Kylian Mbappé i Luis Enrique

 FRANCK FIFE Afp
‘KOGA BRIGA ZA ISTINU?‘

Enrique o Mbappéu: ‘Sve što se prodaje u javnosti je s**nje‘. Mbappé: ‘Trener nije moj problem‘

Iako su francuski mediji forsirali narativ o sukobu igrača i trenera, obojica su takvu priču opovrgnuli
Piše: Dominik NeferanovićObjavljeno: 06. ožujak 2024. 08:38

PSG je sinoć u San Sebastiánu odigrao rutinsku utakmicu i svladao Real Sociedad (2:1) te ukupnim rezultatom 4:1 prošao u četvrtfinale Lige prvaka. Ponovno je briljirao Kylian Mbappé koji je zabio oba pogotka u gostujućoj pobjedi. Nakon utakmice zanimljive su bile izjave protagonista pobjede, ali i trenera Luisa Enriquea koji je imao iskren osvrt na situaciju s Francuzom.

Mbappé je na pitanje o odnosu sa španjolskim trenerom i stanju u svlačionici PSG-a odgovorio da ne osjeća problem.

- Odnos mene i trenera je jako dobar. Nemamo nikakvih problema, iako ljudi možda misle da postoji neki problem između nas. Stvarno imam mnogo problema, ali on nije jedan od njih - rekao je najbolji strijelac PSG-a.

image
FRANCK FIFE Afp

Iako su francuski mediji forsirali narativ koji je pretpostavljao da Mbappé napušta Pariz baš zbog Enriquea, obojica su takvu priču opovrgnuli. Trener francuskog velikana bio je otvoren prilikom razgovora o svom najboljem igraču.

- Već sam rekao svoje mišljenje o njemu, on je najbolji igrač na svijetu. Zabit će 50 golova, isporučiti 25 asistencija s bilo kojim trenerom, bilo kojom momčadi. Očigledno, njegova neposredna budućnost neće biti tu pa ćemo morati testirati druga rješenja - započeo je Enrique.

Osvrnuo se i na glasine da je njegov odnos s Mbappéom narušen.

- Već znate da je ono što se prodaje u javnosti širenje s*anja i izazivanje problema. Koga briga za istinu? Nemam problema ni s jednim igračem, samo da se neke odluke više ili manje cijene. Za mene je on najbolji igrač svijeta u zadnjih nekoliko mjeseci. On je nezaustavljiv - zaključio je bivši trener Barcelone i španjolske reprezentacije.

Španjolski mediji, s druge strane, s veseljem iščekuju dolazak jednog od najboljih igrača u njihovo prvenstvo. No ipak, i oni su svjesni da još ništa nije potpisano niti službeno zaključeno. Tako AS piše da Real treba biti oprezan.

"Za samo tri mjeseca taj nogometaš može biti vaš. Vrlo je, vrlo, vrlo blizu. Vrijedno je zapamtiti nekoliko stvari: iako je igrač već odlučio otići u Madrid (i već je obavijestio PSG da napušta Pariz), ništa još nije potpisano... niti će biti objavljeno dok su dva kluba još uvijek živa u Ligi prvaka. To bi se barem moglo pričekati do lipnja kako bi se izbjegla neugodna situacija za Kyliana u Parizu. No iako kažu da svi putevi vode u Rim, oni vode izravno u Madrid. To je neizbježno", pišu Španjolci.

Linker
26. travanj 2024 21:55