RONALD GORSIC Cropix
ČUDESNA ZARADA

Evo kako su točno u Maksimir stigli svi ti silni milijuni! O ovome ostatak hrvatskih klubova može samo sanjati

Svaki sudionik Lige prvaka dobija i vrijedan financijski kolač na temelju klupskog koeficijenta u zadnjih deset godina
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 03. studeni 2022. 14:00

Modri su se oprostili od Europe porazom na Stamford Bridgeu. Ovoga puta neće igrati u europskom proljeću. Šteta kad se radi o sportskom aspektu priče, ali kad se radi o financijama, onda mogu biti itekako zadovoljni. Zapravo, mogu otvarati pjenušac jer su blagajnu napunili do vrha, mogu uživati u plodovima minulog ‘europskog rada‘.

Zarada je zaista fantastična o kojoj svi drugi klubovi u Hrvatskoj mogu samo sanjati. Ulazak u skupine Lige prvaka Dinamu je donio minimalno 15.64 milijuna eura, a još 2.8 milijuna dobio je za pobjedu na startu natjecanja protiv Chelseaja. Remi u četvrtom kolu protiv Salzburga donio je Dinamu još 930 tisuća eura.

image
RONALD GORSIC Cropix

Pisali smo već o tome, vrijedi ponoviti. Svaki sudionik Lige prvaka dobija i vrijedan financijski kolač na temelju klupskog koeficijenta u zadnjih deset godina. Tu se radi o tzv. ‘koeficijentskim udjelima‘. Najbolje rangirani klub Lige prvaka dobit će 32 takva udjela, a najslabije rangirani klub po klupskom koeficijentu jedan udio.

Tu će Dinamo dobiti 6.28 milijuna eura. Na sve to stiže i novac iz marketinškog poola. UEFA je za sudionike Lige prvaka osigurala dodatnih 300.3 milijuna eura, koji će se razdijeliti u skladu s proporcionalnom vrijednošću tržišta zemlje iz koje klubovi dolaze. Kad se sve zbroji, Dinamo će od Ligi prvaka ove sezone zaraditi više od 25 milijuna eura.

Linker
01. svibanj 2024 23:27