ALESSIO MORGESE/Dppi Via Afp
SPREMNI ZA SPEKTAKL

Euroderby nije ni počeo, a već je pao milijunski rekord. Dok legende uzdižu Hrvata, Milan strahuje

Financijska izvješća za Rossonere su znatno sretnija od medicinskih, glavni napadač je pod upitnikom
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 09. svibanj 2023. 12:08

Talijane ne brine što prognostičari diljem svijeta, od kladionica do "običnih" pratitelja, čvrsto drže da Derby della Madonnina - u kontekstu Lige prvaka preimenovan u Euroderby - neće izroditi prvaka Europe. Premisa je to kakvu sjever Italije ne potpisuje, zagrijan i spreman za najveći ogled Milana i Intera u prethodna dva desetljeća.

Ulaznice su rasprodane osam dana prije početka utakmice i govorimo o rekordnoj zaradi. Milan je uknjižio nešto više od 10 milijuna eura, piše La Gazzetta dello Sport. Nijedan susret u povijesti Italije nije rezultirao takvim prihodom. Rossoneri su ustvari nadišli sami sebe, rekord su postavili u osmini finala protiv Tottenhama (9.133.842 eura). Ali već idućeg tjedna Inter će zasjesti na prvo mjesto jer postavio je višu cijenu karata, a Meazza će sigurno ponovno biti rasprodana.

image
GIUSEPPE CACACE/Afp

Dakle, financijska slika u srijedu ne mora brinuti Rossonere, ali pogled na medicinska izvješća ne donosi sretne vijesti. Rafael Leao pod znakom je upitnika zbog ozljede bedra. U ponedjeljak nije trenirao i, premda se ne radi o ozljedi teže prirode, njegov nastup je neizvjestan, a čitavih 90 minuta akcije bilo bi rizično, prenose lokalni mediji. Kako Rossoneri strahuju za Leaov nastup, izgledno je da će sva svijetla u milanskom napadu biti uperena na Oliviera Girouda, koji je uoči ogleda govorio o vlastitom preporodu.

- U Chelseaju nisam igrao dovoljno, Milan mi je pružio šansu za novim izazovom. Ranije me tražio Inter, ali Bog je htio da izaberem ovaj put. U prvoj godini osvojio sam Scudetto, sada smo se vratili u polufinale Lige prvaka. Nikada ne bih rekao da je to realno - kazao je francuski centarfor.

Preporod Marcela Brozovića

Govoreći o preporodu, u Italiji se ovih dana neprestano spominje još jedno ime - Marcelo Brozović. Uvažena imena s Čizme ukazuju na zamjetne partije hrvatskog reprezentativca, uvelike zaslužnog za Interov niz od pet pobjeda. Kažu, ‘pravi‘ Brozović podigao je razinu Interove predstave.

- Uspon Nerazzurra prvenstveno je stigao zahvaljujući utjecaju Marcela Brozovića i Romelua Lukakua - ocijenio je legendarni vratar Intera Walter Zenga, a nekadašnji napadač Alessandro Matri primijetio je da "Inter od Brozovićevog povratka u startnu postavu lakše održava posjed i igra bolje".

image

Romelu Lukaku

VINCENZO PINTO Afp

I potpredsjednik Vlade Matteo Salvini komentirao je veliku ceremoniju. Kaže da na stadion dolazi samo zbog obećanja sinu, jer već se pomirio sa sigurnom pobjedom Intera. Inače, Salvini je veliki navijač Milana, pa su mnogi naslutili da se radi o psihološkoj igri. Jer bit će to prava psihodrama, tjeskobna borba pod visokim pritiskom, paklenom atmosferom i s ulozima kakve gotovo nijedan aktualni igrač iz redova milanskih ekipa nikada nije osjetio.

Linker
07. svibanj 2024 12:28