REUTERS
SUPER PONUDA

EVO ZAŠTO JE NA POMOLU VELIKI PREOKRET I NAJVEĆI TRANSFER REALA U POVIJESTI Situacija na Bernabeuu se drastično promijenila, stiže novi galacticos!?

ŠPANJOLSKA Čini se da Kraljevski klub neće uspjeti u misiji dovođenja Francuza Paula Pogbe iz Manchester Uniteda, a španjolski mediji tvrde da su se okrenuli - Neymaru koji bi mogao postati najveći transfer u povijesti Kraljevskog kluba
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. kolovoz 2019. 11:07

Dužnosnici Real Madrida pratili su u četvrtak vijesti iz Engleske, a kada se zatvorilo tamošnje tržište njihovi pogledi preusmjerili su se u Pariz. Brazilski napadač Neymar nova je meta Kraljevskog kluba, tvrde španjolski mediji.

Predsjednik Florentino Perez i generalni direktor Jose Angel Sanchez sa zanimanjem su gledali hoće li Manchester United dovesti veznog igrača kao nadomjestak za Paula Pogbu, no to se nije dogodilo. Time su se vjerojatno zatvorila vrata 25-godišnjem reprezentativcu Francuske, koji se nadao prelasku na Santiago Bernabeu. Njegov dolazak priželjkivao je i Zinedine Zidane, trener Real Madrida.

Perez i Sanchez su obećali učiniti sve kako bi ga presvukli iz crvenog u bijeli dres. No, Manchester United nije htio niti sjesti za pregovarački stol. U Madridu su dobili iznos od oko 200 milijuna eura kojeg im je slao igračev zastupnik Mino Raiola, no cijena nikada nije bila direktno poslana iz kluba.

Screenshot: www.sport.es

Nova situacija

Situacija u Real Madridu sada se drastično promijenila. Uprava ima na raspolaganju novac za dovođenje jednog ‘galacticosa’, a prioritet je u napadu nakon što je koljeno ozlijedio Marco Asensio. Njegovom ozljedom ispraznilo se mjesto na desnoj stani napada, uz bok Karimu Benzemi i Edenu Hazardu. Vremena za kupnju ima do 2. rujna kada se zatvaraju tržišta u Španjolskoj i Francuskoj.

Neymar ima problem, no Paris SG još veći. Brazilski napadač želi otići s Parka prinčeva, no klub mu to otežava. Predsjednik Nasser Al Khelaifi je, međutim, svjestan da ne može vječno imati nezadovoljnog igrača, čije bi se ponašanje moglo i pogoršati zadrži li ga ondje. No, također ga ne želi prodati ili posuditi Barceloni, klubu iz kojega ga je iščupao 2017. godine za rekordnih 222 milijuna eura. Tim ‘neprijateljskim preuzimanjem’, kada je plaćena odštetna klauzula, popucali su odnosi PSG-a i Barcelone.

U Parizu stoga traže potencijalno odredište za golgetera koji je ondje tijekom dvije godine zabio 51 gol u 58 utakmica. No, lista se praktično može suziti na samo dva kluba. Barcelonu i Real Madrid. Dva suprotna pola. Jedan ga je imao, a drugi ga je htio imati.

Perez Neymaru nudi 40 milijuna eura godišnje plaće

Koliko su ozbiljni u Realu kad je u pitanju dovođenje Neymara pokazuje i plaća koju bi Brazilac trebao imati na Santiago Bernabeu. Predsjednik Florentino Perez spreman je Neymaru platiti vrtoglavih 40 milijuna eura godišnje, čime bi Brazilac postao drugi najbolje plaćeni nogometaš svijeta odmah iz Messija.

Neymar trenutno u PSG-u zarađuje 36 milijuna eura godišnje.

Želi igrati s Hazardom

Barcelona bi voljela vratiti Neymara, no čeka da se on izjasni. Al Khelaifi nije za njegov povratak na Camp Nou, čime se otvorio put prema Santiago Bernabeuu. Osim dobrog odnosa Paris SG-a i Real Madrida, prednost Kraljevskog kluba je što ima trojicu igrača na koje ne računa, a koji mu mogu biti ‘valuta’ u tom poslu. Gareth Bale, James Rodriguez i Mariano Diaz su otpisani. Zidane ih nije vodio na pripremne utakmice u München i Salzburg, jer ih ne želi u momčadi. Na njima može dobro zaraditi.

S druge strane, Barcelona, nakon potrošenih 195 milijuna eura na Antoinea Griezmanna i Frenkieja de Jonga, nema potreban novac. PSG želi vratiti investiciju, pa traži minimalno 120 milijuna eura u novcu, a ostalih 100 milijuna bi prihvatio u igračima. Katalonci nisu uspjeli prodati Philipea Coutinha u Englesku, a čini se da on ne želi u Pariz. Ivan Rakitić, koji se također spominjao u kontekstu tog posla, ne želi niti čuti o odlasku s Camp Noua.

Soccer Football - Real Madrid Unveil Eden Hazard - Santiago Bernabeu, Madrid, Spain - June 13, 2019   Real Madrid president Florentino Perez with Eden Hazard, Thorgan Hazard, Kylian Hazard and family during the presentation    REUTERS/Sergio Perez
REUTERS/Sergio Perez / REUTERS
Hazard

Neymar je, pak, rekao u intervjuu za televiziju Fox kako bi volio igrati s Hazardom, što su ostali mediji protumačili njegovom željom da prijeđe iz PSG-a u Real Madrid. Na pitanje ima li neki igrač s kojim bi htio činiti napadački duo, neki igrač s kojim bi zbog stila volio igrati, nakon trenutka razmišljanja odgovorio je:

- Vjerujem da je to Eden Hazard. Hazard je igrač koji stvara razliku i njegov stil igre je sličan mome. Volio bih igrati s njime. Stvorili bismo buku - istaknuo je Brazilac.

Zbog nedostatka dokaza obustavljen istražni postupak protiv Brazilca

Brazilski sud je na preporuku državnog tužiteljstva u Sao Paulu zbog nedostatka dokaza obustavio istražni postupak protiv najskupljeg nogometaša svijeta Neymara, kojeg je manekenka Najila Trindade optužila za silovanje, zbog čega je početkom ljeta izbio veliki skandal. Ona je tvrdila da ju je brazilski nogometaš 15. svibnja u jednom pariškom hotelu prisilio na spolni odnos, a brazilski nogometaš je od početka afere uporno negirao optužbe.

Ubrzo nakon izbijanja afere brazilska policija je pokrenula istragu, koncem srpnja ju je okončala, a sada je objavljeno sljedeće:

- Policija tijekom istrage nije skupila dovoljno dokaza o silovanju i ne možemo znati što se dogodilo. Imamo samo njihove izjave, a nikakvih dokaza. Zato smo odlučili obustaviti postupa - kazala je tužiteljica Flavia Merlini. Neymar će sigurno odahnuti zbog ove vijesti, budući da je i ovaki pod velikim pritiskom. (h)

Linker
02. svibanj 2024 11:39