RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
UOČI OKRŠAJA NA CIPRU

Donedavni dinamovac se nije došao niti pozdraviti sa svojim bivšim suigračima! Nitko ne za glavni razlog

Igrač kojeg je zagrebački klub posudio Omoniji izbjegao svoje bivše društvo
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. srpanj 2021. 16:13

Kao što znate, Dinamo je prije nekog vremena svom europskom protivniku posudio Iyayia Atiemwena. Ciprani imaju opciju otkupa njegova ugovora na kraju sljedeće sezone za tri milijuna eura, pola milijuna više nego što ga je Dinamo platio Gorici. Atiemwen naravno nije igrao protiv Modrih (Dinamo je na kraju slavio 1:0 i prošao u treće pretkolo Lige prvaka), ali vjerojatno je plava ekspedicija očekivala da će iz doći pozdraviti prije utakmice. Iako su Modri bili izolirani u hotelu, uz poštivanje svih epidemioloških mjera naravno da bi ušao u hotel i imao bi mogućnost razgovarati s svojim bivšim suigračima. Međutim, Atiemwen se nije pojavio, nije došao barem mahnuti svojim dojučerašnjim suigračima.

Atiemwen je u Gorici odigrao odličnih 30 utakmica, u kojima je zabio 12 golova uz četiri asistencije, nakon čega je u siječnju 2019. prodan u Dinamo za 2.5 milijuna eura. No, Nigerijac nije u Dinamu opravdao očekivanja. U 58 utakmica zabio je 12 golova, od kojih su neki bili dosta važni, ali ni Bjelica ni Mamić ni Krznar ga nisu uspjeli potpuno ukomponirati u momčad, nisu mu do kraja vjerovali. Atiemwen je zbog toga vjerojatno nije bio zadovoljan, možda je i ljut što je na kraju završio na posudbi u Omoniji. Je li to razlog što nije došao pozdraviti Modre?

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Recimo, Jan Lecjaks se prije zagrebačke utakmice srdačno pozdravio s Dinamovcima, iako niti on nije uspio u plavom domu. Inače, Lecjaks je u redove ciparske momčadi došao je u kolovozu 2019. iz Lokomotive u kojoj je bio na posudbi iz Dinama. U maksimirskom klubu proveo je nešto dulje od jedne sezone. Upisao je dvostruku krunu 2018. godine, a prije odlaska je odigrao i jednu prvenstvenu utakmicu i u sljedećoj sezoni u kojoj su plavi obranili naslov prvaka. Kad smo već kod bivših igrača Modrih koji su igrali u Omoniji, Josip Tadić samo je mjesec i pol dana bio igrač tog ciparskog kluba. Pritom je upisao dva službena nastupa, oba protiv nizozemskog ADO Den Haaga u 3. pretkolu Europske lige u ljeto 2011. Ciprani su u prvom dvoboju na svom terenu pobijedili s 3:0, dok je u uzvratu bilo 1:0 za Nizozemce.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Još su trojica igrača zagrebačkih klubova u svojoj karijeri zaigrali za Omoniju: Marin Oršulić, Robert Špehar i vratar Dario Krešić. Špehar i Oršulić igrali su za Zagreb, dok je Krešić bio u mlađim uzrastima Hrvatskog dragovoljca.

Sigurno vas zanima ima li što novoga kad se radi o mogućim odlaznim i dolaznim transferim, mogućim posudbama? Odgovor je - nema! Ima nekih upita za Andrića, Čabraju, Milića i Burtona, ali ostaje samo na upitima, nema konkretnih razgovora. Ivan Nevistić bi naravno odmah mogao otići na posudbu s obzirom na svoju kvalitetu, ali u Dinamu još važu, čekaju vidjeti kako će se odviti priča s Dominikom Livakovićem.

Kako saznajemo iz naših izvora, hrvatska 'jedinica' bi mogao otići iz Maksimira nakon završetka europskih kvalifikacija. Sandro Kulenović je pak u drugoj momčadi kod Igora Cvitanovića, još razmišlja gdje će nastaviti karijeru, ponuda Nottingham Foresta o posudbi još uvijek stoji. Prije no što je odbio Nottingham, Sandro je odbio i Maribor, kojeg trenira njegov bivši trener iz Rijeke, Simon Rožman. Rožman ga je želio dovesti, ali eto, napadač Modrih očito jako dvoji gdje će nastaviti karijeru.

S dečkima koji su za posudbu ili za prodaju ako stigne kakva dobra ponuda radi jedan od pomoćnika Damira Krznara, klupska legenda Mihael Mikić. Mika je ostao u Zagrebu, nije doputovao na Cipar upravo zbog toga, on svakodnevno trenira te dečke. To radi i kad su Modri u Maksimiru, jer dečki i inače ne treniraju s prvom momčadi, nego posebno. Inače, Mikić je bio u sastavu Rijeke u dvobojima protiv Omonije u 1. pretkolu Kupa Uefa. Na Kantridi je bilo 2:2, dok su u uzvratu na Cipru domaći pobijedili s 2:1. Mikić je nastupio samo u prvoj utakmici.

Linker
19. travanj 2024 05:20