Danny Makkelie
 KARIM JAAFAR Afp
HOĆE LI BITI REPOVA?

Fair play, Čeferin! Naslovnice španjolskih medija najavljuju rat protiv Reala, sve počinje već večeras

Španjolci nisu zadovoljni odabirom glavnog suca za dvoboj protiv Chelseaja u polufinalu Lige prvaka.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. travanj 2021. 15:33

Večeras od 21 sat na stadionu Alfredo Di Stefano na rasporedu je prvi susret polufinala Lige prvaka između madridskog Reala i Chelseaja. Ne treba sumnjati u to da će utakmica ponuditi fantastičan nogomet, ali najavni sati dvoboja ipak pomalo prolaze u sjeni same igre.

Naslovnice španjolskih dnevnih tiskovina danas vrište o "sabotaži" i UEFA-inoj namjeri za nečasnim radnjama. Španjolci prstom upiru na sudačku organizaciju koja je za večerašnji okršaj delegirala nizozemskog arbitra Dannyja Makkelieja. Na naslovnici Marce stoji jasna poruka: Fair play, Čeferin, kojom se slovenskom predsjedniku UEFA-e poručuje da nema mjesta nepoštenom suđenju.

Realovci strahuju od sportske odmazde zbog sudjelovanja u projektu Superlige, iz koje kraljevski klub uz još tri imena (Barcelona, Juventus, AC Milan) još nije istupio. Makkelie je naime, u španjolskim medijima označen kao čovjek od posebnog zadatka za UEFA-u, onaj kome je zadaća bitno otežati posao Madriđanima da dođu u finale Lige prvaka.

Realu se ne sviđa Makkelie te tu poruku tumače kao nastavak svojevrsnog rata s UEFA-om pa se čini kako ratne sjekire na relaciji Reala s krovnom institucijom europskog nogometa još nisu zakopane.

Inače, Realu je Makkelie sudio samo jednom, i to ove sezone protiv Atalante u osmini finala LP. Tada je Zidaneovom sastavu dosudio i kazneni udarac, a iz kraljevskog kluba nisu bili nezadovoljni suđenjem. Lani je sudio finale Europske lige između Seville i Intera, a bio je glavni VAR-sudac na finalu SP-a u Rusiji između Francuske i Hrvatske.

Linker
24. travanj 2024 14:45