JAVIER SORIANO Afp
POGLED BIVŠEG GOLGETERA

‘Evo zašto će Real izbaciti City! Modrić? Osjeća se bogovski na terenu i uživa u tome...‘

‘Bitno je za Madriđane da Benzema i Modrić budu zdravi. Definitivno su favoriti‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 26. travanj 2022. 13:57

Janko Janković, nekadašnji napadač koji se afirmirao u Rijeci, te potom bio dugogodišnja špica i golgeter u španjolskoj La Ligi, uoči polufinala Lige prvaka daje prednost Realu pred Manchester Cityjem.

- Real će proći u finale. Koliko Manchester City ima titula? Niti jednu. A Real? Najviše u povijesti - trinaest. To govori o odnosu snaga kad se igraju ključne utakmice. Bitno je za Madriđane da Benzema i Modrić budu zdravi. Definitivno su favoriti, bez obzira što Manchester City ima dobru momčad.

Mislite da će Real to potvrditi već u prvoj utakmici?

- Iako sam rekao da će Real dalje, i zaista vjerujem da će s iskustvom u Ligi prvaka obaviti posao u svoju korist, nitko nikoga neće razbiti, bit će to dvije odlične utakmice. Guardiola ima golem cilj da konačno sa Cityem bude prvak Starog kontinenta, i ne treba nitko misliti da će ga Real lako eliminirati. Nisu Englezi bez šansi, ipak Benzema je u strašnoj formi, radi razliku i prvi je čovjek koji može odlučiti.

image

Janko Janković

RONALD GORSIC/CROPIX

I City ima klasne igrače, a Real je nakon gostujuće pobjede nad Chelseajem doma imao velike probleme, gubio je 3:0, nije vas to pokolebalo u tvrdnji da će ponovno biti uspješniji od suparnika?

- Ne, ne, baš zbog te utakmice u Madridu još više vjerujem u njim. Tko je nakon prvog susreta u Londonu očekivao da će Real, koji je tamo dobio 3:1, imati poteškoće u drugom ogledu? Nitko. Ipak se dogodilo, a onda ta reakcija, kad se činilo da ispadaju, taj način na koji su se izvadili govori još jednom što je Real Madrid. Netko će reći da je fraza kako je Real uvijek Real, ali to itekako ima značenje. U jednoj utakmici svatko može dobiti, međutim u dvije Real je u prednosti.

image
OLI SCARFF Afp

Očekujete i veliku Modrićevu ulogu?

- Luka može trčati 120 minuta. Zadnji put u Madridu bio sam na utakmici Reala sa Šahtarom. Nakon susreta otišao sam na večeru s Modrićem, rekao mi je da se nikad u životu nije bolje osjećao. Da je sad jači igrač nego ikad. Pazite, sa 36 godina. Dobna granica se jako promaknula, sada tko ima 36 godina, to je kao prije 31. Vijek igrača se produžio. Osim toga, Luka racionalno troši energiju, ne trči u prazno. S godinama dobiješ to znanje i rutinu da točno znaš kad potrčati, kad se odmoriti, radi točno što treba, kao kompjuter. Osjeća se bogovski na terenu i uživa u tome. Benzema ima 34 godine i također igra bolje nego bilo kad ranije.

Što Cityju nedostaje za naslov prvaka Europe?

- Guardiola je napravio velike stvari, ali nekad kao da previše pametuje. Sjetite se lanjskog finala Lige prvaka s Chelseajem kad je ušao u utakmicu i bez zadnjeg veznog i bez centarfora. Cityju treba Benzema, Lewandowski ili Haaland da bi bio favorit.

Linker
07. svibanj 2024 10:11