Davor Pongračić/CROPIX
PODCAST SPORTSKIH NOVOSTI

EKSKLUZIVNI VIDEO: KAKVE POHVALE DARIJA ŠIMIĆA UOČI KLJUČNOG MEČA LIGE PRVAKA 'On već može igrati na San Siru. I to kao igrač Intera i Milana!'

Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 23. studeni 2019. 13:00

Modri su spremni! Prezimiti u Europi još jednom, ovoga puta i u Ligi prvaka. Ali, za to će u utorak od 21 sat na mitskom San Siru protiv Atalante trebati ostvariti pozitivan rezultat.

Nema sumnji, sve će biti učinjeno ne bi li se tabor hrvatskog prvaka sretan vratio s posljednjeg gostovanja u grupnoj fazi najelitnijeg klupskog nogometnog natjecanja. Potvrda je stigla u novom izdanju podcasta Dinamo u Ligi prvaka.

Gosti Siniše Sušeca u najavi nove, kako to uvijek volimo reći, povijesne utakmice bili su Dino Perić i Dario Šimić. Dva stopera, jedan prekaljeni internacionalac i bivši igrač oba kluba sa San Sira, a drugi tek s upisanim debijem u dresu Vatrenih.

- Dino već sada može igrati na San Siru! Jasno, kao igrač jednog od dva kluba koji na njemu igraju. Čestitam mu na svemu što je dosad napravio, a lijevi stoperi kao on su ionako na cijeni - rekao je Šimić.

Friško je Perić debitirao u ključnom dvoboju reprezentacije za plasman na EURO. Slovaci su apsolvirani, no je li se možda negdje "na marginama" okupljanja Vatrenih vodio kakav razgovor skupine igrača Dinama s Marijom Pašalićem, jednom od važnijih karika u Atalanti?

- Pričali jesmo, ali se detalji, razumljivo je, nisu otkrivali. Moram čestitati Mariju na karijeri kakvu ima. Iskreno, rano je otišao vani pa ga nisam toliko pratio, ali treba biti hrabar da tako mlad odeš u jake lige. A on je, gdje je god bio, igrao i zabijao. I to treba moći, svakom treneru pod kojim je radio, on se do sada prilagođavao - veli standardni Dinamov stoper.

Nekad uspješni nogometaš, Dario Šimić zna prepoznati koji su glavni faktori za ovosezonski novi iskorak Modrih na kontinentalnoj sceni. Uostalom, nije teško determinirati njegove ključne točke.

Zagreb, 211119.
Hanza Media.
Dario Simic i Dino Peric gosti podcasta Sportskih novosti.
Na fotografiji: Dino Peric, Sinisa Susec, Dario Simic.
Foto: Davor Pongracic / CROPIX
Davor Pongračić/CROPIX
Dario Šimić

- Ova momčad dugo se stvara, Dinamo nije toliko prodavao kao nekad. To, uz podatak da je trener Bjelica svakog igrača 'podigao za 10-15 posto jasno govori zašto se s punim pravom imamo nadati prolasku u nokaut-fazu Lige prvaka.

Na tom putu trebat će preboljeti onaj nesretni Šahtar u Zagrebu. Ili je to već iza igrača? - Ma, to smo mi već zaboravili nakon velike pobjede u Rijeci i recentnog okupljanja reprezentacije. Jest, bit će mi za desetak godina teško opet pogledati tu utakmicu, ali nadamo se da će ona u konačnom zbroju bodova i mjestu na ljestvici naše skupine biti nebitna - rekao je Perić i dodao: Kada bi se barem ponovila Atalanta u Zagrebu! Sve nam se otvorilo tada, disali smo kao jedan!

Šimić dodaje: - Nemojmo se zavaravati, ovo će biti potpuno drukčija utakmica. Atalanta nije iznenađenje, izboriti Ligu prvaka kraj Milana, Lazija, Rome... To nije slučajno i neće biti samo ove sezone. Sjajno su posloženi, imaju upravu s vizijom i odličnog trenera koji je svojevrsna talijanska avangarda. Ipak, mislim da Dinamo ima više europskog iskustva, što nije naodmet.

A kako god završilo u Milanu, posljednje kolo donosi spektakl, domaći dvoboj s engleskim prvakom Manchester Cityjem. - Već me sada prijatelji traže karte za City, a nisam ih nabavio svima ni za San Siro! Bilo je sigurno preko 80 zahtjeva da probam, da vidim ima li ulaznica... Moramo dobro odraditi Atalantu, a onda se ponovo potući s tim Cityjem, koji je nogometni vrh - zaključio je Perić.

Zagreb, 211119.
Hanza Media.
Dario Simic i Dino Peric gosti podcasta Sportskih novosti.
Na fotografiji: Dino Peric, Sinisa Susec, Dario Simic.
Foto: Davor Pongracic / CROPIX
Davor Pongračić/CROPIX
Dino Perić

Linker
25. travanj 2024 14:42