ADRIAN DENNIS Afp
DOJMOVI NAKON TRIJUMFA

Emotivna proslava na Stamford Bridgeu: ‘Prošli smo kroz teško razdoblje i ovo nam puno znači‘

Londonski klub plasirao se u četvrtfinale Lige prvaka pogocima Sterlinga i Havertza
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 08. ožujak 2023. 00:01

Chelsea je u Londonu pobijedio Borussiju Dortmund, okrenuo rezultat iz prve utakmice, i s ukupnih se 2:1 plasirao u četvrtfinale Lige prvaka. Prvi pogodak na djelo je Raheema Sterlinga, koji je među prvima dao izjavu medijima nakon trijumfa Potterove momčadi.

- Bila je ovo velika izvedba. Morali smo duboko kopati, ali smo iskoristili svoje šanse. Osjećali smo da kao momčad to možemo - rekao je 28-godišnji napadač za BT Sport po završetku utakmice, pa se osvrnuo na situaciju kod pogotka, kad je najprije promašio loptu, pa je iz drugog pokušaja zakucao u mrežu:

- Malo sam promašio u prvom dodiru, ali onda sam savršeno pogodio i na tome smo gradili našu daljnju izvedbu.

image
ADRIAN DENNIS Afp

Sterling je prokomentirao i ponovljeni kazneni udarac Kaija Havertza:

- Razmišljao sam da drugi put pucam ja, ali sam bio siguran da će Kai zabiti.

Njemački reprezentativac, strijelac drugog pogotka, i osobno je opisao kako je doživio situaciju iz 53. minute.

- Sudac mi je dopustio da ponovim jedanaesterac. Bio sam malo nervozan, ali sam zabio i to je najvažnije. Pokušao sam čekati vratara i vidio sam da će opet ići na istu stranu, a drugi je bio malo lakše - istaknuo je Havertz.

image
ADRIAN DENNIS Afp

Svoj komentar nakon velikog slavlja na Stamford Bridgeu dao je i trener domaćina Graham Potter:

- Puno je emocija na kraju. Bilo je napeto, ali dečki su igrali fantastično. Bio je fantastičan osjećaj u svlačionici. Prošli smo kroz teško razdoblje i ovo nam puno znači. Sjajno je za dečke, dva čista gola nakon teškog razdoblja. To dobiješ u životu i radi se o tome kako ćeš odgovoriti, a igrači su bili fantastični - rekao je 47-godišnji Englez, pa zaključio:

- Bilo je važno izvršiti pritisak na njih, a to nije lako jer su vrhunska momčad koja igra sa samopouzdanjem. Svaka čast igračima, dali su sve od sebe i smatram da smo zaslužili proći dalje.

image
ADRIAN DENNIS Afp

Linker
03. svibanj 2024 10:10