BURAK AKBULUT Anadolu Via Afp
LUKINA TRANSFORMACIJA

FOTO: Evo kako se Modrić mijenjao iz godine u godinu. Od ‘najgoreg pojačanja‘ do kralja Madrida

Ovo mu je šesto finale Lige prvaka s Kraljevskim klubom otkada im se priključio u ljeto 2012.
Piše: SNObjavljeno: 10. svibanj 2024. 14:08

Luka Modrić se sa svojim Real Madridom plasirao u još jedno finale Lige prvaka. To mu je šesto finale Lige prvaka s Kraljevskim klubom otkada im se priključio u ljeto 2012. Modrić će u finalu protiv Borussije Dortmund imati priliku postati najtrofejniji igrač u povijesti Reala.

Kapetan hrvatske reprezentacije trenutno ima 25 trofeja te je na prvom mjestu izjednačen s Nachom, Benzemom i Marcelom. Osvoji li Real 1. lipnja novi trofej Lige prvaka, Modrić i Nacho će se odvojiti na toj listi s 26 trofeja. Mi vam donosimo kratki presjek svake od 12 sezona Luke Modrića u dresu Kraljevskog kluba.

image

2012.

Dominique Faget/afp/profimedia

Sezona 2012/2013 - Sezona je krenula osvajanjem španjolskog Superkupa koji je bio jedini trofej Reala te sezone. Modrić je imao turbulentnu sezonu u kojoj je u jednom trenutku proglašen najgorim pojačanjem La Lige. Najbolji trenutak te sezone je zasigurno bila njegova golčina na Old Traffordu koja je pomogla Realu da izbaci Manchester United u osmini finala Lige prvaka.

image

2013.

Jonathan Nackstrand/afp/profimedia

Sezona 2013/2014 - Ova sezona ostala je upamćena po "La Decimi", odnosno Realovom desetom trofeju Lige prvaka. U dramatičnom finalu Sergio Ramos je nakon Modrićevog kornera golom u 93. minuti izborio produžetke u kojima je Real s 4:1 svladao gradskog rivala Atletico. Te sezone je osvojen i Kup pobjedom 2:1 nad Barcelonom u finalu, a Modrić je u 51 nastupu imao dva gola i deset asistencija.

image

2014.

Joe Toth/bpi/shutterstock Editorial/profimedia

Sezona 2014/2015 - Jedini trofeji Reala ove sezone bili su UEFA-in Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo (koje je Modrić propustio). U prvenstvu su završili iza Barcelone, dok je u polufinalu Lige prvaka koban bio Juventus. Modrić je te sezone zbog ozljede skupio samo 25 nastupa, a dojam je bio da je Real upravo lošim rezultatima bez Modrića ispustio prvenstvo.

image

2015.

Maurizio Borsari/aflo/profimedia

Sezona 2015/2016 - Modrić se ove sezone u potpunosti oporavio od ozljede te je sudjelovao u osvajanju Lige prvaka kojom je započeo niz od tri uzastopna osvajanja. Bio je to jedini trofej Reala te sezone, a Modrić je skupio 44 nastupa s tri gola i četiri asistencije.

image

2016.

Expa/ Alterphotos/ Acero/avalon/profimedia

Sezona 2016/2017 - Ove sezone Modrić se prvi puta u dresu Reala okitio naslovom La Lige. Završili su tri boda ispred Barcelone te su s 4:1 svladali Juventus Marija Mandžukića u finalu Lige prvaka. Kapetan hrvatske reprezentacije je te sezone u 41 nastupu zabio jedan gol i dodao pet asistencija.

image

2017.

Bagu Blanco/shutterstock Editorial/profimedia

Sezona 2017/2018 - Sezona koja je definitivno najuspješnija u Modrićevoj karijeri. Real je protiv Liverpoola osvojio treću uzastopnu Ligu prvaka na koju su dodali španjolski i UEFA-in Superkup te Svjetsko klupsko prvenstvo. Modrić je odličnu klupsku sezonu začinio srebrom s Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Svojim nastupima je prekinuo dominaciju Ronalda i Messija u individualnim nagradama te je osvojio UEFA-inu i FIFA-inu nagradu za najboljeg igrača godine, kao i Zlatnu loptu. Time se zacementirao na listi najboljih veznjaka svih vremena.

image

2018.

Gabriel Bouys/afp/profimedia

Sezona 2018/2019 - Uslijedila je nešto lošija sezona u kojoj je jedini trofej Reala bilo Svjetsko klupsko prvenstvo. U La Ligi su završili treći, dok ih je u Ligi prvaka neočekivano izbacio Ajax.

image

2019.

Pressinphoto/ddp Usa/profimedia

Sezona 2019/2020 - Real je u "korona" sezoni vratio La Ligu u svoje redove, dok je drugu godinu u nizu ispao u osmini finala Lige prvaka, ovoga puta od Manchester Cityja. Osvojili su i španjolski Superkup, a Modrić je skupio 40 nastupa s pet golova i osam asistencija.

image

2020.

Maria Jose Segovia/zuma Press/profimedia

Sezona 2020/2021 - Jedina sezona u kojoj Modrić nije osvojio niti jedan trofej s Realom je ona 2020/2021. U prvenstvu je ispred njih završio gradski rival Atletico, dok je u Ligi prvaka koban bio Chelsea. U 48 nastupa Modrić je imao šest golova i isto toliko asistencija.

image

2021.

Pressinphoto/shutterstock Editorial/profimedia

Sezona 2021/2022- Nakon tri sezone čekanja, Real je vratio Ligu prvaka u svoje redove. U finalu je s 1:0 svladan Liverpool, a Real je uz to uvjerljivo osvojio La Ligu. Te sezone je osvojen i španjolski Superkup. Posebno je upečatljiva ostala Modrićeva asistencija za Rodryga kojom je Real izborio produžetke u četvrtfinalu Lige prvaka protiv Chelseaja. Modrić je te sezone imao 45 nastupa s 3 gola i čak 12 asistencija.

image

2022.

900/cordon Press/cordon Press/profimedia

Sezona 2022/2023 - U sezoni u kojoj je s Realom osvojio Kup, UEFA-in Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo, Modrić je nadodao i broncu s Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu u Kataru. U Ligi prvaka je koban bio Manchester City koji je s 4:0 razbio Real u uzvratnoj utakmici polufinala. Modrić je u 52 nastupa imao šest golova i šest asistencija.

image

2023.

Jose Breton/nurphoto/shutterstock Editorial/profimedia

Sezona 2023/2024 - Konačno, ove sezone Modrić i Real su već osvojili La Ligu te španjolski Superkup. Uz to, 1. lipnja imaju priliku uzeti novi trofej Lige prvaka. Iako u nešto manjoj ulozi, Modrić je i dalje jedan od ključnih igrača Reala te je skupio već 42 nastupa.

Linker
10. svibanj 2024 14:17