DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
2. pretkolo LP

Evo gdje možete gledati okršaj Dinama i Omonije, Modri imaju status velikog favorita

Večeras u 20h Dinamo na Maksimiru dočekuje ciparsku Omoniju u 1. utakmici 2. pretkola Lige prvaka
Piše: SN, Davorin OlivariObjavljeno: 20. srpanj 2021. 08:22

Gledatelji ovu utakmicu mogu pratiti u izravnom prijenosu na HNTV-u, a Modri imaju status velikih favorita. Ipak, taj će status, dakako, morati opravdati na travnjaku, posebice nakon lošeg starta u novu sezonu Prve HNL i iznenađujućeg domaćeg 2:0 poraza od Slaven Belupa.

- Nema sumnje da je Dinamo veliki favorit! Pogledajmo samo kakve je rezultate ostvario prošle sezone. Međutim, mi ćemo dati sve od sebe, pokušat ćemo im parirati, te naravno doći do uspjeha, rekao je u najavi susreta Omonijin trener Henning Berg.

- Pred nama je novi ispit, iznimno zahtjevan suparnik, koji je satkan od vrlo iskusnih igrača. Tu je i trener koji apsolutno zna igrati na rezultat. Očekujem tešku, rovovsku bitku, ali jasno jest da je uloga favorita na nama, a tako ćemo se i postaviti, dakle autoritativno od početka i tako pokušati pronaći prolaz u sljedeći krug - rekao je uoči susreta Dinamov trener Damir Krznar.

U prve tri Omonijine europske sezone u povijesti iz natjecanja su je izgurali raniji proslavljeni Dinamovi treneri i igrači. U njezinu prvom izlasku u Europu, ujesen 1965. godine u Kupu pobjednika kupova, zaustavio ju je grčki Olympiacos, kojeg je s klupe predvodio jedan od najvažnijih trenera u povijesti purgerskoga kuba, Mađar Marton Bukovi.

Već sljedeće sezone na prvoj stepenici Kupa prvaka bolji je bio München, za kojeg je tada nastupao raniji znameniti maksimirski vezist Željko Perušić. Sljedeći europski izlazak Omonije bio je ujesen 1972. kad ju je u 2. kolu Kupa prvaka svladao Bayern, na čijim je vratima bio proslavljeni Zlatko Škorić, po mnogima najbolji vratar u Dinamovoj povijesti.

Linker
20. travanj 2024 15:28