Damir Krajac / CROPIX CROPIX
STRUČNI KOMENTAR

DVA SU VELIKA DOBITKA ZA DINAMO, A OD GASPERINIJA SVI MOŽEMO UČITI Bjelica je dao priliku mladiću koji je budućnost Dinama na toj poziciji

Piše: Ognjen VukojevićObjavljeno: 27. studeni 2019. 15:53

KOMENTAR OGNJENA VUKOJEVIĆA

"Nije teško zaključiti da je ovo bila najlošija predstava Dinama, ali u ovome trenutku nema smisla to potencirati, pa i Dinamo ima pravo na lošiju partiju. Bez obzira na poraz, treba respektirati ovo što su Bjelica i njegovi igrači napravili ove sezone u Ligi prvaka, pet bodova je velika stvar. Osobno skidam kapu na svemu što su “modri” prikazali do sada i ovakva utakmice se jednostavno morala dogoditi. Loš dan Dinama poklopio se s dobrim Atalante i ovo je rezultat toga.

Najveći dobitak su u ovoj utakmici Livaković, koji pokazuje zašto je jedna od ključnih karika ovog sastava, te Bjeličino uvođenje Đire. Dinamov trener prepoznao je osvježenje u mladom igraču koji zasigurno ima budućnost na poziciji zadnjeg veznog. I to su dobre stvari iz ovog ogleda.

Na San Siru smo mogli vidjeti kako su i taktika i ambicija i šanse bili na strani Atalante, Gasperini je pokazao da je trener od kojeg svi možemo učiti. Atalanta je pokazala talent i zasluženo uzvratila Dinamu za onu porciju u Zagrebu. Ne mislim da je Bjelica pogriješio postavivši ponovno trojicu u zadnju liniju, on ima uvid u formu momčadi i mogućnosti igrača, uostalom takva formacija mu je i donijela ovih pet bodova. Stoga se slažem s njegovim izborom, održao je dosljednost, jednostavno Atalanta se pokazala kao bolja momčad. Talijani su očekivali ovakav Dinamo, ali to apsolutno nije presudilo, presudile su individualne pogreške u obrani zagrebačkog sastava.

Ognjen Vukojević trenutno vodi hrvatsku U20 reprezentaciju

Također, niti vezna linije se nije uspjela nametnuti i zato je Bjelica uveo Điru, prepoznao je da mu vezna linija nije uspjela odgovoriti na visoki presing, agresiju i drugu loptu, koja je uzgred rečeno, ključna u današnjem nogometu. Te lopte su igrači Atalante redovito kupili. Tako je i pao drugi gol Gomeza. Inače, igrao sam protiv njega, on je individualac, kojemu je ostavljeno jako puno prostora da radi s loptom što hoće. To se fino vidjelo u zadnjoj trećini, gdje Talijani stalno traže okomito dodavanje, a Gomez je dao nekoliko takvih lopti. Što se tiče Iličića, to je bio Gasperinijev plan od početka da ga stavi u drugom dijelu, a pohvalio bih usput i Pašalića koji je odigrao jako dobro, unatoč promašenim prilikama. Vidi se da se sjajno uklopio u tu talijansku taktiku, a i Gasperini mu vjeruje.

Ponavljam, Atalanta je ovog puta bila bolja momčad na terenu. Međutim, ono što više brine je to zadnje kolo. Mišljenja sam da je Atalanta konkretnija i brža momčad od Šahtara i da će dobiti Ukrajince u Harkivu. S druge strane, Dinamo bez Perića i Theophilea mora dobiti City. Englezi su prvi i vjerojatno će u Maksimir stići s drugom momčadi, što nerijetko bude dvosjekli mač – igrači s manjom minutažom se još više žele dokazati treneru. Uspio sam uhvatiti i nešto utakmice City - Šahtar i dojma sam da je Guardiolina momčad igrala pod ručnom, onako, u drugoj brzini.

Dinamo stoga treba vjerovati u sebe, probati držati egal što dulje na Maksimiru i nadati se da će Englezi, kako se ono kaže, doći na izlet, a mi ih svi skupa u tome podržati."

Linker
23. travanj 2024 18:22