio sa svojim stilom, imao i neke šanse, kasnije je prešao na 4-4-2, kad je gubio 2:1, sve opcije bile su bačene na stol, no nedostajalo je energije, zadnjeg pasa i preciznosti.


Teško je uprijeti prstom u pojedinca da je specijalno podbacio, ali nije bilo match-winnera, što je bila odlika nekih pobjeda Modrih u ranijim godinama. Nedostajao je čovjek koji bi odveo susret na Dinamov mlin.


Ostaje žal jer Ferencvaros je prolazan suparnik. Istina, to je ekipa koja ima glavu i rep, organizacija igre se jasno vidi, usto pokazuju borbenost i brzinu u kontrama. No, Dinamo je realno mogao dalje. Svakako je Mađarima odgovaralo što se ta jedna, va banque utakmica igrala na njihovu terenu. Jednom se Modrima posrećilo u Cluju, tada su otišli dalje na ‘penale’, sada im je karta stala.

Kvaliteta postoji

Dinamu treba Europa i još uvijek s ovom kvalitetom koju ima može dohvatiti skupinu Europske lige. No, za to mora podignuti fizičku spremu nekih igrača i koncentraciju u igri. I u Euroligi sasvim sigurno može naletjeti suparnik jednako jak kao što je primjerice ovaj Ferencvaros.


Na kraju ostaje taj osjećaj nezadovoljstva jer Dinamo je mogao dalje. Ovo je sasvim sigurno tipičan primjer utakmice kako slabija momčad pobijedi bolju.

Linker
23. travanj 2024 17:28