Andris Treimanis

 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
NE PAMTE GA PO DOBROM

Dinamu u Salzburgu sudi čovjek kojeg se sjećaju iz jedne od najneuspješnijih europskih sezona u povijesti

Sudio je Latvijac i na Poljudu nedavno, bilo je to u uzvratu protiv Villarreala
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. listopad 2022. 13:08

Tridesetsedmogodišnji Latvijac Andris Treimanis bit će glavni sudac dvoboja 3. kola Lige prvaka u kojem će Dinamo ove srijede gostovati kod RB Salzburga. Drugi će mu to puta biti da u nepuna dva mjeseca sudi nekom našem klubu u europskom natjecanju.

Treimanisa je 25. kolovoza dobro upoznala publika na Poljudu, kada je sudio uzvratni dvoboj playoff-runde Konferencijske lige u kojem je Hajduk poražen od španjolskog Villarreala s 0:2.

Sudio je ovaj Latvijac već i Dinamu, i to u ljeto 2017. godine kada je Dinamo nakon sezone u kojoj je Rijeka bila prvak Hrvatske morao u kvalifikacije Europske lige. No, ni tamo se nije dobro proveo, budući da ga je u playoff-rundi izbacio albanski Skenderbeu. Treimanis je sudio prvi, maksimirski dvoboj koji je završio 1:1, dok je u uzvratu bilo 0:0 pa su Albanci prošli dalje na donedavno važeće pravilo gola u gostima.

Pomoćnici su mu sunarodnjaci Haralds Gudermanis i Aleksejs Spasjonnikovs, baš kao i četvrti sudac Aleksandrs Golubevs, dok će u VAR sobi biti Portugalac Tiago Martins s asistentom (AVAR) Francuzom Benoitom Millotom.

Linker
26. travanj 2024 15:53