Petar Stojanović i Phil Foden
 Ronald Gorsic / CROPIX
SLAVLJE NAKON TRIJUMFA

ENGLESKI MEDIJI NAHVALILI JESUSA, ALI NJIMA JE IGRAČ UTAKMICE 'INIESTA'! 'Igrao je za čistu devetku, zašto toliko često sjedi na klupi!?'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 12. prosinac 2019. 00:20

Naslovnice engleskog tiska očekivano su pune Gabriela Jesusa, kako reče BBC Sport, čudesni Jesus donio je pobjedu Cityu nakon rezultatskog minusa. Tabloid Sun u naslovu je istaknuo "briljantni hat trick Jesusa oporavio City nakon poraza u derbiju". Da, dug je naslov, ali kratko je objašnjenje.

- Guardiola je pred utakmicu jasno poručio kako će pobjeda u Zagrebu biti lijek za njegove igrače nakon poraza u gradskom derbiju prošlog vikenda. Lijek su pronašli uvjerljivo, preko svoje devetke.

- Ušli su u utakmicu sa teretom od dvije pobjede u zadnjih sedam utakmica i pobjedom u Zagrebu vratili su igrači Citya samopouzdanje za nedjeljni derbi sa Arsenalom. Nije bilo jednostavno na početku kada je Olmo, kojeg su gledali veliki europski klubovi, zabio sjajan volej. Ali, sve je riješio Jesus koji definitivno ne pati od "bolesti putovanja", jer njegovih 15 posljednjih zgoditaka stiglo je na gostovanjima - rečeno je u Sunu uz dodatak kako je treći pogodak Jesusa bio 500. u 1999 utakmica Guardiole na klupi Citya.

Što se tiče detalja oko prvog pogotka Citya, objašnjenje u Sunu je sljedeće: - Na travi su ostali Dilaver i Stojanović, ali niti jedan od njih nije bio pod prekršajem i gosti su odlučili nastaviti s igrom što je silno razljutilo bučnu domaću publiku. I domaći igrači su bili očekivano bijesni, pa je Ademi zato dobio žuti karton.

Mirror je naglasio kako su Zagrepčani bili ljuti na okolnosti postizanja prvog pogotka Citya, ali mogu biti sretni što nije isključen Gojak u završici prvog dijela. Daily Mail je prvi pogodak opisao bez spominjanja Dilavera i Stojanovića, tek pohvalivši prodor mladog Fodena. Opširno se Daily Mail od starta posvetio zagrebačkoj utakmici, opisavši i ozračje u Zagrebu na dan utakmice.

- Sportske novosti, hrvatski sportski dnevnik, dao je 11 stranica u najavi utakmice, a ljudi u Zagrebu su radili skraćeno kako bi se već prije utakmice uključili u feštu u centru grada. Atmosfera je bila sjajna, očekivanja velika, ali i City je bio pravi. Nade domaćina ugasile su se u 50. minuti kada je Jesus sjajno poentirao za 2:1, a potom je hat-trickom kompletirao svoj visoki učinak.

Pritom je engleski list dodao kako je Gojak u prvom poluvremenu izbjegao crveni karton nakon udarca laktom u lice Rodrija. Dail Mail je očekivano nahvalio trostrukog strijelca Gabriela Jesusa, ali zanimljivo, ulogu igrača utakmice je dobio Phil Foden, 19-godišnjak kojem inače tepaju "Iniesta iz Stockporta". Jesus je dobio ocjenu 8,5, a Foden čistu devetku.

- City bi trebao više koristiti Fodena, a od Jesusa se golovi očekuju i u sljedećim, važnim utakmicama - naglašeno je u komentaru Daily Maila.

Linker
04. svibanj 2024 08:49