WOLFGANG RATTAY Afp
PEPOV NAKLON

Fascinirani Guardiola: ‘Kako je odigrao, nisam mogao vjerovati! On sigurno laže o svojim godinama...‘

Španjolski stručnjak u idućih 40-ak dana ima priliku sa svojim Cityjem uzeti četverostruku krunu
Piše: Petar Zobec/jutarnji listObjavljeno: 15. travanj 2021. 17:08

Zinedine Zidane još je jednom pokazao svoju trenersku pragmatičnost koja je, uz iskustvo njegovih igrača, bila dovoljna za prolazak oslabljenog Liverpoola u četvrtfinalu Lige prvaka. Salah je na početku utakmice mogao situaciju za Real učiniti nelagodnom, kao i Firmino početkom drugog dijela, ali oba puta iskazao se Courtois i na kraju su "kraljevi" rutinski potpisali ulazak u novi polufinale.

Luka Modrić u tom je okršaju odigrao nešto povučeniju rolu, no svejedno je bio jedan od glavnih kotačića madridskog sastava. Hrvatskom kapetanu ovo je već sedmi ulazak u polufinale, a hvata svoj ukupno peti trofej u Ligi prvaka. Za svoj je nastup ponovno zaradio pohvale, a ovako je o njemu pisala španjolska Marca:

"Ekspert protiv Liverpoola - devet pobjeda u 12 utakmica. Prvi udarac u Madridu je njegov. Kad on ima loptu, njegovi suigrači mogu biti mirni. Ovo je bila komplicirana utakmica, ali Hrvat je fenomen, kad je lopta u njegovim nogama, prilagođava je sebi", piše španjolski list.

Modrića i Real u polufinalu očekuje Chelsea, koji je u dvije utakmice bio ukupno bolji od Porta.

- Živi smo i u La Ligi i u Ligi prvaka, ali polako, još ništa nismo osvojili. Imali smo teških trenutaka tijekom sezone, ali moramo ovako nastaviti. Ova momčad svaki put pokaže svoj karakter, i ovi igrači uvijek žele više. Imamo kvalitetu u svom timu, ali karakter je ono što najbolje opisuje ovu momčad. Slijedi nam izuzetno teška utakmica protiv Chelseaja u polufinalu, rekao je Zidane nakon prolaska.

U polufinalu je konačno i Pep Guardiola sa svojim Manchester Cityjem. Unatoč tome što su u obje utakmice imali velikih problema s dortmundskom Borussijom, "građani" su na kraju ovjerili prolazak s dvije pobjede. Guardiola je s razlogom bio oduševljen tim pothvatom.

- Bili smo sjajni, osim u prvim minutama kad je Dortmund bio dobar. Nevjerojatno sam sretan što smo u polufinalu. Među najbolje smo četiri momčadi u Europi, igrat ćemo protiv jakih i velikih klubova, i u tim utakmicama pokušat ćemo biti dobri, istaknuo je Guardiola, koji se nije želio detaljnije upustiti u komentiranje protivnika u polufinalu, PSG-a.

- U polufinalu Lige prvaka ne možete očekivati ništa osim teškog zadatka. Što se četverostruke krune tiče, trebaju nam tri pobjede u Premier ligi, u polufinalu smo Lige prvaka, polufinalu FA Kupa i finalu Carabao Kupa. Ne govorimo o osvajanju sva četiri trofeja, idemo utakmicu po utakmicu, rekao je Guardiola, kojemu se ove sezone kao jedan od najboljih nametnuo Phil Foden. Bio je i strijelac drugog pogotka za City protiv Borussije.

image
Jude Bellingham i Erling Braut Haaland
INA FASSBENDER Afp

- Foden uvijek nešto kreira. Pomogao nam je s dva važna gola i bio je najvažniji igrač. Drugi put smo u polufinalu, ovo nije povijesni trenutak za klub, ali počinjemo graditi povijest, komentirao je španjolski trener.

No, na Signal Iduna Parku stvari su krenule loše za City. Jude Bellingham, 17-godišnjak koji se prošlog ljeta u transferu vrijednom 25 milijuna eura preselio u Dortmund iz engleskog drugoligaša Birminghama, zabio je za vodstvo domaćina. O mladiću rođenom u Stourbridgeu, Guardiola je imao samo riječi hvale.

- Nisam mogao vjerovati kako je odigrao, on sigurno laže o svojim godinama, jednostavno je predobar za običnog 17-godišnjaka, dodao je Guardiola.

Linker
19. travanj 2024 19:16