Luis Enrique

 FRANCK FIFE Afp
OVO IM SE NEĆE SVIDJETI

Doveli su ga da osvoji Ligu prvaka, no zadnja izjava ostavit će ih u bunilu: ‘Opsjednuti smo‘

U izjavi prije utakmice 1. kola protiv Borussije ‘briljirao‘ je novi trener PSG-a
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 18. rujan 2023. 16:13

Liga prvaka je ultimativni cilj vlasnika Paris Saint-Germaina. Prošlih godina potrošeni su silni milijuni, dovedeni brojni igrači, promijenjeni mnogi treneri, a najveći domet bilo je finale elitnog natjecanja u kojem je bolji od Parižana u pandemijskoj 2020. godini bio njemački Bayern.

Najnovija uzdanica PSG-ove vrhuške je Luis Enrique, dokazano kvalitetan trener koji je osvajao trofeje s Barcelonom te je donedavno vodio reprezentaciju Španjolske.

Treneru Parižana servirano je zanimljivo pitanje na konferenciji za novinare uoči ogleda 1. kola nove sezone Lige prvaka koju PSG u utorak od 21 sat igra s Borussijom Dortmund na Parku prinčeva. Predstavnici ‘sedme sile‘ Enriquea su pitali osjeća li pritisak zbog Lige prvaka, s obzirom na to da je doveden kako bi PSG napokon osvojio željeni trofej.

A njegov je odgovor bio u najmanju ruku neočekivan te se vjerojatno neće svidjeti šefovima.

- Nikada nije dobar znak kada je klub toliko opsjednut nečim. Možeš imati ambiciju da nešto ostvariš, ali ne da budeš toliko opsjednut. To nikada nikome nije donijelo ništa dobro. Opsjednutost je jako loša u bilo kojem dijelu života, a u nogometu posebno. To se više ne smije događati – kazao je Luis Enrique.

Osvajanje Lige prvaka bilo mu je navedeno kao glavni cilj prilikom potpisa ugovora s Parižanima, a ova izjava vjerojatno je pokušaj skidanja pritiska s momčadi.

Na kraju balade izjave će biti sporedne ako Enrique ostvari očekivane rezultate u jakoj europskoj konkurenciji. A već je i sama skupina s Borussijom Dortmund, Milanom i Newcastleom prilično zahtjevna...

Linker
03. svibanj 2024 18:39