REUTERS/Antonio Bronic
GASPERINI U PROBLEMIMA

DVA NAJOPASNIJA IGRAČA ATALANTE UPITNA ZA DVOBOJ PROTIV DINAMA! Trener: 'Znate kako ja kažem? Bolje zdrav magarac nego jadan konj!'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 23. studeni 2019. 14:01

Tri remija i poraz u zadnje četiri utakmice, s takvom formom Atalanta ulazi u subotnji (15 sati) susret s Juventusom. No, sudeći prema riječima trenera Gasperinija, situacija u momčadi nije idealna.

- Zapata? Ide na bolje, ali on još uvijek osjeća neki strah. Igrač mora biti potpuno zdrav, ne smije razmišljati negativno, onda to nije dobro. Bolje zdrav magarac, nego jadan konj, tako ja kažem - rekao je u šali Gasperini, ali i naslutio da ni drugi Atalantin Kolumbijac, Muriel, nije baš najbolje.

- Muriel je upitan za utakmicu, ne čini mi se da je u pravom stanju. No, mora se oporaviti, vjerujem da će se i oporaviti, nije toliko umoran.

Dakle, prije Juventusa Gasperini ima brige oko zdravlja i forme glavnih napadačkih igala, no u ovom trenutku nije mogao niti želio govoriti što to znači za utakmicu s Dinamom.

- U ovom trenutku ne mogu razmišljati o Dinamu, sve na što mislim je Juventus. O Dinamu ćemo nakon tog dvoboja. Sve su nam utakmice važne i ne smijemo nijednu zapostaviti.

Nahvalio je Gasperini Juventus, koji je se po njegovu mišljenju i pojačao i poboljšao u odnosu na prošlu sezonu.

- Da, mi se približavamo najboljim momčadima, ali još nismo u rangu onih koji se bore za naslov. Juventus, Inter i Napoli su ispred ostalih, a svake se sezone taj jaz dodatno povećava. S reprezentacije su se svi vratili u redu, iako je reprezentacija teret za sve klubove, uvijek postoji neizvjesnost kako će se tko vratiti. No, s onima koji su ostali, radili smo jako dobro i vjerujem kako će Atalanta biti još bolji u idućim utakmicama - rekao je trener Gasperini.

BERGAMO, ITALY - NOVEMBER 03:  Alejandro Gomez of Atalanta BC looks on during the Serie A match between Atalanta BC and Cagliari Calcio at Gewiss Stadium on November 3, 2019 in Bergamo, Italy.  (Photo by Emilio Andreoli/Getty Images)
Emilio Andreoli/Getty Images

A Papu Gomez, jedna od najjačih karika kluba iz Bergama u intervjuu La Gazzetti dello Sport priznao je da su on i suigrači podcijenili protivnike u Ligi prvaka.

- Ako želimo dalje morat ćemo protiv Dinama odigrati pametnu utakmicu, a onda slaviti i u Harkivu. Teška je skupina, ne samo zbog Cityja već i zbog druge dvije momčadi koje smo, priznajem, na startu podcijenili. Razmišljali smo kako Dinamo i Šahtar igraju u slabim ligama i kako nam ne mogu biti toliko jaki i to je donijelo onaj težak poraz u Zagrebu. Opet, volio bih da ponovimo utakmicu protiv Šahtara, koju smo izgubili jer smo u nekim stvarima pretjerivali, ali smo odigrali dobru utakmicu - poručio je Gomez.

Linker
19. travanj 2024 18:06