Messi kao da jedva čeka istek ugovora i prelazak u novu sredinu
 AFP
SPEKTAKL U LIGI PRVAKA

‘Došlo je vrijeme naplate računa, Barcelona ne može proći PSG!‘ Bivši golgeter Hajduka analizira

Vjerujem u Real, Atletico i Liverpool, najneizvjesnije će biti u ogledu Seville i Borussije Dortmund
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 15. prosinac 2020. 11:44

Ždrijeb osmine finala Lige prvaka nije razočarao, ponovno su pred nama velike, izuzetno zanimljive utakmice već u ranoj fazi natjecanja. Najveća je svakako ogled Barcelone i PSG-a, utakmica koja vraća Neymara na Camp Nou, ali i Francuzima nudi prigodu za veliki uzvrat. U ožujku 2017. Barcelona je eliminirala PSG sa 6:1 nakon poraza 0:4 na Parku prinčeva.

- Došlo je vrijeme za naplatu duga, PSG će iskoristiti šansu, izbacit će Barcelonu već u osmini finala - uvjeren je Tomislav Erceg, nekoć sjajni golgeter Hajduka, Rijeke i niza inozemnih klubova.

- Za ovakvu Barcelonu nema prolaza pored PSG-a. Moj stav je utemeljen na igranju Neymara u tim susretima, jer unatoč ozljedi protiv Lyona imat će više od dva mjeseca za oporavak. Barcelona je zasićena, puna problema. U ovakvom izdanju koje prikazuje posljednjih mjeseci, Barcelona ne može proći PSG, zato Parižanima dajem velike šanse za ulazak u četvrtfinale - kaže Erceg.

Nakon dvoboja Barce i PSG-a drugi par po zanimljivosti, ali i snazi suparnika jest susret u kojem se sastaju Atletico Madrid i Chelsea.
- Dva poptuno različita stila igre, zatvoreni i “kontraški” Atletico protiv lepršavog i efikasnog sastava Franka Lamparda. Ali, prednost je na strani Atletica.

Objasnio je Erceg i zašto momčadi Diega Simeonea daje prednost.
- Iskustvo je na strani Atletica, premda Chelsea posjeduje iznimno jaku napadačku liniju. Ali, Simeone uživa igrtai protiv takvih momčadi. Strpljiv je, čeka priliku, a koliko je učinkovit dokazao nam je protteklih sezona. Iskustvo je u ovom ogledu presudni faktor. Atletico koji iza sebe ima puno velikih utakmica nadvisit će Chelsea. Madriđani znaju kako se postaviti u ovakvim utakmicama, natjecateljska su momčad i znaju odigrati na prolaz. Atletico ide dalje.

Problemi Atalante

Treći španjolski predstavnik, Real Madrid, ima, barem na papiru najlakši zadatak. Premda Atalanta nije suparnik za podcijeniti, Erceg drži da je razlika u klasi ipak prevelika.

- Real je invidualno jači, Atalanta nema kadar s kojim bi mogao ravnopravno pratiti Seriu A i Ligu prvaka. Uz to, što nije nebitno, imaju veliki problem s jednim od svojih najboljih igrača Papu Gomezom. Najavio je odlazak, posvadio se s trenerom Gasperinijem najavivši u talijanskim medijima “reći ću svoju istinu kada odem iz Atalante”. Talijani ga već sele u Inter i Milan, a kada takve priče krenu, jasno je da momčad više nema onaj mir i stabilnost. Real je veliki favorit, ima ekipu koja željna novog europskog rezultata i ne sumnjam da će Modrić povesti Madriđane u četvrtfinale.

Intrigantan je i dvoboj Liverpoola kontra Leipziga. Momčad Jürgena Kloppa oscilira ove jeseni opterećena nizom ozljeda ključnih igrača, a Leipzig je protiv PSG-a i Manchester Uniteda pokazao kako se dobro nosi s europskim velikanima. Uostalom, nije Leipzig slučajno prošle sezone došao do polufinala Lige prvaka.

- Sve stoji, ali kako se PSG u Parizu pobjedom provukao protiv Leipziga, tako će i Liverpool proći njemačku momčad. Klopp zna mentalitet momčadi poput Leipziga, vjerujem da će pripremiti taktiku s kojom će potvrditi kvalitetu. Sigurno će se i Liverpool stabilizirati do veljače, u njihovom slučaju vrijeme bi trebalo biti saveznik na putu ka četvrtfinalu. Neće biti lagano, ali sve osim prolaza Liverpoola bilo bi veliko iznenađenje.
Ako je Liverpool i Leipzig ogled u kojem postoji evidentan favorit, takvim se ne doima susret Seville i Borussie Dortmund.

Trojac sigurno prolazi

- Nikako, to je dvoboj u kojem su šanse zaista pojednake. Dvije momčadi slične kvalitete, ali pritom treba uzeti u obzir da je Borussia promijenila trenera, da će Terziću trebati vremena za uigravanje. I stjecanje iskustva, jasno. Terzića poznajem kao analitičara iz stožera Slavena Bilića u Bešiktašu, a dobro se sjećam kako su ga i tada zvali u Borussiju s porukom “naša vrata su ti uvijek otvorena”. Riječ je o mladom stručnjaku koji će imati puno posla kako bi posložio Borussiju u kvalitetnu cjelinu. Sevilla je dobar ždrijeb za Borussiju, ali isto tako u Sevillli drže da je odlično što su dobili Dortmund u sezoni kada su daleko od željene forme. Ravnopravni ogled u kojem bi detalji mogli odlučivati. Nema favorita, ovo je najizjednačenija utakmica osmine finala.

Za kraj analize tri susreta koji sugeriraju izgledne pobjednike. Branitelj naslova pobjednika Lige prvaka, minhenski Bayern protiv Lazia, zatim Manchester City kontra Borussie Mönchengladbach, te Juventus protiv Porta.
- Juventus ne briljira, ali Ronaldo sigurno ima motiva sam riješiti dvoboj s Portom. Uz to, momčadska kvaliteta je nedvojbeno na strani Juventusa koji je imao dosta sreće u ždrijebu. U ostala dva susreta, dva velikana, dva favorita. Ne treba puno trošiti riječi na oglede Bayerna i Manchester Citya, oba kluba su u odličnoj poziciji za prolazak u očekivano četvrtfinale.

Linker
25. travanj 2024 08:41