PIERRE-PHILIPPE MARCOU
ODUŠEVIO JE SVE

Evo koliko Modrić znači Realu: ‘Odigrao je kao da ima 25, na razini Zlatne lopte! Spektakularno je...‘

Modrić je u tercetu s Casemirom i Kroosom Realu donio upravo ono što mu je trebalo za slavlje.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. prosinac 2020. 23:30

Bilo je to potkraj prvog dijela. Luka Modrić je u 43. minuti, onda kad je njegov Real već imao sigurnih 2:0 protiv Borussije iz Monchengladbacha zabio pogodak. Već smo ga krenuli slaviti, ali ruka glavnog suca, poznatog Nizozemca Kuipersa već je bila u zraku, kao i zastavica njegova pomoćnika van Roekela...

TV-snimka je pokazala da su arbitri bili u pravu. Prethodno je Toni Kroos, nakon jednog od brojnih ubačaja ostao malo iza pa se Modrićev gol nije mogao upisati. Šteta, jer Luka je još jednom pokazao da su godine samo broj.

image
Luka Modrić protiv Borussije (M)
SOFASCORE
Statistike omogućio: Sofascore

Ta igra, ta kretanja, te lopte. Imamo dojam kao da se naš maestro doslovce igra nogometa. Dobiti devedeset minuta u utakmici koja Realu determinira cijelu sezonu, u kojoj je mogao po prvi puta u povijesti Lige prvaka ostati bez prolaska skupine...

Koliko je Modrić igrao dobro otkrivaju i njegove brojke koje nam je ustupio SofaScore. Brojke su neumoljivo točne, a Luka je Zidaneovo rješenje za sve probleme. Mirnoća koju ima u igri s Kroosom i Casemirom s kojima se poznaje "u dušu". Zidane nije htio rotirati, ostavio je Isca na klupi, Odegaard i Fede Valverde olakšali su mu ozljedama... U sredinu je postavio trojac koji mu je donio toliko uspjeha kroz prethodne godine. I nije pogriješio.

Real je dakle, i unatoč svim napisima o krizi u klubu, odigrao najbolje onda kad je to trebalo...

Nakon utakmice posebne pohvale uputila mu je Marca:

- Modrić je odigrao ovu utakmicu na razini 25-godišnjaka na razini Zlatne lopte. Spektakularno je to koliko je on fizički spreman, i kako mu se lopta uvijek lijepi za nogu. Zaslužio je pogodak kojim bi okrunio svoju sjajnu izvedbu - između ostalog piše taj španjolski medij.

Linker
20. travanj 2024 03:19