Mateo Kovačić i Josep Guardiola

 PAUL ELLIS Afp
‘OPET JE RAZOČARAO‘

Dok se svijet divi Jošku, pljušte kritike na drugog Vatrenog: ‘Još jedna dosadna igra, uvijek radi obrnuto‘

Španjolski i engleski mediji misle da se Kovačić još uvijek nije dokazao Guardioli
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 10. travanj 2024. 16:02

Španjolski AS posvetio je prostor nekadašnjem Realovom igraču u dresu Manchester Cityja Mateo Kovačiću uz ocjenu kako je razočarao protiv bivšeg kluba u utakmici četvrtfinala Lige prvaka.

"Po povratku na Bernabéu Mateo Kovačić ponovno je ponudio diskretnu i siromašnu verziju veznog igrača i suputnika Rodriju. Gubitak Kevina de Bruynea otvorio mu je prostor u početnih 11, ali Hrvat je, kao što se događa cijele sezone, razočarao umjesto da impresionira. Njegov dolazak prošlog ljeta u City, iz Chelseaja, trebao je pokriti Gündoganov odlazak u Barcelonu, značajnu rupu zbog onoga što je Nijemac značio u veznom redu. Iako je njegovo vrijeme na Stamford Bridgeu bilo dobro, Kovačić je daleko od zajamčene zamjene i nije uvjerio Guardiolu. Nije starter u momčadi, a i kad igra, kao u Madridu, ne ističe se. Kovačić je u 90 minuta imao 78 dodira, dobio je četiri od osam duela, izgubio osam lopti. Nije niti zabio niti asistirao niti pucao na gol. Odnosno, još jedna dosadna igra igrača koji je pozvan da zamijeni Gündogana", navodi se u tekstu AS-a.

Engleski mediji također nisu bili impresionirani Kovačićevom utakmicom. "Imao je problema da Cityju osigura sigurnost u sredini", piše Manchester Evening News, a Daily Mail dodaje: " Njegova prva pomisao uvijek je bilo obrnuto".

Linker
24. travanj 2024 22:25