Leo Messi i Ronald Koeman
 DAVID RAMOS
IZJAVE TRENERA

Evo što su rekli potišteni Pirlo i zadovoljni Koeman: ‘Ovako želimo igrati, to je naša utakmica sezone!‘

Dok Andrea Pirlo nije bio presretan viđenim, trener Barcelone nije propustio pokazati zadovoljstvo.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. listopad 2020. 23:59

Nakon utakmice protiv Barcelone i poraza (0:2), nije imao puno toga dobroga za reći Andrea Pirlo. Probao je, mnogi mu već zamjeraju što je s prvom izmjenom čekao do gotovo samog kraja utakmice, iako njegovim Juventinima nije išlo. Treba raditi, a nedostajao je definitivno i Cristiano Ronaldo. Jasno je da Portugalac, kao uostalom i Lionel Messi sa strane Barcelone, daje drugačiji ton igri talijanskog prvaka.

- Znali smo da će večeras biti teško protiv momčadi koja igra dobar nogomet, koja je navikla igrati na ovakvoj razini dok mi još puno moramo raditi. Ovaj će susret biti koristan za nas kako bismo narasli i napredovali u budućnosti. Nadam se da će nam se još neki igrači vratiti jer nemamo puno opcija, a teško je igrati dvije utakmice po punih 90 minuta svakog tjedna - rekao je Pirlo.

- Nismo bili dobri kada je trebalo izaći, a u samoj završnici poremetio nas je i taj crveni karton Demirala. Plan je bio raširiti njihovu obranu, ali moji su igrači stajali preblizu jedan drugome. Trebali smo biti i brži u kreaciji, stvarati višak, što više dolaziti u jedan na jedan akcije, ali ništa od toga nije nam baš polazilo za rukom...

S druge strane, Ronald Koeman je - položio ispit. Njegova Barcelona uzdigla se nakon teškog poraza u El Clasicu.

- Ovo je bila naša najbolja utakmica sezone. Važna pobjeda protiv top-momčadi u Europi, a još je važnije da smo mogli igrati naš nogomet i prezentirati igru kakvu nastojimo igrati.

Otkrio je Koeman i taktiku...

- Htio sam da mi budemo ti koji će zapravo igrati s trojicom, uvijek sam želio da mi jedan stoper odlazi bliže centru kako bismo imali što napućeniji vezni red. To smo i dobili kada je ušao Busquets, tada smo zapravo igrali ono kako sam ja osobno želio. Složili smo u drugom dijelu puno prilika za pogodak, mislim da smo utakmicu trebali rezultatski riješiti i ranije.

Pohvalio je i mladog Pedrija koji je utakmicu odigrao briljantno.

- Ma, on će biti velika vrijednost za Barcelonu. Odigrao je sjajnu utakmicu, poglavito kada se u obzir uzme da ima samo 17 godina. Djelovao je moćno na terenu, nalik pravom iskusniku. S druge strane, mislim da Griezmannu samo nedostaje malo sreće. Pogodio je stativu, imao dvije krasne prilike, ali vratit će mu se već, ne sumnjam u to - rekao je trener Barcelone.

Linker
18. travanj 2024 22:16