Legia
 FOTO OLIMPIK Nurphoto Via Afp
POLJACI ILI ESTONCI?

Evo tko najvjerojatnije stoji na putu Dinamu: Naslov su osvajali 15 puta, a najvredniji im je Brazilac

Tko zapravo čeka Dinamo u slučaju da preskoče ciparsku Omoniju
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 19. srpanj 2021. 14:03

Prođe li Omoniju u 2. pretkolu Lige prvaka, Dinamo će u 3. pretkolu igrati s boljim iz ogleda poljske Legije i estonske Flore. Poraženi iz ta dva ogleda međusobno će se susresti u nastavku natjecanja u Europskoj ligi.

Dinamo i Legia su favoriti i njihov je međusobni ogled najizvjesniji. Zanimljivo je da Modri nikad dosad nisu igrali s Legijom, kao ni s Valurom ni Omonijom.

Klub iz Varšave osvojio je naslove prvaka Poljske u posljednje dvije sezone, a u njegovim redovima nastupa i hrvatski reprezentativac Josip Juranović, desni bočni koji je u Legiju pristigao iz Hajduka. Klub je osnovan 1916. godine, u 15 navrata bio je prvak Poljske, osvojio je i 19 Kupova. U skupini Lige prvaka igrao je u sezoni 2016./17., dok je u grupnoj fazi Europske lige sudjelovao 2013./14. i 2015./16. Najveći europski uspjeh bilo je polufinale Kupa prvaka 1970.

Vrijednost momčadi je 25,6 milijuna eura prema Transfermarktu, a najviše vrijedi brazilski ofenzivni veznjak Luquinhas (3,5 milijuna eura). Od rujna prošle godine trener je 51-godišnji poljski stručnjak Czeslaw Michniewicz.

Dinamo se s Florom dosad susretao tri puta u sklopu kvalifikacija za europska klupska natjecanja te je sva tri puta slavio. Prošle godine igrali su u listopadu u doigravanju za Europsku ligu, u jednoj utakmici u Maksimiru Dinamo je pobijedio 3:1 s dva gola Ademija i jednim Gavranovića.

Linker
24. travanj 2024 21:08